Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Tabulkové procesory (MS Excel)
Užitečné klávesové zkratky pro Microsoft Word a Excel
Stěžejní funkce MS Excel 2007/2010, jejich ovládání a možnosti využití
X EXEL.
Tabulkové procesory (MS Excel) Ing. Jan Roubíček.
Funkce programu Microsoft Word 2003 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Funkce programu Microsoft Word 2010 vhodné pro úpravu studentských prací Petr Křivánek.
Manažerská grafika: Program č.3 Jaroslav LosSB 272.
Informační technologie 2 Informační technologie Jarní semestr 2005.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Výpočetní technika Akademický rok 2009/2010 Letní semestr Mgr. Petr Novák Katedra informatiky a geoinformatiky FŽP UJEP
Výpočetní technika Akademický rok 2010/2011 Letní semestr Novák Petr
Školení počítače Excel
TABULKOVÉ PROCESORY.
Pro Nekonečno – RC Palouček
IT Začátečníci Modul 4 MS EXCEL.
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
TABULKOVÉ PROCESORY maturitní otázka: 16.
TABULKOVÝ PROCESOR Tadeáš Řezníček 4.A
 Kalkulátor  Slouží k tvorbě tabulek, sestav, grafů i pro náročné výpočty z oblasti matematiky, statistiky, financí apod.
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
EXCEL 2010 Metody vkládání dat. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Buňka Základem tabulky je buňka (cell).
Tabulkový program MS Office Excel , SB 305, – h
Tabulkové procesory Pelikánová Lucie 2002.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Vzorec v buňce v tabulkovém procesoru Microsoft ® Excel Zpracovala : Dana Lišková 4.B
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Psaní do buňky Klikneme na buňku → označí se → → můžeme začít do buňky psát.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová III. Kontingenční tabulky v Excelu.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Klíčový význam korektního uložení získaných dat Pravidla.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 2.
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Tabulkový kalkulátor Radek Pinc
Maturitní okruh 16: TABULKOVÝ PROCESOR
Microsoft Office Excel – práce s tabulkami a analýzy
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
3. Příprava dat Klíčový význam korektního uložení získaných dat
Spojitá a kategoriální data Základní popisné statistiky
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
INSTITUT BIOSTATISTIKY A ANALÝZ Lékařská a Přírodovědecká fakulta, Masarykova univerzita IBA výuka 2008/2009 ANALÝZA DAT NA PC I. I. Využití aplikací MS.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová ASTAc/01 Vyučující: Mgr. Lucie Brožová; kontakt:
Adresování. Proč adresovat Při změně dat Excel přepočítá všechny výpočty, kde se změněné buňky objevily Kopírování vzorců – Usnadnění výpočtů kde se vzorec.
Informatika – Práce se vzorci. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
E LEMENTARISTIKA ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ VI. T ABULKOVÝ PROCESOR FORMÁT LISTU, BUŇKY, ZÁKLADNÍ TECHNIKY PRÁCE Jiří Leipert.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Lenka Forstová Lucie Pelikánová
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace MS Excel - Buňka Název : VY_32_inovace_03 Informatika - MS Excel.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
I. Příprava dat Klíčový význam korektního uložení získaných dat
3. Příprava dat, Excel Klíčový význam korektního uložení získaných dat
Vzorce, vkládání vzorce, kopírování vzorce
MS Excel – Relativní odkaz
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
5. Statistica Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová.
Úvod do prostředí Upraveno pro verzi 2007
ASTAc Biostatistika - cvičení
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Transkript prezentace:

Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem

II.a Vzorce v listu Excelu vpisují se do buněk sešitu vzorce jsou vždy uvozeny = (lze též + -) aritmetické operátory + zabudované funkce Excelu pro „sčítání“ nečíselných položek se používá & výpočet je založen buď na číselných konstantách nebo odkazech na buňky =3*odmocnina(A1) uvození vzorce konstanta zabudovaný vzorec Excelu odkaz na buňku

Vzorce – odkaz na buňku stylu A1 Relativní odkazy A1 = buňka 1. řádku sloupci A A1:B6 = blok buněk – levý horní roh je v 1. řádku, sloupec A,pravý dolní na řádku 6, sloupec B relativní odkaz se při automatickém vyplnění buněk vzorcem posune mění se s kopírováním, při vložení a odstranění řádku nebo sloupce Absolutní odkaz odkaz na buňku je pevně dán, při kopírování nebo automatickém vyplnění se nemění lze uzamknout jak řádky, tak sloupce samostatně $A$1 $A$1 uzamčení sloupce uzamčení řádku Pamatuj: Adresu upevníme pomocí znaku $

Vzorce – tipy a triky I. Závislosti vzorců – panel nástrojů kontrola chyb označení a odznačení předchozích a následných vzorců sledování změn hodnot komentáře Zpřehlednění vzorců Vložit tabulátor CTRL+ALT+TAB Vložit konec řádku ALT+ENTER Microsoft Office 2003 a starší

Vzorce – tipy a triky II. Kontrola chyb Výběr funkce z knihoven Microsoft Office 2007 Označení a odznačení předchozích a následných vzorců Vkládání komentářů a poznámek do vytvořeného souboru se vzorci

Vzorce – využití seznamu vzorců Funkce a její stručný popis Kategorie vzorců průvodce funkcí

Kopírování / Vkládání Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Kopírování vzorců, textů, celých sloupců (zkopírování pomocí CTRL+C; dále „Vložit jinak...“) Kopírování grafů z Excelu do Wordu: Vložit jinak → Typ: Obrázek (rozšířený metasoubor) Vyzkoušej

II.b Tipy pro práci s Wordem Automatické titulky ve Wordu Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Automatické titulky ve wordu pro snazší úpravy pravý klik na obrázek pravý klik na styl „Titulek“ úprava stylu dle potřeby

Automatické seznamy ve Wordu Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Máme-li vytvořené automatické titulky grafů a tabulek, pak lze vytvořit automatické seznamy Každý objekt, který chceme zahrnout do automatického seznamu, musí mít automatický titulek Aktualizace čísel titulků – pravý klik na označený titulek (obdobně aktualizace již vytvořeného seznamu)