Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora učňovského školství v Olomouckém kraji
Advertisements

Mgr. Petr Adamec. 1)UNIV 2 kraje na ISŠ Cheb 2)Zkušenosti a možnosti dalšího vzdělávání na ISŠ Cheb.
PŘIHLÁŠKA NA STŘEDNÍ ŠKOLU
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
ŘEMESLO ŽIJE! Řemesla v ČR – Diskusní seminář 5. prosince 2013 Pavel Dvořák, Magistrát hl. m. Prahy, odbor školství mládeže a sportu.
NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Prezentace k projektu REPRO CV
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
PROJEKT „Okna technickým oborům dokořán“ registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/ Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Rekvalifikace realizované Úřadem práce ČR a projekt UNIV 3
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Europas JUDr. Milan Tomeš AKTIVITA JE SPOLUFINANCOVÁNA EU JAKO PROJEKT č. COMM/PRG/008-1 V RÁMCI „AKCE NA PODPORU INFORMOVANOSTI A DISKUSE OEVROPSKÉM ROKU.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Koordinační centrum EQF Základní a střední vzdělávání PhDr. Jana Kašparová.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Střední škola stavební Teplice, příspěvková organizace
REKVALIFIKACE - základní segment VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Název projektu: Aktivizační a vzdělávací centrum Období řešení projektu: –
Soustava vzdělávání po základní škole. základní škola odborné vzdělávání poskytují odborné vzdělání cílem je příprava na povolání všeobecné vzdělávání.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
Member of METRO GroupCopyright © 2009 MAKRO Cash & Carry CR Národní soustava kvalifikací Katarina Mercelova Tréninkový Manager Pardubice
Národní soustava kvalifikací a možnosti jejího využití Monika Pokorná MŠMT
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
P R O J E K T C E N T R A 50+ CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o. CZ.1.04/2.1.01/ bfz – vzdělávací akademie, s.r.o.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Opravář zemědělských strojů
Organizační struktura
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Víme jak na to! Jiná cesta k výučnímu listu SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora Další vzdělávání Dílčí kvalifikace UNIV 2 Kraje Budoucnost.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Poděbradská 93, Pardubice Tel: Vypracoval: Lukáš Nekola V rámci předmětu: Technologie.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Význam dalšího vzdělávání na SOŠ TŽ
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
Personální strategie mezinárodní firmy
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Kariérové poradenství a úřad práce Současná situace a perspektivaSoučasná situace a perspektiva.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
ŠANCE PRO VÁS. STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK STŘEDNÍ ŠKOLA ŽELEZNIČNÍ, TECHNICKÁ A SLUŽEB, ŠUMPERK Gen. Krátkého 30 Bulharská.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Střední škola jako centrum celoživotního vzdělávání.
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
„Okna technickým oborům dokořán“
PHmax ve středním vzdělávání
Prezentace školy SOU Lázně Bělohrad.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Organizační struktura
Modernizace odborného vzdělávání OLOMOUC - pondělí 14. května 2018
Setkání kariérových poradců
Kariérové poradenství a podnikavost
Setkání kariérových poradců oblasti LOUNY, MOST a CHOMUTOV
Transkript prezentace:

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

Realizátor : Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace, Ostrava-Zábřeh, U Studia 33,

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Organizační schéma

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

Personální zajištění 1 vedoucí střediska 3 organizační pracovníci 2 instruktoři svařování 3 instruktoři praktického výcviku 0,5 administrativní pracovník + odborní lektoři na dohody (většinou učitelé a MOV školy)

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Pro koho jsou aktivity určeny : ●uchazeči bez vzdělání nebo s nevhodnou kvalifikací, bez pracovních zkušeností před prvním nástupem do zaměstnání ●mladiství uchazeči s kumulovanými handicapy pro pracovní uplatnění ●samoplátci (IČO) ●zaměstnanci firem

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Centrum pracovní rehabilitace, U dráhy 472, Ostrava-Třebovice

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Aktivity střediska: Poradenské motivační programy Záuční rekvalifikační kurzy Rekvalifikační kurz k získání VL (Kamnář)

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Poradenské motivační programy

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Poradenský motivační program zaměřený na řemesla – profesní orientaci a praktické ukázky v oborech:dřevoobráběcích (truhlář,tesař), kovoobráběcích (stavební zámečník, instalatér, svářeč), zednických prací (zedník, obkladač), malířských a natěračských prací (malíř, natěrač, lakýrník), ostatních stavebních (sádrokartonář, podlahář) Poradenský motivační program zaměřený na služby – profesní orientaci a praktické ukázky v oborech: cukrářské práce, pekařské práce, stravovací služby (kuchař, kuchařka), čalounické práce, šička konfekce, restaurační provoz, (číšník, servírka), obchodní provoz, ošetřovatelská péče

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

Náplň poradenského motivačního programu 1x týdně teorie: pracovně-právní minimum, psychologický trénink, směřující k sebepoznání a sebehodnocení, techniky aktivního vyhledávání zaměstnání, pohovor, profesní životopis 4x týdně praktické ukázky Celkem 23 dnů (137 hodin) Ukončení Poradenského Motivačního Programu vyhodnocení průběhu PMP osobní pohovor individuální doporučení pro další profesní růst a rozvoj

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

ZÁUČNÍ KURZY

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Záuční kurzy - praktické rekvalifikační kurzy na úrovni zaučení pro pracovní činnosti v oborech: Truhlářské práce Tesařské práce Zámečnické práce Zednické práce Instalatérské práce Klempířské práce Malířské práce Montér suchých konstrukcí Vyučováno na základě rozhodnutí MŠMT č.j.7035/ o zápisu oborů do školského rejstříku s účinností od Kurzy probíhají podle upravených učebních osnov v rozsahu 630 hodin (zhruba 600 hodin praxe a 30 hodin teorie), jsou ukončeny závěrečnou zkouškou.

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

Záuční kurz - praktický rekvalifikační kurz na úrovni zaučení pro pracovní činnosti v oborech: Prodavačské práce (obchodní provoz v potravinách) - vyučováno na základě rozhodnutí o akreditaci MŠMT č.j.14775/07-20/408 Šička konfekce - vyučováno na základě rozhodnutí o akreditaci MŠMT č.j.4728/08-20/161 Kurzy probíhají podle upravených učebních osnov v rozsahu 630 hodin (zhruba 600 hodin praxe a 30 hodin teorie), jsou ukončeny závěrečnou zkouškou.

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání

Absolvent získává Osvědčení o zaučení s celostátní platností!

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Rekvalifikační kurz na úrovni vyučení v oboru H Kamnář: pro min. vyučené Délka cca 1 rok dle dosažené úrovně vzdělání a praxe Kombinovaná výuka – příprava ke zkouškám z jednotlivých předmětů oboru Kamnář v teorii i praxi Po složení, případně započtení zkoušek ze všech předmětů možno požádat o vykonání ZUZ v oboru Kamnář Absolvent získává Výuční list v oboru H Kamnář

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání SVÁŘEČSKÁ ŠKOLA Střední škola stavební a dřevozpracující, svářečská škola 044 Vratimovská 11, Ostrava - Kunčičky

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání zabezpečuje svářečské kurzy a přeškolování svářečů - Zaškolení dle ČSN Základní kurzy dle ČSN Přípravné kurzy včetně úředních zkoušek dle EN Obnovení kvalifikace ke svařování

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Vydávané doklady: Osvědčení ke svařování a tepelnému dělení s celostátní platností. Osvědčení ke svařování s mezinárodní platností Průkazy svářeče

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Aktivity Střediska pro nezaměstnanou mládež: poradenské motivační programy pro mladistvé Tento program je určen pro mladistvé uchazeče o zaměstnání se základním vzděláním, neukončenou nebo nevhodnou kvalifikací, bez pracovních zkušeností a návyků před prvním nástupem do zaměstnání a dalšími většinou kumulovanými handicapy pro pracovní uplatnění. Formou zvýšené péče v podobě individuálních a skupinových pohovorů, besed, exkurzí, nácviku základních pracovních a sociálních dovedností směruje účastníky programu k zájmu o další profesní přípravu.

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Firemní školení, přednášky – nové technologie, materiály… Zkušební centrum ve spolupráci s cechem sádrokartonářů - certifikace Knauf Realizace vzdělávání zaměstnanců firem v rámci projektu "Vzdělávejte se !" hrazených z prostředků OPLZ Tyto kurzy vycházejí z potřeb zadavatelů – flexibilita v obsahu, formě, délce i místě konání !!!

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Dne udělilo MPO Střední škole stavební a dřevozpracující v Ostravě autorizaci pro dílčí kvalifikace: ZEDNÍK ( H) ZHOTOVITEL ZATEPLOVACÍCH SYSTÉMŮ ( H)

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Děkuji za pozornost a těším se na další setkání

Aktivity a činnosti úseku služeb v oblasti dalšího vzdělávání Kontakty: Střední škola stavební a dřevozpracující, Ostrava, příspěvková organizace, Ostrava-Zábřeh, U Studia 33,  * fax: Ing. Jan Štursa