Bleskový výzkum Kauza : David Rath 17-18. Červen 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Advertisements

Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2011 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Hlediska hodnocení při výzkumech veřejného mínění  A) Podle oblastí (stav/očekávání)  Životní prostředí  Školství  Životní úroveň  Zdravotnictví 
Bleskový výzkum SC&C pro Českou televizi
100 dní na Hradě Závěrečná zpráva Červen dní na Hraděstrana 2 Hlavní zjištění3 Parametry projektu4 Struktura vzorku5 Realizátor projektu6 Podrobná.
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.9
Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna souhrn.
Zastupitelé v obcích Moravskoslezského kraje. Analýza postojů, názorů a cílů zastupitelů v obcích do tří tisíc obyvatel Michal Kuděla Radomír Sztwiertnia.
Prezentace k semináři „ePraha – výzvy a příklady řešení“ ANALÝZA INFORMAČNÍCH POTŘEB (V PRAZE) Březen 2006 / Petr ŽIŽKA / STEM/MARK, a.s.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
Průzkum V rámci průzkumu, který probíhal v květnu a červnu 2010 náš projektový tým oslovil 6 škol, ze kterých získal zpět 72 vyplněných dotazníků. Oslovili.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
Pro Sdružení Nového Města Pražského zpracoval Milan ŠULC VÁCLAVSKÉ NÁMĚSTÍ 2014 POZITIVA A NEGATIVA OČIMA NÁVŠTĚVNÍKŮ Výsledky výzkumu z podzimu 2013.
Volby VY_32_INOVACE_29-12 volební systémy.
Zábavná matematika.
V OLEBNÍ SYSTÉMY Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu CZ.1.07/1.1.04/
Volební systém České republiky
SC & C – Marketing & Social Research 1 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001: člen ESOMAR Praha 19. srpna 2011.
SC & C – Marketing & Social Research 1 Marketingový a sociologický výzkum Držitel certifikátu ISO 9001: člen ESOMAR Praha 19. srpna 2011.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Únorové počítání.
Strana 1 Krajské volby 2012 zpráva z předvolebního výzkumu veřejného mínění pro KARLOVARSKÝ KRAJ období sběru dat: – SC & C a STEM/MARK.
TEMPLATE DESIGN © Proenvironmentální postoje učitelů středních odborných škol jako předpoklad pro biofilní orientaci vzdělávání.
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Vybrané výsledky výzkumu: „Sledování trendů v oblasti veřejných informačních služeb“ Trendy k informační společnosti Hranice elektronické komunikace Prosinec.
Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
IBRS s.r.o., Prague 10, Dubečská 8, strana 1 Desk research – fertility rate Eurostat / 2006 Fertilita - průměrný počet živě narozených dětí, které.
Obyvatelstvo ČR Podle posledních informací ČSÚ žije v ČR 10,5 mil. obyvatel. Počet obyvatel v posledních letech klesá, ve společností přibývá počet starších.
Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
Strana 1 Krajské volby 2012 zpráva z předvolebního výzkumu veřejného mínění pro KRAJ VYSOČINA období sběru dat: – SC & C a STEM/MARK.
Standard Eurobarometer 72 / Podzim 2009 – TNS Opinion & Social Standard Eurobarometer EUROBAROMETR 72 VEŘEJNÉ MÍNĚNÍ V EVROPSKÉ UNII Podzim 2009 ZVEŘEJNĚNÍ.
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
Unie malých a středních podniků ČR Hospodářská komora ČR Přijetí eura v České republice Názor podnikatelů.
PHDR.HANA PAZLAROVÁ, PH.D Rizikové skupiny 6. Opakování Jaká jsou tři hlavní období vývoje kriminologie? Jmenujte některé kriminologické teorie.
EURO a česká veřejnost Prezentace výsledků sociologických výzkumů PSP ČR dne 17. září 2008.
Zdravotní stav obyvatel v Ústeckém kraji RNDr. Jiří Skorkovský
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Petr Sádlík, Tomáš Rudolecký,
Venkov: podmínky rozvoje, společenský život Tomáš Havlíček Miroslav Marada Příspěvek vznikl za podpory projektů WD Regionální diferenciace venkovského.
Strana 1 Krajské volby 2012 zpráva z předvolebního výzkumu veřejného mínění pro ZLÍNSKÝ KRAJ období sběru dat: – SC & C a STEM/MARK.
Kraje a rozvoj podnikání Praha, 28. března RNDr. Miloš Vystrčil.
Průzkum sebehodnocení zdravotního stavu a disability Popis metody průzkumu Datum: 13. června 2006 Číslo projektu: Připravil: Petr Hrala.
( vzdělanostní struktura obyvatel )
KRAJSKÉ VOLEBNÍ PREFERENCE
ZELENÝ KRUH Závěrečná zpráva z kvantitativního výzkumu Jitka Zítková, Jitka Haiderová Soukupová | duben/květen 2016.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Středočeský kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Jihomoravs ký kraj.
ŠIKANA (únor) 2016). 2 METODOLOGIE VÝSLEDKY PRŮZKUMU PANEL BOOK KONTAKTY OBSAH.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
STEM Které souvislosti vstupu do EU veřejnost nejvíce zajímají? Nejnovější data STEM tisková zpráva ze dne
Sčítání lidu, domů a bytů 2011 a některé výsledky 2001 Pardubický kraj.
Sčítání lidu, domů a bytů 2011
Závěrečná zpráva ze sociologického výzkumu
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR
Sčítání lidu, domů a bytů výsledky 2001
VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 OČIMA ČESKÉ VEŘEJNOSTI
volby Volební systémy v demokratických zemích
Krajská zpráva – královehradecKÝ kraj
Škola základ občanského života
Co říká česká veřejnost?
Transkript prezentace:

Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 2 Hlavní zjištění Většina (více než 2/3) dotázaných si myslí, že v kauze Rath šlo o úplatek; nejvíce osoby ve věku mezi let. V nevinu D. Ratha (tedy, že šlo o akci k diskreditaci) věří ve větší míře levicově orientovaní a respondenti starší 45 let. Nejméně věří verzi o úplatku starší a méně vzdělaní levicově orientovaní. D. Rath by měl složit poslanecký mandát (94 %, pravicově orientovaní dokonce více než 98 %... otázkou je, zda-li si to nemysleli i před kauzou ) a neměl by se účastnit jednání sněmovny (66 %; opět výrazný vliv politické orientace). Že by sněmovna měla uzákonit, aby obviněný poslanec přišel o mandát, si myslí 90 % populace, ale s rostoucím vzděláním tento podíl klesá (VŠ jen 78 %) Dotace z EU jsou, podle dotázaných (4 z 5), rozkrádány všude stejně. Že by šlo jen o selhání několika jednotlivců si myslí nejvíce vysokoškoláci (32 %) Kauza D. Ratha pravděpodobně oslabí ČSSD v nadcházejících volbách. Názor, že tato kauza ČSSD neoslabí/spíše neoslabí naopak zastávají nejvíce levicově zaměření respondenti – myslí si to více než třetina z nich.

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 3 Obecné poznatky Co se dalo očekávat: jako u každé aféry jsou muži radikálnější než ženy stoupenci levice jsou opatrnější v odsudku, ale i u nich je to silná většina Co stojí za pozornost: Kritický postoj je příznačný pro střední věk, tedy nejaktivnější složky obyvatelstva, což může mít hlubší vliv na podobu politické scény. Podstatný a zásadní vliv na ČSSD nikdo neočekává, předpokládá se jen dílčí pokles. Jen dílčí pokles očekává zejména levice. Otázka zbavení mandátu je složitější, což vidí zejména lidé s VŠ. Rozkrádání EU je pokládáno za všeobecné, jen vzdělanější a informovanější jsou méně radikální. Rozložení 80% : 20% je ovšem horší, než by jeden očekával.

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 4 Středočeský kraj vers. republika Obyvatelé Středočeského kraje mají vyhraněnější názor na to, zda šlo o úplatek či diskreditaci (zde pouze 12 % - proti 24 % - neví). Proti 68 % v ČR si zde 76 % myslí, že šlo o úplatek a 12 % (proti 8 %), že o jeho diskreditaci. Postava Davida Ratha je tady vnímána kontroverzněji než ve zbytku země. Stejně tak si v Rathově domovském kraji lidé myslí více než jinde, že kauza oslabí ČSSD v následujících volbách. Jinak se názory Středočechů od ostatních nijak signifikantně neliší. Výzkum byl proveden na vzorku 676 respondentů (617 reprezentovalo složení populace České republiky dle pohlaví, věku, vzdělání a velikosti obce); 60 respondentů navíc bylo dotázáno ve Středočeském kraji (tedy celkem 127 osob z tohoto kraje). V tabulce je ještě navíc překřížena orientace na věk a vzdělání.

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 5 Jak vnímáte kauzu Davida Ratha? – dle politické orientace

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 6 Jak vnímáte kauzu Davida Ratha? – dle věku

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 7 Měl by se David Rath vzdát i poslaneckého mandátu?

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 8 Měl by se David Rath jako obviněný v korupční kauze účastnit jednání sněmovny?

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 9 Měla by sněmovna uzákonit, aby poslanec přišel o mandát, pokud by byl obviněn z trestného činu?

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 10 Domníváte se, že dotace z EU jsou organizovaně rozkrádány i jinde ve veřejné správě?

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 11 Myslíte si, že kauza D. Ratha oslabí ČSSD v nadcházejících krajských volbách?

STEM/MARK, a.s.Bleskový výzkum – Kauza Rath - květen 2012strana 12 Dodatek – Tabulka Pozn: V otázkách Q2,Q5,Q6 vyřazeny odpovědi neví