Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

 Mapování probíhalo od ledna do března 2013  Bylo zaměřeno na naplňování kritéria Pravidla ve třídách.
Projekt „Přeshraniční ekologická výchova v oblasti ochrany přírody a trvale udržitelného rozvoje v Českosaském Švýcarsku, Hornolužickém pohoří a Lužických.
Workshopy (kolegové pro kolegy)
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ŠKOLENÍ TECHNIKŮ A MONTÁŽNÍKŮ PRO ROK 2007
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Podpora meziobecní spolupráce
20. května 2009 Prague Gate, Praha – Chodov II. konference Českého institutu manažerů informační bezpečnosti.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Jihomoravském kraji
TUL H 32 Setkání realizátorů inovace předmětů 3.
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních školách CZ.1.07/1.1.07/
Příprava na hodinu dějepisu, organizace výuky dějepisu
Projekt: Integrace na druhou - šk.r. 2010/2011 Plánované projektové aktivity PPP FM v nejbližším období: a)Aktivita č.1 - Společné dílny: pedagog - šk.
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
ORBIS PICTUS 21. STOLETÍ. Projekt je zaměřen na inovaci výuky odborných a všeobecně vzdělávacích předmětů za pomoci ICT, interaktivních a multimediálních.
EKOTOXA s.r.o. Otická 761/37, Opava GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU CÍL A PROGRAM ŠKOLENÍ SPOLUFINANCOVÁNO EVROPSKOU UNIÍ EVROPSKÝM.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
Realizace KA v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ září 2010 bylo zahájeno na UHK vzdělávání pro pedagogické pracovníky MŠ a ZŠ v rámci realizace.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
Metodická podpora úprav RVP ZV
Vítáme vás na semináři vedoucích klubů Asociace malých debrujárů ČR – Hotel Ogar Luhačovice-Pozlovice.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 6. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 20. listopadu.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Gymnázium a Jazyková škola Zlín
2. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Pardubice 15. a 16. listopadu 2012 Ing. Petr PETŘÍK
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 3. setkání metodiků středních škol okresu Vsetín Středa 11. prosince 2013.
12. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
8. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“ - v březnu 2010 začala být realizována příprava týmu psychologů se v Hradci Králové uskutečnilo.
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Univerzita Karlova v Praze Filozofická fakulta
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 9. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy Středa 2. dubna 2014.
3. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní školy
4. setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL Školení pedagogů Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Projekty Dialog a Perspektiva reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ , Ludmila Muchová
Limita a spojitost v učivu na střední škole Vedoucí práce: RNDr. Jitka Laitochová, CSc.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity Tamara Váňová, Jitka Kazelleová 1 Praha, 2013.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
CLIL Casting na středních školách Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Lektor: Ing. Ludmila Brestičová Vítejte na dnešní přednášce.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI, PROBLEMATIKA PÉČE O NADANÉ ŽÁKY Projekt v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Plánování prvních kroků
Práva dítěte Výchova k občanství
Název operačního programu:
VY_32_INOVACE_08_PEK_431_Kop
Centrum kolegiální podpory CKP
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 5. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy Středa 23. října 2013

5. metodické setkání - učitelé AJ ze základních a středních škol okresu Vsetín. Termín konání: středa 23. října 2013 Místo konání: ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí, Palackého 49 Program setkání: 7.45 – 8.00Prezence 8.00 – 8.10Zahájení 8.10 – 8.55Ukázková hodina – Pokračujeme s výukou AJ na gymnáziu (Mgr. Dagmar Pivodová, Gymnázium Vsetín) 8.55 – 9.10Diskuse k ukázkové hodině 9.10 – 9.30Představení a prohlídka učebnic, ze kterých se vyučuje na základních a středních školách, diskuse k učebnicím 9.30 – 9.50Přestávka, občerstvení, zapůjčení metodické literatury 9.50 – 10.35Ukázková hodina zaměřená na práci se slovní zásobou (adjektiva) (Mgr. Zuzana Topičová, ZŠ Vyhlídka, VM) – 10.50Diskuse k ukázkové hodině, výměna vlastních nápadů a metod práce se slovní zásobou – 11.25Shrnutí, návrh témat pro ukázkové hodiny na příští setkání – 11.45Informace o připravovaných dalších fázích projektu (Ing. Karolina Ondrůšková, KCDPV, o.p.s., Uherský Brod) – 12.00Zakončení, evaluační dotazník Oběd

Pokračujeme s výukou Aj na gymnáziu (Mgr. Dagmar Pivodová)

Ukázková hodina zaměřená na práci se slovní zásobou (Mgr. Zuzana Topičová)

Metodická skupina učitelů angličtiny ze základních a středních škol okresu Vsetín JménoŠkola JménoŠkola 1 Čuchtová Milena, Mgr.Gymnázium Rožnov p/R 2 Neumanová Anna, RNDr.OA a VOŠ Valašské Meziříčí 3 Chýlková Renáta, Mgr.ISŠ - COP Valašské Meziříčí 4 Bolfová Šárka, Mgr.ISŠ - COP Valašské Meziříčí 5 Chovancová Pavlina, Mgr.SŠ informatiky, Rožnov p/R 6 Pivodová Dagmar, Mgr.Masarykovo gymnázium Vsetín 7 Vidašičová Lenka, Mgr.ZŠ Růžďka 8 Břoušková Hana, Mgr.ZŠ Šafaříkova Valašské Meziříčí 9 Volková Miluše, Mgr.ZŠ Křižná Valašské Meziříčí 10 Chrástecká Růžena, Mgr.ZŠ Dolní Bečva 11 Krhůtová Věra, Mgr.ZŠ Dolní Bečva 12 Topičová Zuzana, Mgr.ZŠ Vyhlídka Valašské Meziříčí

Stručný zápis z 5. společného jednání metodiků, tentokrát ze ZŠ a SŠ okresu Vsetín V úvodu přivítala vedoucí metodického centra Mgr. Ivana Nováčková účastníky setkání a seznámila přítomné s programem. Na předešlém setkání učitelů ZŠ a SŠ bylo konstatováno, že jednotlivé stupně škol neznají vzájemně učebnice, podle kterých se na školách vyučuje. Hlavním tématem setkání bylo tedy vzájemné představení používaných učebnic. Ukázková hodina na téma „Pokračujeme s výukou AJ na gymnáziu s Maturita Solutions“, vedená Mgr. Dagmar Pivodovou z Gymnázia Vsetín, byla pojata jako představení současného typu učebnice, se kterou lze pracovat jak v papírové, tak i multimediální podobě. Po ukázkové hodině, kdy bylo názorně předvedeno, jak lze díky technice efektivně měnit aktivity během jedné vyučovací hodiny, následovala diskuse k učebnici Maturita Solution a prohlídka učebnic, které si učitelé přinesli ze svých škol. Diskutovalo se o návaznosti učebnic, o problémech vzniklých v důsledku vydávání přepracovaných verzí učebnic. Na příštím setkání bude věnována pozornost objemu gramatiky, který řeší učebnice pro ZŠ, na který by tedy měla navázat metodická práce s učebnicemi pro SŠ. Během přestávky si učitelé prohlíželi zakoupenou metodickou literaturu a vybírali si tituly k zapůjčení. Po přestávce následovala další ukázková hodina zaměřená na práci se slovní zásobou (Mgr. Zuzana Topičová). Učitelé si v rolích žáků vyzkoušeli během 45 minut jak kolektivní práci a individuální úkoly, tak i práci s interaktivní tabulí. Hodiny byla plná inspirativních prvků, učitelé ocenili nápaditost a formu přípravy, pro svou potřebu pak obdrželi metodický podkladový materiál k písni „Everything At Once“. Posledním bodem programu byl přenos nových informací k další části projektu. Ing. Karolina Ondrůšková z KCDPV Uherský Brod seznámila přítomné se současnou fází přípravy seminářů a školení. Kurzy budou učitelům nabídnuty v nejbližší době, bude možné se individuálně hlásit. Znovu byl zmíněn a názorně představen virtuální kabinet projektu, byla nabídnuta možnost tvorby vlastního e-learningového kurzu, který bude následně akreditován MŠMT. Učitelé byli vyzváni k tomu, aby se podělili se svými osvědčenými zkušenostmi ve Sborníku dobrých nápadů. Po vyčerpání připraveného programu zůstal prostor pouze na evaluační dotazník a rozloučení.