Hlavní město: Antananarivo Rozloha: km² (4. největší ostrov na světě) Počet obyvatel: Jazyk: francouzština, malgaština Náboženství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
nejvyšší vodopády na světě obrovští hadi,jaguáři, pásovci
Advertisements

TROPICKÝ DEŠTNÝ LES.
Demokratická republika Kongo
Deštné pralesy – pozdě na záchranu?
Zimbabwe
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
IRSKO Robin Plch 8.A
MOLDAVSKO.
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
Madagaskar.
Tropický deštný les.
Vypracovala: Iva Nejezchlebová
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
Madagaskar Nicola Skalická 7.třída
BULHARSKO.
Brazílie a její sousedé
ANDSKÉ STÁTY Charakteristika: Oblast kolem rovníku
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
JIHOVÝCHODNÍ ASIE zahrnuje státy, které leží východně od Indie a jižně od Číny je geograficky rozdělená do dvou oblastí, jmenovitě Indochina a Malay souostroví.
Tropická Afrika.
Zuzana Davidková Opava, 2010
Zemědělství.
Bednář, Čerych, Geletičová, Vilímský !
INDONÉSIE Natálie Vašková.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Střední Amerika.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
Velká Británie (Great Britain).
Jihoafrická republika
Kambodža (Cambodia) Rozlohou poměrně velká, avšak ne příliš významná země s minimálními nerost. zdroji…
Viet Nam.
VÝCHODNÍ AFRIKA.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Francie Miroslav Chmelka.
Malajsie.
AFRIKA podnebí.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
podle podobných přírodních podmínek rozdělujeme státy Jižní Ameriky do 3 oblastí: – andské země – horské lesy, výrazná výšková členitost – laplatské země.
Zahrnuje: zemědělství průmysl doprava.  Chov ovcí a produkce vlny je zde největší na světě  Chov skotu – v savanách  Pěstování pšenice, brambory, cukrová.
AMERIKA Ekvádor, Peru, Chile. Ekvádor krajina je velmi různorodá – dá se rozdělit do 3 částí, které se od sebe liší klimatem, biotypem, zvyky,… 1.Pobřežní.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Tropické lesy.
Afrika.
Mexiko.
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
TROPICKÝ DEŠTNÝ LES v pásu podél rovníku na pevninách i ostrovech
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Austrálie a Oceánie - hospodářství
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
REGIONY AFRIKY.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Melanésie
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
Transkript prezentace:

Hlavní město: Antananarivo Rozloha: 587 041 km² (4. největší ostrov na světě) Počet obyvatel: 19 448 815 Jazyk: francouzština, malgaština Náboženství : domorodé 52%, křesťané 41%, muslimové 7% Měna : Malgašský ariary (MGA) od Afriky (od Mosambiku) ho odděluje Mosambický průliv dělí se na šest autonomních provincií

HISTORIE od kontinentální Afriky se oddělil v průběhu druhohor stále se pohybuje jihovýchodně téměř o 2 cm za rok první obyvatelé připlavili na kánoích přes Indii a východní Afriku z Indonésie asi před 2000 lety V 11. století Arabové založili na ostrově první sultanát, od 14. do 18. stol stát Imerina V roce 1500 ho objevili Portugalci poté Britové a Francouzi 1885 vyhlášen francouzský protektorát 1895 se stal francouzskou kolonií 26. června 1960 nezávislost 1975 název Madagaskar

GEOGRAFIE Pozůstatkem dřívější sopečné činnosti jsou dnešní kráterová jezírka a horká vřídla hustá říční síť (největší řeky - Betsiboka, Mangoky ) Největší jezera – Alaotra, Ihotry, Bemamba rozmanité horské i tropické podnebí, pásy savany a rovníková oblast,na severu a na východě jsou oblasti vlivem pasátů vlhké 500 – 3 000 mm srážek ročně teploty mezi 22 až 28°C Na JZ velmi suché podnebí (až 3 roky vůbec neprší)

HOSPODÁŘSTVÍ Většina obyvatel závislá na zemědělství Jen 5 % půdy lze obdělávat Rostlinná výroba:rýže,cukrová třtina,batáty,arašídy(podzemnice olejná), banány,kokosové ořechy,káva,sisal,bavlna,pomeranče,maniok,vanilka,hřebíček, tabák,pepř Dobývá se chróm, zlato, grafit, sůl, slída, polodrahokamy a drahokamy Těžba a vývoz dřeva Živočišná výroba orientována na chov skotu, prasat, ovcí, koz a drůbeže Vývoz:káva,hřebíček,vanilka,maso,cukr,sisal,tabák,dřevo,pepř,tuha Dovoz:stroje,chemické výrobky,ropa,rýže,železo,ocel,auta a letadla Významný rybolov Řídká silniční a železniční síť Cestovní ruch a ekoturistika

FAUNA A FLÓRA cévnaté rostliny 12 000 druhů živočichové 100 000 druhů Rostlinná společnestva různorodá díky nadomořské výšce deštné pralesy jsou již z 80% vykáceny 7 tis.druhů kvetoucích rostlin a na jihu travnaté savany vypalováním mizí mnoho druhů rostlin, které mohly vyléčit dosud nevyléčitelné choroby Odhaduje se, že asi 60 % všech madagaskarských živočichů a rostlin nežije nikde jinde mimo Madagaskar Madagaskar byl mezi prvními zeměmi světa, které začaly budovat systém chráněných území

LEMUŘI Poloopice nevyskytující se nikde jinde na světě Žije jich tu třicet druhů Největší zvířata na Madagaskaru Vztah lidí k lemurům se v různých částech ostrova liší- někde je loví, pokud jim přijdou na políčko s oříšky kešu. Ale většinou jsou lemuři „něco zakázaného „ - obyvatelé totiž věří, že lemuři jsou duchové jejich předků

Chameleoni Centrum výskytu Z více než 130 druhů jich na Madagaskaru žije přibližně polovina Jsou neškodní,ale místní obyvatelé se jich bojí,protože věří,že se do nich převtělily duše lidí,kteří nenalezli pokoj Jsou známí schopností měnit barvu při vyrušení nebo ohrožení

FOSA

CIBETKA

Famadihana = „tradice až za hrob“