Austrálie-doprava autem vlakem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hlavní atrakce zájezdu: Vychutnání ruchu a atmosféry Čínské čtvrti.  Návštěva chrámu Wat Po s velkou zlatou sochou ležícího Buddhy a Královského Paláce.
Advertisements

Austrálie a Oceánie Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a.
Budoucnost letecké dopravy v Evropě Magda Gregorová, Eurocontrol STATFOR Praha, 16. června 2010.
Austrálie.
Téma hodiny: Austrálie SG
Logistické investiční prostředky Ivan Gros
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Doprava.
AUSTRÁLIE nejmenší kontinent (7,7 mil km2)
Opakování Austrálie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Austrálie a Oceánie – doprava a cestovní ruch, zahraniční obchod
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Komunikační předpoklady rozvoje cestovního ruchu
Austrálie.
Austrálie.
AUSTRÁLIE A OCEÁNIE 7. třída Mgr. Jakub Karásek
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 29 -DopravaAnotace Prezentace se zabývá světovou dopravou a jejími druhy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
Dopravní síť České Republiky
Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_INOVACE_276_Austrálie a Oceánie AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Filip Zelenka. Základy dopravní politiky jsou obsaženy již v Římských smlouvách, které zavádějí společná pravidla mezinárodní dopravy, volný přístup k.
Austrálie- vzdálený ostrov svobody
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_29.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_133 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Austrálie.
Přírodní vědy moderně a interaktivně ©Gymnázium Hranice, Zborovská 293 DOPRAVA „ KREV HOSPOD Á ŘSTV Í“ 1.
Společenské a hospodářské prostředí. Doprava Obsah 1. Význam a postavení dopravy 2. Dopravní cesty 3. Osobní a nákladní přeprava.
Elektronická učebnice - I
Téma hodiny: Austrálie – opakování formou kvízu
AUTOR: Mgr. Josef Zhorný
TICHÝ OCEÁN (PACIFIK).
Registrační číslo projektu
Hlavní města Austrálie
1 Doprava Ekonomika ŽP a TI Ing. Jakub Dostál
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Hlavní město– Kodaň Státní zřízení- monarchie Počet obyvatel- 5,5 mil. Rozloha km² Správní členění- 14 krajů Úřední jazyk- Dánština Měna: dánská.
Počítačová prezentace
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Severní Amerika – doprava Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-7 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
Česká republika ZŠ Hejnice 2010 Doprava a spoje Mgr. Jan Kašpar.
DOPRAVA VY_32_INOVACE_1C_13 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Sada 3 Rodinná a Občanská výchova Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové.
Doprava Slouží k přemísťování lidí, zboží, surovin a informací.
Doprava Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Pro 2. stupeň ZŠS.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: Z 8/19 Předmět: Zeměpis Ročník: 8. ročník Jméno.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název:VY_32_INOVACE_05_03A_Doprava v ČR Téma:Zeměpis České republiky.
Austrálie (Rudý kontinent)
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Severní Amerika globální aspekty ekonomického rozvoje doprava
Indický oceán.
Severní Amerika – globální aspekty ekonomického rozvoje
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_01_17_dopravní prostředky 1
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_14_20 Doprava
Austrálie Učivo 6. třídy Název školy
AUTOR: Mgr. Svobodová Alena
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Mgr. Iveta Niederlová VY_32_INOVACE_13_17_dopravní prostředky 8
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
Austrália- zaujímavosti, pamiatky UNESCO
Autor: Mgr. Helena Nováková
VY_52_INOVACE_65_Doprava v ČR
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Zde jsou fotografie z letiště na ostrově St. Marteen
Transkript prezentace:

Austrálie-doprava autem vlakem silniční vlaky - jsou to náklaďáky, které bývají až 50 metrů dlouhé.  Námořní s hlavními přístavy v Sydney, Melbourne a Newcastle. Letecká s hustou sítí vnitřních linek a hlavními letišti v Melbourne a Sydney.

Autem Stuartova silnice je pojmenována po badateli Johnu McDougallu Stuartovi, který v roce 1861-2 přešel jako první běloch australský kontinent a vrátil se zpět živý. Silnice křižuje "Červené srdce" země a vede starou neuvěřitelně drsnou krajinou.

Vlakem Indický Pacifik je mnohem více než jen dopravní prostředek. Je to dobrodružné putování po stopách osídlování kontinentu. Indickotichomořský vlak jezdí mezi Perthem a Sydney po celý rok třikrát týdně v obou směrech. Cesta dlouhá 3 960 km trvá 68 hodin, takže se cestou 3x nocuje.

Silniční vlaky tzv.“road trains“ Jsou asi 50m dlouhé náklaďáky které slouží hlavně k nákladní dopravě. Na silnici je lepší se jim vzhýbat kvůli vydušným vakům.

Cestovní ruch Turistická centra: Sydney, Canberra, korálové ostrovy v Queensland

Turistická lákadla V Austrálii je přes 440 letišť, 52 lodí registrovaných V Austrálii a přes 60 mimo Australian Open, krásné pláže, korálové útesy, klokani, koaly, deštné pralesy, rugby