Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CRM a konkurenceschopnost vybraných firem Jan Němeček Univerzita Hradec Králové.
Advertisements

VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Logistické technologie
Systémy řízení zásob Tým 3 Vypracovaly: Čenská Pavla Čermáková Lucie
„Systeme, Anwendungen, Produkte in der Datenverarbeitung
Podnikové informační systémy Úvod
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Balance Score Card (BSC) v řízení dodavatelských systémů
Jan Zmátlík / Petr Pošvic / Martin Rendl
Informační systémy a technologie
Ruber, Saitz.  Customer Relationship Management  Systémy pro řízení vztahů se zákazníky  Zjednodušeně : ◦ shromažďování ◦ zpracování ◦ využití informací.
LOGISTICKÝ INFORMAČNÍ SYSTÉM
SYSTÉMY ŘÍZENÍ ZÁSOB Jana Burešová Kateřina Cimická
Oblast nástrojů Prostředí Popis produktů Kritéria Vyhodnocení.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Řízení podniku a elektronické obchodování
SAP Ing. Jiří Šilhán.
Customer Relationship Management Řízení vztahů se zákazníky.
Návrh inovace předmětu Obchodní logistika prof. Ing. M. Jurová, CSc. Ing. Z. Videcká, Ph.D. Ing. Vl. Bartošek.
Úvod do ESY Edita Marečková. Představení Exact Synergy Enterprise = ESY propojení jednotlivých oblastí podnikových IS „balík chytrých podnikových řešení“
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
Inovace výuky ve vazbě na požadavky Mezinárodních výukových standardů doc. Ing. Marie Pospíšilová,CSc. SVŠES.
Outsourcing výrobní logistiky Ing. Marek Vinš, Ph.D.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Vybrané metody analýzy
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Globální architektura IS/ICT
Možnosti a využití SW systému EISOD 6
Vyřizování objednávek (objednávkový cyklus, formy objednávek)
Systémové pojetí hospodářské organizace
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Podnikání na Internetu outsourcing, virtuální firmy Letní semestr 2005 Jana Holá IX.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Manufacturing Execution Systems
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Reporting.
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Vyřizování objednávek – objednávkový cyklus, formy objednávek
Moderní personalistika Úvod
Organizace práce a ergonomie. Základní terminologie Organizace: –1. účelné pořádání, uspořádání, řízení, správa, organizování; účelně opravený řád Ergonomie:
4. přednáška - LOGISTICKÉ NÁKLADY
Informatika a komunikace v logistice Kapitola 8: Úkoly logistického informačního systému, Struktura informačního systému podniku, Pohyb informací v síti.
Hodnototvorný řetězec a logistické procesy Kapitola 9: Technologické a logistické funkce článků procesních řetězců , Model článku řetězce – vstupy a.
Úkol, cíle a základní pojmy logistiky Kapitola 2: Úkol logistiky, Cíle logistiky, Základní pojmy logistiky Vysoká škola technická a ekonomická v Českých.
Logistika průmyslového podniku Oblasti, vazby a rozhraní
Model strategie marketingového mixu
13.přednáška – Elektronické zásobování Ing. Jiří Zmatlík, Ph.D. ČVUT, Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Logistika. Osnova výkladu  Čím se logistika zabývá?  Co logistika řeší?  Organizace skladového hospodářství  Řízení zásob  Náklady na zásobování.
Logistický proces ve firmě Petr Hobža – Strážnické brambůrky SAP Business One Pavel Rumplík Obchodní ředitel.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
DISTRIBUČNÍ LOGISTIKA  Z hlediska výrobního podniku představuje spojovací článek mezi výrobou a zákazníkem,  Zahrnuje veškeré skladové a dopravní pohyby.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
LOGISTIKA LOGISTIKA LOGISTIKA - vychází (z logis, ubytování) znamená původně přechodné ubytování a zásobování vojska - nauka, která se zabývá fyzickými.
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Návrh logistiky skladového hospodářství ve vybraném podniku
CRM – moderní trendy.
Základní pojmy v automatizační technice
Vztahy se zákazníky.
Autor: Bc. Michaela Kolářová Vedoucí: doc. Ing. Rudolf Kampf, Ph.D.
CRM Open Ing. Tomáš Myslivec.
Organizace práce a ergonomie
Totally Integrated Automation
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

Dodatek k prezentaci Logistické systémy vývoj, charakteristika a použití Lenka Stiessová Pavla Muhlbachová Jana Jurková Sanjin Hasić Jiří Ullmann

KANBAN systém první aplikace v Japonsku založen na zavedení vztahu zákazník-dodavatel do výrobního procesu každé pracovní místo bude vyrábět nebo dodávat jen na základě požadavku místa předcházejícího. odbourává centralizované operativní rozhodování výrobních úkolů jen v případech, kdy je tok materiálu jednosměrný

Metoda Just in Time (JIT) styl výrobní strategie vznik a vývoj v USA – první aplikace v Japonsku (Toyota motor Company) snížení zásob jen na úroveň potřebnou a nutnou Motto této výrobní strategie je vyrábět jen to, co je potřebné a tak efektivně, jak je to jen možné. rozšíření metody Kanban

Metoda Just in Time (JIT) systém JIT poskytuje podniku přínosy ve čtyřech základních oblastech: zlepšení obratu zásob lepší zákaznický servis zmenšení skladovacího prostoru zlepšení doby odezvy.

EDI (Electronic Data Interchange) informační systém v podniku Pro komunikaci s dodavateli informace o expedici, časových údajích, množství a např. faktury poskytuje dodavatelům velmi rychlou zpětnou vazbu ohledně prodejů

SAP Systeme, Anwendungen, Produkte vznik v roce 1972 v Německu nyní poskytuje převážně IBM a Microsoft zajišťuje management: vlastních financí majetku účetnické moduly správa materiálu archivace dokumentů personální modul

SCM a CRM (operativní č.) SCM (Supply Chain Management) modul pro komunikaci s dodavateli sklad je napojen na dodavatele) CRM (Customer Relationship Management) modul pro komunikaci se zákazníky zpřístupnění společnosti zákazníkům (skladů, zásob)

Použitá literatura DANĚK, J., PLEVNÝ, M. Výrobní a logistické systémy. Plzeň: ZČU, 2005, 222 s. ISBN LAMBERT, D. Logistika. Praha: Computer Press, ISBN internetové články - základy logistiky y_10.pdf y_10.pdf y_5.pdf y_5.pdf