ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Bulharsko - opakování Předmět: Zeměpis
Advertisements

Nizozemsko Země tulipánů, větrných mlýnů, sýrů, dřeváků a krásného mořského pobřeží.
Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Maturitní otázka č. 21 Benelux.
P O L S K O Obrázek 1 Obrázek 2 EU – OP VK – III/2 ICT DUM 7
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
PYRAMIDA Opakování ČR 1. část.
Předmět a očekávaný výstup
Belgie.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
Vatikán,Monako a Lichtenštejnsko
Test – Severní Evropa Jak se jmenují původní obyvatelé SE? (1)
Oblast: Západní Evropa Nizozemsko
Západní Evropa.
Školní atlas světa ☺ fyzické a obecně zeměpisné mapy
NIZOZEMSKO.
NIZOZEMSKÉ KRÁLOSTVÍ.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Benelux. Benelux volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska volné společenství Belgie, Nizozemska a Lucemburska Vlajka Beneluxu.
Nizozemsko Konstituční monarchie Velká hustota: 400 obyv./km2
BENELUX 2. listopadu 2005.
Velká Británie oficiální název: " Spojené království Velké Británie a Severního Irska" 4 historické země: Anglie, Skotsko, Wales a Severní Irsko (IRA)‏
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
Země tulipánů, větrných mlýnů a sýrů…
Nizozemsko Káťa Krejčí.
NIZOZEMSKO.
450 obyv./km2 (nejhustěji osídlené) 90% obyv.-města
Nizozemsko - země tulipánů
BENELUX Jan Dušek.
Test – Západní Evropa autor: Mgr. Jana Mikešová
Nizozemí Eliška Pokorná.
Holandsko.
Nizozemsko III2-Z7-III-09
PRAHA Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
Portugalsko Info a obrázky.
NIZOZEMÍ Leží v západní Evropě Hlavní město: Amsterdam
SLOVENSKO Martin Schwarz.
BENELUX.
RUSKO Jan Vaněk.
Itálie -bylo schopno pojmout sedících diváků a bylo užíváno ke gladiátorským zápasům a veřejným podívaným.gladiátorským -V Koloseu se dokonce mohly.
AZ KVÍZ Evropa Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Míková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Nový Zéland.
Nový Jižní Wales.
Německo.
Nejmocnější státy Evropy
NIZOZEMÍ.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
VY_52_INOVACE_11_02_státy západní Evropy. 3. snímek – západní Evropa 4. snímek – státy západní Evropy 5. snímek – vlajky států západní Evropy 6. snímek.
Západní Evropa – Velká Británie, Irsko VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS_západní Evropa – Velká Británie, Irsko Dětský domov, Základní škola, Střední škola Duchcov,
 Obecné informace  Dělení území  Státní správa  Obyvatelstvo  Podnebí  Fauna a flóra.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_14_Nizozemsko Téma:
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Nizozemsko Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_04_Z8_Nizozemsko.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Země BENELUXU Belgie Nizozemí (Holandsko) Lucembursko.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
ČESKÁ REPUBLIKA Znak ČR Mapa ČR Vlajka ČR. 1. Základní informace o ČR  Rozloha: km² (113. místo na světě)  Počet obyvatel: (k ,
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Belgie Jakub Jenšovský.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Spolková republika Německo
BENELUX CO STÁTY SPOJUJE? Velká hustota osídlení Monarchie
Transkript prezentace:

ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí světa. Nizozemsko je nížinatá země na pobřeží Severního moře.

NĚCO O STÁTU... Hlavní město:Amsterdam Úřední jazyk: -nizozemština -fríština Měna:EURO Počet obyvatel:16. mil Rozloha:41 526 km2 Státní zřízení:monarchie Nejvyšší hora:Vaalserberg (321m)

AMSTERDAM Je hlavním městem Nizozemska. Má cca 1 milión obyvatel, tudíž je to kosmopolitní a velmi tolerantní velkoměsto. Dále je také kulturním a vědeckým centrem státu, 2. největší přístav v zemi.

GOUDA Město leží poblíž Rotterdamu a je velice známým centrem výroby sýrů a pravidelnými čtvrtečními sýrovými trhy.

HARLEM Toto město se nachází mezi květinovými poli. Má mnoho pěkných památek a jedno z nejkrásnějších náměstí v zemi. Nezapomeňte navštívit náměstí Grote Markt - jedno z nejkrásnějších v zemi, mohutnou baziliku sv. Bavona, muzea (malíři haarlemské školy).

ROTTERDAM Nezapomeňte navštívit náměstí Grote Markt - jedno z nejkrásnějších v zemi, mohutnou baziliku sv. Bavona, muzea (malíři haarlemské školy).

CELKOVÁ KALKULACE ZÁJEZDU AKCE: od:11.12.2008 do:16.12.2008 NIZOZEMÍ-KVĚTINOVÉ KORZO(5 DNÍ) tam i zpět: 12 351 Kč(za osoba) +snídaně,večeře