HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Historie běhu na lyžích
Advertisements

Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Historie lyžování.
Sportovní zařízení a akce
Tato prezentace byla vytvořena
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
BASKETBAL II..
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Kód VM: VY_32_INOVACE_4PRI35 Projekt: Zlepšení výuky na ZŠ Schulzovy sady registrační číslo: CZ.1.07./1.4.00/ Autor: Miroslav Přichystal Datum:
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Počátky rozvíjení vlastenectví a češství v Jihlavě Jihlavský Sokol byl založen v roce 1892, jako odpověď na násilnosti proti Jihlavské.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
LYŽOVÁNÍ.
ATLETIKA 2.
RYCHLOBRUSLENÍ.
, aneb ly ž ovačka století.. Co nás všechno čeká ??? Hry, zábava zpěv,…Dobré jídlo,…
BIATLON.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
Lyžařské zájezdy s výukou na sjezdových lyžích a snowboardu
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
ATLETIKA.
LETY NA LYŽÍCH.
Dětská ozdravovna Bílá voda Harrachov
CURLING.
Tato prezentace byla vytvořena
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Prezentace KRKONOŠ Eva ČERNOCHOVÁ 5MB Na mateřské dovolené.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
LOBBYING David Hubáček Marie Malkrabová.
VÝVOJ ČESKÉ TĚLOVÝCHOVY ; SOKOL
VY_32_INOVACE_ZCR_ M/01 Hotelnictví Ročník: 3. 4.
BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ
Lyžařské sjezdové boty
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÉ ORGANIZACE
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Lyžařský kurz ► místo : Soláň – Bzové, hotel Lúka ► ► odjezd : neděle v 13:30 hod, ► sraz v 13:00 hod ► návrat : pátek do.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Kurz snowboardingu (KTS/SNO) Garant: PhDr. Radek Vobr, Ph.D.
Popis výukového materiálu Název: Historie lyžování v Č echách a ve sv ě t ě Autor:Mgr. Luboš Veselý Datum: Obor:65-51-H/01 Kucha ř, kucha ř ka;
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Lyžaři TJ Žďár nad Sázavou
Penzion Bílá voda Harrachov
Inovace přepravní technologie a modernizace SKI areálu Buková Hora
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
Člověk a jeho svět – 4.ročník Pohoří ČR
České sportovní hnutí do r. 1918
Kurz snowboardingu (KTS/SNO)
Transkript prezentace:

HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH

Historie Historie lyžování je na území Čech dobře zmapována díky písemným záznamům V roce 1887 zakládá Josef Rössler-Ořovský první lyžařský kroužek (pozdější Český Ski klub), který nechal do Čech přivézt první ski Dalším významným průkopníkem a podporovatelem rozvoje lyžování v Čechách byl krkonošský hrabě Jan Harrach, který nechal dovézt nezávisle na Ořovském lyže pro své dělníky

Historie II. Podle těchto lyží začali místní dělníci vyrábět další páry Od těchto dob (r. 1893) začal R.-Ořovský společně s učitelem Janem Bucharem propagovat lyžařskou turistiku Tito průkopníci odstarovali zakládání dalších lyžařských spolků a pořádání závodů v Krkonoších, ale také na Šumavě, v Jeseníkách a Krušných horách

Historie III. Prvními ski kluby byly: Český krkonošský spolek Ski Jilemnice (1893), Český Ski klub Vysoké nad Jizerou (1903) a Svaz lyžařů v Království Českém, což byl 1. lyžařský svaz na světě První lyžařské závody se konaly v Jilemnice v roce 1893 a od roku 1896 i mistrovství Království Českého Československo stálo také v roce 1924 u zrodu Mezinárodní lyžařské federace FIS

Historie IV. Prvními lyžařskými instruktory u nás byli Norové, používala se u nás tzv. norská škola Následně docházelo k přejímání techniky z alpských lyžařských škol Od 70. let 20. století se vyvíjí Česká škola lyžování, která je jednou z nejlepších a podle odborníků i nejvhodnějších k výuce současné výuky na carvingových lyžích

Vybavení K základní výbavě patří v současné době 1 pár lyží s vázáním, speciální pár bot a pár holí, které má lyžař v rukou Mimo to se z hlediska bezpečnosti výbava doplňuje podle způsobu využití lyží ještě lyžařskou helmou (v některých zemích je pro lyžaře povinná) a páteřním pásem

Konec prezentace