3D 3D tiskárny Iva Dvořáková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Realizace KA 02 v rámci projektu„Nadané dítě.eu“
Laserová tiskárna barevná
Grafické programy Zoner: využití na ZŠ
Autodesk Academia Fórum 2008
Vyvíjejte webové aplikace nově a lépe
E-learningová podpora výuky CAD na FAST VUT v Brně
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3D grafika 3. ročník oboru Kadeřník a Kuchař-číšník.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Prezentace Scapa. Scapa je vedoucí výrobce technických lepících řešení, zahrnující široké spektrum materiálů, speciálních lepících pásek, filmů a pěn.
Název: Access – formulář v návrhovém zobrazení Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Název: Access - d otaz – výpočet doby z pole s datovým typem Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační.
Název: Access – logická funkce v dotazu Autor: Ing. Antonín Dvořák Datum (období) vytvoření: Předmět: Informační a komunikační technologie.
Zde se naučíme jak měnit pozadí snímků 1/ U jednotlivého snímku zvlášť 2/ U všech snímků zaráz.
VY_32_INOVACE_02 - OCH - POJIVA
POHYBY ZEMĚ
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ Inkoustové tiskárny
Exkurze RUDi Tábor.  Byli jsme na exkurzi ve firmě Rudi.Hned na začátku exkurze nás přivítal majitel Daniel Růžička.Šli jsme do první místnosti, kde.
3D technologie ve studiu medicíny
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Výstupy z GIS Pojmy a typy výstupů, aneb pro koho, co a jak Ing. Jiří Fejfar, Ph.D.
PowerPoint 2007: Tvorba prezentace, formátování textu Lekce 6.
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
Moderní informační technologie ve vzdělání (MICT) Mgr. Jan Lavrinčík, DiS. Přednáška č
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Databázové systémy M. Kučerová.
Softwareová architektura
Moderní kartografické metody modelování měst Autor: Bc. Lukáš HERMAN Vedoucí práce: RNDr. Tomáš ŘEZNÍK, Ph.D. Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:
Jak naskenovat člověka
MULTIEXPO spol. s r.o.: Nové trendy v tisku
Le Thi Phuong 4.C.  Koherentní  Monochromatické (jednobarevné)  Málo rozbíhavé  Má velký výkon (až W)
Digitální mapa Prahy.
Představení nové verze OPSI Kamil Malinka Martin Lebeda PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI.
ICT ve výuce chemie pro posluchače Studia k výkonu specializovaných činností (ICV) Mgr. Martin Dojiva.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
Barbora Kušová Obor: Geoinformatika HGF, VŠB-TU Ostrava 2002/2003
Autodesk – 3Ds Max Chrbolková Markéta. Obsah 1.O programu 3Ds Max 2.Využití 3.Praktické ukázky 4.Formát DWF 5.Užitečné odkazy.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – tiskárny, 2. část Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Jazyk: čeština Datum vytvoření:21.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
MS Mass spectrometry Hmotnostní spektrometrie. Zdroj iontů AnalyzátorDetektor.
Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK 3D grafika Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nukleární magnetická rezonance
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Utility pro zpracování grafiky JPEG Resampler Aplikace pro resamplování JPEG souborů Různá nastavení (rozlišení, rozměry, velikost souboru atd.)
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Součástí této prezentace bude pravděpodobně diskuse, jejíž výsledkem budou akce. Pomocí aplikace PowerPoint lze navržené akce zaznamenávat v průběhu prezentace.
Vyhledávání v IPACu Přístup ze stránek Knihovny AV ČR (ústavní bibliografie ASEP – systém ARL, zkušební provoz) Data od roku 1993 Kontrola zpracovaných.
Radiologická fyzika Michal Lenc podzim 2011.
Zobrazovací metody v urologii
Technologie - snímkové orientace
CAB ebooks eBooks Elektronické varianty odborných tištěných knih (mohou být i digital born) Trend současnosti nejen ve vědeckých oblastech.
Magnetická rezonance (1)
Technologie skenování ve 3D „HIGH TECHNOLOGY – další vzdělávání v 3D technologii“, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.10/ Ing. Ondřej Helan.
Technologie skenování ve 3D „HIGH TECHNOLOGY – další vzdělávání v 3D technologii“, registrační číslo projektu CZ.1.07/3.2.10/ Ing. Ondřej Helan.
Metody výzkumu lidského mozku a kognitivních funkcí.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren. Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body Často používaná v obchodech pro tisk paragonů (pokladních.
Blu-ray.  celý název formátu zní "Blu-ray disk, odtud zkratka BD  Název disku pochází z anglického Blue ray, tj. modrý paprsek, označení související.
Periferní zařízení počítače - opakování
Bitmapový grafický editor
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Multifunkční zařízení
Nové vyšetrovacie metody použivajúce rádiofarmaká
CT ve stomatologii 2 Petr Nádeníček.
Zpracování a využití informací
Transkript prezentace:

3D 3D tiskárny Iva Dvořáková

Technologie tisku 3D Laminace Spojování prášku pojivem Nástřik polymeru 3D tisk, tedy vytváření trojrozměrných modelů se realizuje pomocí různých technologií, napříkad 15.4.2008 xdvoi03

Technologie Laminace 3D Tiskárna Solidimension SD 300 Laminace pomocí plastikových listů(PVC) Umožňuje rychlé vytvoření pevného trojrozměrného modelu, možnost dalšího opracování a barvení. Váha 36, resp. 45 kg s náplněmi. 15.4.2008 xdvoi03

Vytvoření modelu 3D získání dat zpracování dat/snímků „tisk“ model 15.4.2008 xdvoi03

Získání dat 3D 3D CAD data V medicíně: formát STL nebo 3DS V medicíně: MRI (Magnetic Resonance Imaging) PET (Positron emission tomography) CT (Computed tomography) Data můžeme získat z projektovacích počítačových programů, tedy tzv. CAD data nebo snímkováním objektu a to zejména v medicíně – magnetická resonance, tomografie CAD, z angličtiny computer-aided design, česky počítačem podporované projektování nebo počítačem podporovaný návrh je používání pokročilých počítačových programů při projektování místo rýsovacího prkna 15.4.2008 xdvoi03

Zpracování - SDview® 3D 15.4.2008 xdvoi03 Máme již pořízené snímky nebo data ve správném 3D formátu Tiskárna má vlastní front-end software SDview® - nabízí různé možnosti zpracování v okně stylu windows, panely nástrojů. S modelem se dá hýbat a dívat se ze všech stran, okolo objektu je vytvořena mřížka, přičemž osy jsou zobrazeny v levém dolním rohu. 15.4.2008 xdvoi03

Zpracování snímků 3D 15.4.2008 xdvoi03 Po dokončení všech úprav zmáčkneme „built model“ a začne tisk, který může trvat od několika desítek minut až po hodiny. maximální velikost modelu je 170x220x145 mm, ale větší modely lze rozdělit na více částí a několik meších zase spojit do jednoho. 15.4.2008 xdvoi03

Tisk 3D Materiál Role PVC pásu Náplň lepidlo Náplň „antilepidlo'' Z role jsou uříznuty a postupně na sebe skládány jednotlivé vrstvy PVC, každá vrstva je na určených místech prořezána nožem, potom je nanesena vrstva lepidla a antilepidla na místa, kde je rozhraní mezi modelem a okolním „odpadem“ který se na konci „sloupne“ 15.4.2008 xdvoi03

Od návrhu k modelu 3D 15.4.2008 xdvoi03

Modely 3D Model se po vyjmutí z tiskárny musí ručně zbavit okolního nepotřebného materiálu 15.4.2008 xdvoi03

Modely 3D 15.4.2008 xdvoi03

Zdroje 3D http://www.vytiskni3d.cz http://www.medoro.org http://www.solido3d.com http://www.2objet.com http://www.hacker-model.com/cz 15.4.2008 xdvoi03

3D Děkuji za pozornost. Dotazy?