Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trendy finančních produktů ČLFA
Advertisements

Prezentace pro Forum 2013, SME Union
MEZINÁRODNÍ OBCHOD Žádná země nevyrábí vše, zboží si země mezi sebou směňují, vzniká zahraniční (mezinárodní) obchod.
Veronika Flíčková KS Česká Lípa 2.ročník
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKU ČR Mezinárodní spolupráce AIP ČR a SVTP ČR v rámci programu INGO Pavel Švejda řešitel.
Národní síť VTP v ČR Pavel Švejda Společnost vědeckotechnických parků ČR Seminář Podnikové inkubace
Příležitosti a hrozby rozvíjejících se trhů BRICS Ing. Olga Girstlová
Implementace SAP Business One
Objem a struktura trhu. Průmyslový řetězec Skládá se ze všech sektorů průmyslu, které jsou zapojeny do realizace výrobku Proces od získávání surovin přes.
Nizozemsko.
Itálie.
European Commission Enterprise and Industry Evropské rámcové programy – podpora inovací a rozvoje MSP Ing. Václav Suchý, CSc. Technologické centrum AV.
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anvis AVT s.r.o. Vsetín.
Potraviny na trhu v ČR. DPH na potraviny v ČR a okolních státech ČR v roce 2007 = 5% ČR v roce 2013 = 15% Polsko = 5% Litva = 5% Francie = 5,5 % Nizozemsko.
Centrum sdílených služeb GTS Brno cerven 2014 Roman Tesař.
Hospodářství ČR všechna výrobní i nevýrobní odvětví, v nichž pracují ekonomicky aktivní obyvatelé Vyjadřuje se pomocí různých ukazatelů: HDP, HNP, % zastoupení.
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VÍTEJTE U NÁS Praha, 27. května 2009.
1 ČLFA se představuje ČLFA  založena 1991 (ALS ČSFR, ALS ČR, ČLFA)  48 členů  cíle prosazovat prostředí vhodné pro finanční produkty (právní, ekonomické)
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
Středočeský kraj Socioekonomická sféra Michael Ruml.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „ Výuka na gymnáziu podporovaná.
ŘÍZENÍ RETAILINGOVÉ FIRMY
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ AKADEMIE, 17. listopadu.
Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná Rozdíl je v lidech TechIN - Propojení studia a praxe , Karviná ROZVOJEM.
Technická univerzita v Liberci Kateřina Brožová 16. dubna 2013
Znalost cizích jazyků v německých podnicích Andrea Husmann
ZAHRANIČNÍ OBCHOD Lucka Vrzalová, OB.
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Stupeň rozvoje států světa
Eva Zamrazilová Členka bankovní rady ČNB Ceny potravin a český spotřebitel Strategie českého zemědělství a potravinářství do roku 2020 Soběstačnost ve.
První registrace nových osobních automobilů v zemích EU + EFTA za období 1990 až 2014 (z ) První registrace nových osobních automobilů Kontakt,
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Znak Švýcarské konfederace Vlajka Švýcarské konfederace.
ZPRACOVATELSKÝ PRŮMYSL
Ruská federace x WTO a OECD
Agenturní zaměstnávání v číslech ve světě a v České republice
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
Světová ekonomikaOPF1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 12. Světová ekonomikaOPF2 Postavení národní ekonomiky ve světové ekonomice 1) Charakteristiky určující postavení.
ČESKÁ REPUBLIKA SLUŽBY.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
Zahrani č ní obchod Č R v roce 2014 Zpracoval: Ing. Otto Dan ě k – místop ř edseda AE (dle údaj ů Č SÚ) 1.
Čína Jan Dušek.
Limonádová společnost LIMO PLUS.  O společnosti Sídlo: Ostašovská 34 Výrobní hala: Ježková 567/37 Kontakty: telefon vedení: telefon výrobna:
ŘETĚZY VAMBERK.
Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
Monako-Monacké knížectví Monacké knížectví-francouzsky Principauté de Monaco, je druhý nejmenší stát na světě. Leží na středomořském pobřeží. Je to země.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Evropa - obyvatelstvo, EU Tercie Řešení úkol.
METALLOOBRABOTKA INFORMACE O VELETRHU Veletrh METALLOOBRABOTKA 2016 byl uspořádán na ploše m 2 a zúčastnilo se ho 981 vystavovatelů z 32.
Zdravotnické ukazatele v ČR. Kromě zcela obecných ekonomických ukazatelů je měření a hodnocení kvality zdravotní péče typické výskytem zcela specifických.
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Provozně ekonomická fakulta Analýza trhu zemědělské techniky a dotační politiky pro české zemědělce Diplomová.
Sklářský průmysl Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_10_Z8_Sklářství.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_14_22_RAKOUSKO.
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Soudobý svět Ekonomický pohled
Finsko k možnostem obchodní spolupráce
Zahraniční obchod výměna zboží a služeb mezi státy.
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR
Postavení CR v hospodářství
MEZINÁRODNÍ OBCHOD Žádná země nevyrábí vše, zboží si země mezi sebou směňují, vzniká zahraniční (mezinárodní) obchod.
Transkript prezentace:

Retailing v Rakousku od roku 2006 Kateřina Srnská 2012/2013

Základní charakteristika země Oficiální název země je Rakouská republika (Republik Österreich) Rakousko má obyvatel (2012) Hlavním městem je Vídeň. Země je členěna na 9 spolkových zemí a na 99 politických okresů s 2359 obcemi. Rakousko je členem např. EU a UNICEF.

Ekonomická charakteristika Podíl ekonomicky činného obyvatelstva je 67,7% (2012) HDP v roce 2012 vzrostl o 0,6% na rozdíl od roku Rakousko nebylo jako jedna z mála zemí zasaženo recesí. Průmysl: V Rakousku se dělí na průmysl (velké podniky, které zpracovávají v mechanizovaném provozu suroviny a polotovary) a řemesla (menší podniky zpracovávající základní materiál – dřevo, železo apod.).

Ekonomická charakteristika Služby: Sektor služeb má podíl 70,3 na HDP (Statistik Austria 2011). Obchod – má v Rakousku velký význam. V letech 2008 a 209 sice obraty klesly, ale v letech 2010 a 2011 opět vzrostly, a to o 1,4%. Převažují především malé a střední podniky. Zahraniční obchod – Nejvýznamnějšími zahraničními partnery jsou Německo, Itálie, Švýcarsko, Čína, ČR, USA, Ruská federace, Maďarsko, Francie a Nizozemsko.

Významné rakouské firmy REWE Group Austria BILLA: obchodní řetězec s více jak 1000 obchody v Rakousku. BILLA je v této zemi lídrem v potravinovém obchodu. PENNY MARKET: první obchod v Rakousku otevřen v roce 2003, nyní má cca 300 obchodu. MERKUR: obchodní řetězec s více jak 100 obchody BIPA: maloobchodní řetězec se zaměřením na zdraví a krásu, vlastní 500 obchodů

Významné rakouské firmy OMV: 400 stanic v Rakousku. OMV jsou více než čerpací stanice. Chovají se jako multifunkční servisní střediska, jsou to čerpací stanice pro lidi a auta. Je zde k dispozici kromě klasických služeb také široké spektrum doplňkových služeb. Spar Österreich: byl zde založen v roce 1954 a dnes je jedním z největších obchodních řetězců s téměř 30% podílem na rakouském trhu. Doppelmayr: strojírenská firma, světový lídr ve výrobě lanovek

Významné rakouské firmy Red Bull GmpH: firma vyrábějící nápoj Red Bull. Společnost Red Bull je i majitelem několika sportovních celků. bauMax: v Rakousku má 66 prodejen. Austria Tabak: 3. největší tabáková společnost na světě. Prodává mezinárodní značky (Camel, Winston a Mild Seven) a národní značky (Memfhis, Smart Export a Meine Sorte).

Děkuji za pozornost