Česká popová hudba 70. – 90. léta 20. století.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vítejte v Česku, pro některé z Vás je to rodná země
Advertisements

Název Dělení moderní hudby
Co je to divadlo, kde se hraje, zpívá a tančí?
VÝVOJ ČESKÉ POPULÁRNÍ HUDBY
Historie české hudby.
70. a 80. léta v moderní populární a rockové hudbě
HUDEBNÍ STYLY, KTERÉ ZAZNÍ NA VÝCHOVNÝCH KONCERTECH
Vývoj populární hudby v ČSSR v letech
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VÝZNAMNÁ SOUČÁST MODERNÍ POPULÁRNÍ HUDBY
Populární hudba ve světě v letech
Vývoj populární hudby ve světě po roce 1980
Vývoj jazzu a moderní populární hudby
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Funk Denisa Zouharová.
kapitoly z dějin hudby zábavné rock and roll
Vývoj domácí populární hudby po roce 1970
Periodizace nonartificiální hudby
VY_32_INOVACE_40_Opakování IV
Česká country.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dufková Název : VY_12_INOVACE_30_Rock.
MLÁDÍ Narodil se 14. července 1939 v Plzni. V mládí se toužil stát malířem a po ukončení školní docházky se v Praze neúspěšně pokoušel o studium výtvarného.
80. léta v české populární hudbě Situace ve společnosti: stále přetrvává období normalizace, 2 proudy v hudbě – oficiální (nemají problémy s komunistickým.
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem českého big beatu a s jeho interprety. Uvědomí si jeho návaznost na světovou hudbu. V průběhu si nově získané.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Divadla malých forem Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Drahomíra Floriánová Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_14:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: 70. léta ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
 70. – 80. léta – folková a country hudba  DUM je určen pro žáky 9. ročníku dle ŠVP Škola pro život ZŠ Netvořice  Hudební výchova  Prezentace na interaktivní.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Nikola Košťálová Název: VY_32_INOVACE_14B_20_70. a 80. léta v české moderní.
Moderní populární hudba Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
70. a 80. léta v české moderní populární hudbě. Název školy: Základní škola Francova Lhota Název školy: Základní škola Francova Lhota Autor: Mgr. Lada.
ART ROCK JAZZ ROCK HARD ROCK PUNK ROCK poslechový test zpíváme a hrajeme ROCK PODŽÁNRY.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 30. a 40. léta 20. století TEST.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_13_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : 90. LÉTA V ČESKÉ.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA Pojem populární a rocková hudba.
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
N ÁZEV ŠKOLY : Z ÁKLADNÍ ŠKOLA N ETVOŘICE A UTOR : M GR. L UDMILA V ODEHNALOVÁ N ÁZEV : VY_32_INOVACE_18_ Č. PROJEKTU : OP VK 1.4 T ÉMA : Č ESKÁ POPULÁRNÍ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_07:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: Trampská píseň ČÍSLO.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_20_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_19_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Daniel Landa Základní škola Libina, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Leon Hahn NÁZEV:VY_32_INOVACE_17:Hudební výchova 9.ročník TÉMA: konec 80. let ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vznik Hard-rock bez blues Metal není hard-rock
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
POP Ventrubová Eva Kvarta.
70. a 80. léta v populární hudbě
Trampská píseň AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: Základní škola Netvořice
Název školy: Základní škola Netvořice
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/12
Název školy: Základní škola Netvořice Autor:. Mgr
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_15_HIP_HOP_RAP Dějiny hudby
70. A 80. léta v rocku AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Muzikál AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_27_10_HV6_Skála
VY 32 INOVACE 551.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
HUDEBNÍ VÝCHOVA – 7. ROČNÍK
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Michal Brabec.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola Netvořice
Heavy metal léta Ramones Heavy metal (zkráceně rovněž „metal“) je druh hudby, [1] který se jako vymezený hudební styl objevil na přelomu 60. let.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Česká popová hudba 70. – 90. léta 20. století

70. léta 20. století Především léta diskoték a hard rocku. Poslouchaly se například „načerno“ pořízené nahrávky heavymetalové skupiny Black Sabbath a punku. Poslech – Black Sabbath: Paranoid

70. a 80. léta v české hudbě Pokračovala big beatem (Olympic). Výrazně se rozvíjela folková a country hudba (Zelenáči, Spirituál kvintet, Wabi Daněk, Ivan Mládek, Jaromír Nohavica, Brontosauři). Poslech – Brontosauři: Na kameni kámen

70. a 80. léta v české hudbě V popové hudbě byl úspěšný Karel Gott, Waldemar Matuška, Helena Vondráčková, Václav Neckář, Eva Pilarová, Naďa Urbánková. Nejúspěšnějším hardrockovým zpěvákem byl Jiří Schelinger. Dále pak skupina Katapult a Žlutý pes. Poslech – Jiří Schelinger: Šípková růženka

80. léta 20. století Začaly vznikat skupiny, které se zabývaly punkem (Abraxas). Vznikly skupiny: Pražský výběr (mísení hudebních stylů), Yo-Yo band (reggae), Arakain (heavy metal). Poslech – Pražský výběr: Pražákům je hej

Rok 1989 Po „sametové revoluci v roce 1989 začala působit spousta nových kapel a interpretů. Začaly se pořádat hudební festivaly a soutěže, pronikaly sem další hudební styly.

90. léta 20. století Světová hudební scéna si oblíbila hlavně taneční hudbu (techno, house). U nás je čím dál slavnější Lucie Bílá, Karel Gott, Petr Janda se skupinou Olympic. Poslech – Lucie Bílá: Láska je láska

90. léta muzikály Objevují se nové tváře (Ilona Czáková, Načeva, Daniel Landa, Kamil Střihavka, Daniel Hůlka,…). Většina zpěváků vystupuje v muzikálech (Dracula, Jesus Christ Superstar, Krysař, Bídníci) Poslech – Jesus Christ Superstar: Co na tom je tak zlého

90. léta – další hudební styly Hip hop – Chaozz Tvrdá rocková hudba – Lucie, Wanastovy Wjeci Punk rock – Tři sestry Kytarový rock – Mňága a Žďorp Big beat – Burma Jones Poslech – Mňága a Žďorp: Ne, teď ne!

Použité odkazy www.youtube.cz