Anotace Žák pracuje s využitím interaktivní tabule a získává informace o lázeňství v ČR VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-49 Autor Mgr. Rita Sobková Jazyk Čeština.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ODDĚLOVÁNÍ SLOŽEK ZE SMĚSÍ
Advertisements

Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Anotace Žák uvádí rozdíly mezi jednotlivými státními zřízeními a lokalizuje evropské monarchy VY_32_INOVACE_ICT2.5_ Autor Mgr. Rita Sobková Jazyk.
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Bezpečně do školy. Bezpečně do školy Čím se dopravujeme do školy?
Naše lázně.
Základní škola, Vlašim, Březinská 1702 Znáš pohádky ? EU – OP VK VY_32_INOVACE_STčt20 Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR v rámci projektu EU - OP.
Autor výukového materiálu:
Název šablony: Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT 32/ Č J10/ , Beranová Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Název výukového.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ZEMĚPIS ZEMĚPIS LÁZEŇSTVÍ v ČR 8. ročník.
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _07
Vypracovali: Tomšů Michaela Pantlík David Novotná Veronika.
Moje vlast Mgr. Iveta Honzejková.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Identifikátor materiálu: V/2-1/5 Česká republika - kvíz
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Jméno autoraMária Kubešová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyIII/2 Inovace.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
ICT M 5.R. Desetinná čísla
BALNEOPARK LÁZNĚ JESENÍK.
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _06 Název materiálu:Stahovací montážní zařízení Tematická oblast:Výrobní zařízení 2. ročník Anotace:Prezentace.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Konstantin I. Veliký (Flavius Valerius Constantinus)
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceJesenicko Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Umisťuje regiony na mapě, ústně rekapituluje základní.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Aneta Kafková, Marie Strašíková
Autor výukového materiálu:
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Kyslíkaté deriváty uhlovodíků Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_64.
Karlovarský kraj Nejmenší kraj – 3 okresy Příhraniční poloha –
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
´ ˇ ´ ˇ ´.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Hydrologické poměry – podzemní vody
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
Petra Janečková a Lucie Zinková C3B
Hydrologické poměry - podzemní vody
Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013/2014 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Jméno: Marian Příhoda.
KARLOVARSKÝ KRAJ.
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_37.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:9. ročník – Matematika a její aplikace – Matematika – Jehlan autor VM:Ing. Slánská.
VY_32_INOVACE_CER_10 Ročník:3.,4. Vzdělávací obor:65-42-M/01 Hotelnictví Tematický okruh:Průvodcovství Téma:Lázeňské služby - řešení Jméno autora:Mgr.
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_10.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona : III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_14.
 LÁZNĚ LUHAČOVICE LÁZNĚ LUHAČOVICE  LÁZNĚ LEOPOLDOV LÁZNĚ LEOPOLDOV  LÁZNĚ NEZDENICE LÁZNĚ NEZDENICE  SIRNATÉ LÁZNĚ OSTROŽSKÁ NOVÁ VES SIRNATÉ LÁZNĚ.
 Nejmladší České lázně. Lázně zahájily svůj provoz v únoru roku Lázně jsou v těsné blízkosti zámku. Jedná se o vody hypertonické studené. Lázně.
1 26. září 2016 Svaz léčebných lázní ČR Specifika lázeňské léčby dětí a dorostu prim. MUDr. Jana Rydlová, Vedoucí lékařka dětských léčeben, Lázně Luhačovice,
K ARLOVARSKÝ KRAJ – LÁZNĚ, KTERÉ ZNÁ CELÝ SVĚT VY_32_I NOVACE _11KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PŘÍRODNÍ POMĚRY ČR – PODZEMNÍ VODY
VY_32_INOVACE_283_Lázeňství na Jesenicku
VY_32_INOVACE_08_28_Dýchací soustava
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
Transkript prezentace:

Anotace Žák pracuje s využitím interaktivní tabule a získává informace o lázeňství v ČR VY_32_INOVACE_ICT2.5_3-49 Autor Mgr. Rita Sobková Jazyk Čeština Očekávaný výstup získají základní informace o lázeňství a prohlédnou si fotografie lázeňských měst Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova lázně, minerální pramen léčba, kolonáda Druh učebního materiáluPrezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina let Celková velikost

Lázně

Lázně Karlovy Vary

Z 79 karlovarských pramenů je 13 zachyceno a používají se pro pitné kůry. Ve městě je celkem 5 kolonád. Karlovarské lázeňství je založeno na využívání minerální vody s léčivými účinky, která vzniká v granitovém kristaliniku v hloubkách okolo metrů. Zdejší voda má blahodárný vliv na léčení jaterních a střevních chorob, na žaludek a játra. Ve městě se nachází množství lázeňských domů. Karlovarská lázeňská terapie obsahuje mnoho ozdravných procedur. K léčbě se užívají jak staletími prověřené termální koupele a pitné kúry, tak i moderní metody jako kryoterapie, floating, laserová terapie apod. Klasickou lázeňskou léčbou je i wellness.

Mariánské Lázně

Lázně Poděbrady

Lázně Poděbrady se dlouhodobě specializují na léčbu onemocnění srdce, cév a krevního oběhu. Poděbradské prameny jsou bohaté na oxid uhličitý a oxidy železa. Voda z pramenů je jemně perlivá, příjemně studená a je cítit typickým železitým až sirným aroma.. Hlavním léčebným zdrojem je v lázních Poděbrady minerální voda Poděbradka, která se používá ke koupelím a pitným kúrám, dále pak perličkové koupele, podvodní masáže, plynové koupele, elektroléčba, diety, pohybové aktivity atd.

Lázně Karlova Studánka

Pro svoji jedinečnou polohu a léčivé klima je Karlova Studánka ideálním místem pro léčbu pacientů s onemocněním dýchacích cest. Ideální je pobyt zejména pro osoby s chronickými záněty hrdla, dutin, hlasivek, nosu, průdušek, plic a u nemocných s průduškovým astmatem. Lázeňské místo je vhodné i pro léčení nemocí onkologických (po ukončení základní léčby), pro léčbu vysokého krevního tlaku a onemocnění cév. Souběžně se léčí i doprovodné pohybové nemoci - kloubní a páteřní potíže.

Patří mezi moderní lázně. Lázně Bludov se specializují na obezitu a nadváhu, nemoci dýchacích cest, astma, alergie, onemocnění pohybového aparátu a mnoho dalších nemocí. Lázně Bludov

Lázně Priessnitz

Přímo v areálu Priessnitzových lázní v Jeseníku se nachází solná mikroklimatická jeskyně, která nabízí procedury s využitím kombinace solí z Mrtvého moře, himálajských solných krystalů s výraznými preventivními účinky. Nově byl vytvořen přírodní balneopark. Lázně mají mimořádně příznivé klimatické podmínky, neboť jsou ze tří stran chráněny vysokými hřebeny hor, pouze na východ je údolí otevřeno do polských rovin. Tato poloha zajišťuje velmi vhodné mikroklima pro celoroční léčení především dýchacích cest, potíží krevního oběhu a nervové soustavy.

&oq=Karlovy+vary&gs_l=img.3..0l j ac.1.17.img.mT__ vPxUntk#facrc=_&imgrc=r74KOFt2-akGWM%3A%3BpU6- rsBL1tAMeM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.slevmeto.cz%252FUserFiles%252FImage%252FAmin1%252Fk arlovy-vary-1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.slevmeto.cz%252Fsleva%252F01-Abra3-Real-Karlovy- Vary-residencni-apartman-snidane%3B700%3B467 Karlovy+vary&oq=Karlovy+vary&gs_l=img.3..0l j ac.1.17.img.mT__vPxUntk#facrc=_&imgrc=fcAL_-0sKgGwEM%3A%3Blo58FFhKu- MIMM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.stopin- praha.cz%252Fimages%252Farticles%252FKarlovy%252520Vary% jpg%3Bhttp%253A %252F%252Fwww.stopin-praha.cz%252Fblog%252Fkarlovy-vary%3B3264%3B prirody/galerie/03-karlova-studanka lazne vary&oq=Karlovy+vary&gs_l=img.3..0l j ac.1.17.i mg.mT__vPxUntk#facrc=_&imgrc=t0mjlZdG7D5upM%3A%3BdJnt3gyPxgNSyM%3Bhttp%253A%252F%2 52Fwww.penzionveskale.cz%252Fwp-content%252Fthemes%252Fpenzion%252Fimg%252FKarlovy-Vary- 1.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.penzionveskale.cz%252Fturistika%252Flazenska- mesta%252F%3B600%3B nymburk/podebrady/kategorie/ubytovani/lazne/galerie/