Svět techniky a já Marie Luptáková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Advertisements

INFORMATIKA 8 Mobilní telefon
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Počítač Název materiálu: VY_INOVACE_721_pocitac
Hardware- počítačové komponenty
Základní jednotka PC Obr. 1.
Vstupní zařízení světelné pero klávesnice myš a trackball
Autor: Ondřej Šimčík. OBSAH  Televizory Televizory  Počítače Počítače  Mobilní Telefony Mobilní Telefony.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Svět techniky a já Lucie Šamárková. Obrázky nejrůznější techniky.
Základní součásti PC Základní Škola.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Konektory napájecího zdroje
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Informatika pro 5. ročník
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Hardwarové vybavení počítače
Pavlína Šimková Obchodní akademie a St ř ední odborná škola logistická, Opava.
Vytvořila Eliška Horáková
Co vše nám může tvořit počítačovou sestavu
VY_32_INOVACE_02_Hardware PC Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: E Název: Hardware – základní deska Autor:
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Mojžíš Pavla Jiráková C4A.
Opakování hardware a software.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Vypracoval : Antonín Mrkvica 7.B
Tablety (mobilní zařízení)
Počítačová sestava – Základní hardware I.
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Počítač a jeho složení.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
Základní deska Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jiří Šperl. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_144_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Helča Jedličková Kristy Mikulková Anička Filipcová
Hermeneutika Strejčková, C4A.
Hardware osobních počítačů
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Hardware počítače Číslo DUM: III/2/VT/2/1/01 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 33 AnotaceTechnické.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Název školy:ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:Mgr. Jiří Benda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Název:VY_32_INOVACE_I.ICT1 Vytvořeno:2. 7.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_01_16_základy práce na PC.
Cesta do nitra počítače. Hardware Hardware Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače. Základní deska: procesor operační.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
UVNITŘ POČÍTAČE VY_32_INOVACE_04 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM Autor: Mgr. Iveta Mocharová ZŠ a MŠ Dešná IT ve škole 1622­/21/7.1.4/2010.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Mobilní telefony a tablety
Chronologický přehled vývoje médií
Název: Základní pojmy DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_01
Informační a komunikační technologie
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Herní zařízení-tablety
PC sestava Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Počítačová síť.
Interní zařízení počítače
Transkript prezentace:

Svět techniky a já Marie Luptáková

Rozcestník Logo Počítač Z čeho se skládá PC Mobil Co je to mobil Odkazy Závěr

Moje Logo

Počítač Jedno slovo které používá miliony lidí na celém světe.

Z čeho se skládá pc Základní součásti osobního počítače: 1. Monitor (obrazovka), 2. Základní deska, 3. Procesor (CPU), 4. Paměť RAM, 5. Rozšiřující karta, 6. Zdroj, 7. Optická mechanika, 8. Pevný disk, 9. Počítačová klávesnice

Mobil Denně používaná věc bez které se někdo často neobejde. Ukázka vývoje mobilních telefonů od počátku 80. do konce 90. let 20. století)

Co je to mobil Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není díky použití rádiových vln vázán na místo, kde končí telefonní přípojka. V minulosti byl typ tlačítkový. Používá se i dodnes. Většina lidí na světě v téhle době používá dotykový.

Odkazy Odkud jsem čerpala https://cs.wikipedia.org/wiki/Mobil https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi&ei=L310U_2PE-bd4AT504H4Cg&ved=0CAQQqi4oAg Moje hlava. :D Microsoft Office PowerPoint- Klipart

Závěr Děkuju vám ze zhlédnutí mé prezentace A moc dík za pozornost.