Nizozemí Eliška Pokorná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kodaň Karel Jurásek DÁNSKO.
Advertisements

Zpracoval: Tomáš Úradníček 8.A ZŠ a MŠ, Brno, Horníkova 1
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Belgie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Lucie Zelinková Sexta B
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Východní Evropa.
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_72_ČR – zemědělství AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Jihomoravský kraj.
Co Vás čeká? Dozvíte se o těchto zemích:
Dánsko Richard Hladík.
Oblast: Západní Evropa Belgie
Západní Evropa.
Francie Francie.
NIZOZEMSKO.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
NIZOZEMSKO.
Nizozemsko - země tulipánů
Holandsko.
ÚVOD Nizozemsko nebo-li Holandsko, je jednou ze tří zemí Nizozemského království ležící v severozápadní Evropě. Je jednou z nejhustěji osídlených zemí.
Jihomoravský kraj.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
BENELUX.
Kraje ČR - shrnutí Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Německo Aneta Bohdálková.
SLOVINSKO.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Socioekonomická sféra
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
Finsko Finská republika Zastarale: Čuchonsko Finsky: Suomen Tasavalta
Slovensko aneb země nám nejbližší stát střední Evropy
BELGIE.
Německo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Petra Hejlová ČísloVY_32_Inovace_3420 NázevPůdy a zemědělství ČR Téma hodinyZemědělství ČR PředmětVlastivěda.
Nizozemsko Učivo 8. ročníku Název školyZákladní škola Kolín V., Mnichovická 62 AutorMgr. Vladimír Zeman Datum NázevVY_32_INOVACE_04_Z8_Nizozemsko.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/14_Střědní Evropa Téma: Státy střední Evropy.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Země BENELUXU Belgie Nizozemí (Holandsko) Lucembursko.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Mgr. Andrea Filípková Název : VY_32_INOVACE_12/19_Západní Evropa Téma: Státy západní Evropy.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_280_Slovinsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Pobaltské státy Tom Obelcz.
NĚMECKO. NĚMECKO Spolková republika Německo federativní republika – 16 spolkových zemí rozloha: 357 tis. km² počet obyvatel: 82 mil. – 2. místo v Evropě.
Polsko, Maďarsko a Slovensko
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_MORAVSKOSLEZSKY_KRAJ.
Západní Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Střední Evropa AUTOR: Mgr. Aleš Skála
STÁTY BENELUXU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Belgie Jakub Jenšovský.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
zpracovaný v rámci projektu
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Povrch Povrch je většinou rovinatý, nížinný, místy s pahorkatinami. Území Lotyšska bylo modelováno pleistocénním ledovcem. Zůstaly po něm morény a nánosy,
VY_32_INOVACE_07_Olomoucký kraj
Transkript prezentace:

Nizozemí Eliška Pokorná

Něco o kraji Hlavní město: Amsterdam Rozloha: 41 526 km2 Počet obyvatel: 16 778 806 Jazyk: Nizozemština Měna: euro Vznik: 23. května. 1568 Nizozemí sousedí na východě s Německem a na jihu s Belgií

Průmysl Zvláště zpracování ropy je velmi rozvinuté, dále je rozvinut průmysl chemický, elektrostrojírenský (např. Phillips), potravinářský, sklářský, textilní, keramický, papírenský a hutnictví železa a hliníku.

Zemědělství V Nizozemí jsou převážně nížiny, je zde mírné vlhké podnebí a úrodné půdy. Pěstují se různé plodiny, nejvíce ale obilí, cukrová řepa, kukuřice a brambory. Živočišná výroba se na zemědělské produkci podíl celými 70% a zaměřuje se především na chov skotu (mléčné výrobky → holandské sýry), drůbež a prasata.

Umělci, kteří pochází z Nizozemí Rembrandt van Rijn Hieronymus Bosch Vincent van Gogh Jan Vermeer van Delft

Obrázky

Amsterdam Amsterdam je hlavním město Nizozemska od roku 1808. V součastnosti je největším nizozemským městem, jeho finančním a kulturním centrem. Ve městě žije 778 806 obyvatel.

Děkuji za pozornost