CHEMICKÝ KUFR Téma: Prvky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného.
Advertisements

Chemické desetiminutovky
Test znalostí o kovech a nekovech
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Alkany Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
5.1 Částicové složení látek, prvky, PSP.
Speciální základní škola a mateřská škola Litomyšl,
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Chemie Ročník : 8. Téma.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
KUFR Téma: Savci Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Killar. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
KUFR- podstatná jména Autor: Mgr. Monika Dudová
Puzzle – jehličnaté stromy
Úvod od biochemie biochemii lze rozdělit na popisnou a dynamickou
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
HUDEBNÍ KUFR Téma: Hudební nástroje
Chemické prvky a sloučeniny
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Zvukové jevy (8. ročník)
CHEMICKÉ PRVKY RZ
RISK Chemie 8 I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michal Kapoun. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Před, za, pod, nad aktivita
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Změny skupenství látek (8. ročník)
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Značky a názvy prvků (nekovy a polokovy)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrický proud (8. roč.)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Země a vesmír (9. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain.
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Střídavý proud (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vnitřní energie, teplo (8. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
FYZIKÁLNÍ KUFR Magnetické vlastnosti látek (6. ročník)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Mechanické vlastnosti kapalin (7. ročník)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Světelné jevy Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain z WWW:
CHEMICKÝ KUFR Chemické prvky
FYZIKÁLNÍ KUFR Vedení el. proudu v kapalinách a plynech (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního.
Ověřování základních znalostí z chemie
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: VY_32_Inovace_ – Procvičování prvků Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu:
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Mechanické vlastnosti plynů (7. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Elektrické vlastnosti látek (6. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Chemické prvky. Chemický prvek Je látka, která se skládá z atomů, které mají stejné protonové číslo Z. Např.: prvek s názvem síra je z atomů, které mají.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vedení elektrického proudu v polovodičích (9. ročník) Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z.
Autor: Mgr. M. Vejražková
Značky prvků 2 Vezmi si sešit a postupně si zapisuj značky prvků.
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
FYZIKÁLNÍ KUFR Elektrický obvod (6. ročník)
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Vedení elektrického proudu
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Značky prvků 2 Vezmi si sešit a postupně si zapisuj značky prvků.
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Světelné jevy
Značky prvků 3 Vezmi si sešit a postupně si zapisuj značky prvků.
Téma: Síly a jejich vlastnosti
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
PROVĚRKY Převody jednotek času – 2. část
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
MLÁĎATA ZVÍŘAT PUZZLE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Značky prvků 4 Vezmi si sešit a postupně si zapisuj značky prvků.
M O T Ý L Í L O T O 2 Najdi stejného motýla!
Převody jednotek času – 2. část
Před, Nad, Za, Pod 1) Vybarvi obrázek, který je: a) hned před jahodou
Transkript prezentace:

CHEMICKÝ KUFR Téma: Prvky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marek Killar. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

(otázky promítat přes dataprojektor na plátno) Pravidla hry (otázky promítat přes dataprojektor na plátno) 1. Hru hrají 2 spoluhráči. 2. Jeden si stoupne zády k plátnu, aby neviděl slova. 3. Druhý napovídá slova tak, aby je spoluhráč uhodl. 4. Při nápovědě se nesmí používat kořen slova. 5. Každá soutěžní dvojice má 1 min (event. 2 min, záleží na volbě vyučujícího) na uhádnutí co největšího počtu slov. 6. Vyučující po správné odpovědi posune prezentaci na další slovo, event. posune i v případě slova „dále“. 7. Další dvojice: a) pokračuje od dosud neukázaných slov b) hraje od začátku,ale předtím musí jít ze třídy c) hraje KUFR na jiné téma

DUSÍK

HELIUM

STŘÍBRO

KYSLÍK

NIKL

VÁPNÍK

VODÍK

FLUOR

SÍRA

CHLOR

OLOVO

KOBALT

RADIUM

HELIUM

MĚĎ

NEON

BROM

CHROM

ZINEK

RTUŤ

SODÍK

DRASLÍK

ARSEN

MANGAN

RADON

HOŘČÍK

URAN

CÍN

BOR

HLINÍK

ŽELEZO

JOD

UHLÍK

KŘEMÍK

WOLFRAM

PLATINA

ZLATO

FOSFOR

Použité zdroje [cit. 2010–28–12]. Dostupné pod licencí Public domain na WWW: <http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Suitcase_icon.JPG>.