území bývalé Velkomoravské říše

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Michal Vašek, Tomáš Kříž
Advertisements

Povrch České republiky
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Jihomoravský kraj - procvičování
JIŽNÍ MORAVA VY_06_Vla5_37p
NÍŽINY ČR.
Jihomoravský kraj krajské město Brno.
Nížiny, pohoří a nejvyšší hory
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vypracoval: Kryštof Koňák
hlavní město České republiky
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
Zlínský kraj.
území s nejstarším osídlením
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
Zlínský kraj krajské město Zlín.
Zlínský kraj Z.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Jihomoravsky kraj - kraj vína Vypracovali:Lukáš Hrabáček Michal Turek Vypracováno:
Jihomoravský kraj.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základní škola a Mateřská škola Vrbovec
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
území s nejvyšším moravským pohořím
Zlínský kraj.
NÍŽINY V ČESKÉ REPUBLICE
území oblíbené sportovci a turisty
Člověk a příroda Zeměpis Zeměpis v praxi Vodstvo ČR VY_32_INOVACE_03 Sada 7 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
rozsáhlé území v Čechách i na Moravě
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Jihomoravský kraj.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Jihomoravský kraj.
Anotace Žáci se pomocí prezentace učí orientovat v ČR. Učí se poznávat, posuzovat a chránit krajinu, ve které žijí. Seznamují se krásami naší vlasti a.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Jihomoravský kraj. Základní údaje Území kraje patří k nejteplejším oblastem ČR. Severní část vyplňuje Drahanská vrchovina, jejíž součástí je CHKO Moravský.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihomoravský kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Jihomoravského kraje Téma: Česká republika jako součást.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Konstantinovy Lázně, okres Tachov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_14_Střední a jižní.
Česká republika Jihomoravský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Jihomoravským krajem.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Marie Polanská NÁZEV:VY_32_INOVACE_02_ Nížiny v ČR TÉMATICKÝ CELEK:Místo,
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Nížiny a vodstvo České republiky. Nížiny České republiky se rozprostírají podél řek. Zkus přiřadit, u kterých. Dolnomoravský úval Hornomoravský úval Dyjsko.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_16_Jihomoravský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 16 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Základní škola Záhumení Rožnov pod Radhoštěm
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Vodstvo České republiky
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_JIHOMORAVSKY_KRAJ.
Č e s k á r e p u b l i k a Jak se jmenuje žlutě označená oblast České republiky?
Opakování - přehrady
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_13_VLASTIVĚDA
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
Transkript prezentace:

území bývalé Velkomoravské říše Jižní Morava území bývalé Velkomoravské říše Vyhledávejte v příruční mapě.

Dolnomoravský úval, Dyjskosvratecký úval Nížiny Dolnomoravský úval, Dyjskosvratecký úval Úrodné nížiny podél dolního toku řeky Moravy a okolo řeky Dyje a jejího přítoku Svratky.

Řeky Morava, Dyje, Svratka Morava je nejdůležitější řekou tohoto kraje. Z pravé strany se do ní vlévá Dyje. Zleva ústí do Dyje Svratka.

Vodní nádrže Vranov, Nové Mlýny Dvě nádrže na řece Dyji slouží jako zdroj vody, k zadržení povodní i k rekreačním účelům.

Města Znojmo, Břeclav V obou městech je potravinářský průmysl, zejména konzervárny. Břeclav je dopravním uzlem a střediskem chemického průmyslu.

Uherské Hradiště, Hodonín Města Uherské Hradiště, Hodonín Uherské Hradiště je největším městem Dolnomoravského úvalu. Hodonín je středisko Dolnomoravského úvalu.

Města Luhačovice Nejznámější moravské lázně jsou ukryty v lesích mezi Zlínem a Uherským Hradištěm.

Památky Bítov, Buchlov Hrad Bítov leží u řeky Dyje, královský hrad Buchlov chránil významnou cestu vedoucí přes Chřiby.

Vranov nad Dyjí, Lednice Památky Vranov nad Dyjí, Lednice Vranovský zámek najdeme na vysoké skále u nádrže Vranov. Zámek Lednice leží v rozsáhlém parku při pravém břehu Dyje.

Samostatná práce do sešitu Ať jsi ta anebo ten, do ruky si tužku vem, obkresli si naši vlast, pak zakresli, co už znáš. (Dnes: jižní Morava.) Nebude to žádná věda, pomůže ti vlastivěda.