Přijímací pohovor nanečisto

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání zaměstnanců v Centru pro podporu zaměstnanců
Advertisements

Řemeslo má zlaté dno a čisté ruce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
SITUACE NA TRHU PRÁCE Ing. Denisa Klingerová, Lucie Persichová
Pracovněprávní vztahy v organizaci
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Jak se uplatnit na trhu práce
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OUTPLACEMENT (ZMĚNA KARIÉRY).
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
ESF - rovné příležitosti pro všechny CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ CESTA KE ZMĚNĚ - „CESTA KE ZMĚNĚ“ PODPORA V ZAMĚSTNÁVÁNÍ.
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Motivační dopis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_07.
Hospodářská komora hl. m. Prahy Diskusní setkání s podnikateli Úřad Městské části Praha února 2008.
e-learning Lucie Rohlíková
Jak na pracovní pohovor?
Občanská nauka 2. ročník dvouletého učebního poměru SOU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Personální řízení Cvičení 1
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
Agentura BESTa Promotion. Firmy využívají řadu nástrojů na podporu prodeje. Profesionální pomoc a organizace jsou zde nezbytné.Specializované agentury.
Motivační dopis přikládá se k životopisu cílem je zaujmout budoucího
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Marketingový výzkum – zjišťování informací Vypracoval : Ing. Adéla Hrabcová Projekt Anglicky v odborných.
Průběh projektu - připomínky hodnotitelů Posouzení psychosociálních rizik Kampaň Evropské inspekce SLIC 2012 MUDr.Vladimíra Lipšová SZÚ.
Nabídka služeb kariérové poradny ZČU Pavla Hrabačková, 12. –
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
Personální mamagement
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
S handicapem zpět do zaměstnání
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Katedra Řízení Podniku Řízení Lidských Zdrojů
Odborná konference "Zvyšování kompetencí absolventů vysokých škol" Absolvent se firmě vyplatí.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
1 Výběr a přijímání zaměstnanců. 2 Výběr a přijímání zaměstnanců : Je realizováno na základě jednotné metodiky přijímacího pohovoru, jehož základem je.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Absolventi na trhu práce
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Ze školy odpovědně na trh práce. Nositel projektu: Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje Spolupracující subjekty: Úřad práce Karlovy Vary, ZČU.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
RUBIKON Centrum „Bezpečí společnosti nespočívá ve vyloučení lidí s kriminální minulostí a jejich izolaci, ale především ve schopnosti společnosti je začleňovat.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_II_S1_18.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
Cesta k uplatnění na trhu práce Fond dalšího vzdělávání, 2017
Praktické dovednosti absolventa
On-line vyjadřování k existenci sítí
E-learningový kurz e-learningu
Praktické dovednosti absolventa
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Motivační dopis Většinou se přikládá k životopisu
Transkript prezentace:

Přijímací pohovor nanečisto

Tato prezentace vznikla v rámci projektu „Systém kariérového poradenství pro studenty vysokých škol v Plzeňském kraji“ (CZ.1.07/2.2.0/07.0214), který je realizován v letech 2009 - 2012. Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociální fondu a státního rozpočtu České republiky.

Přijímací pohovor nanečisto Stále více studentů si uvědomuje, že čas je drahý a utíká rychle. Není nic těžšího, než vstoupit do konkurenčního boje na pracovním trhu nepřipraven.

Přijímací pohovor nanečisto Informační a poradenské centrum ZČU nabízí studentů možnost vyzkoušet si přijímací pohovor nanečisto. Požádali jsme o spolupráci několik personalistů z významných českých i mezinárodních firem a nabízíme studentům možnost nácviku pohorovu.

Přijímací pohovor nanečisto Přihlášení k pohovoru nanečisto probíhá prostřednictvím elektronického dotazníku. Student vyplní jednoduchý formulář, přiloží životopis a motivační dopis. Systém mu nabídne vhodné termíny, ze kterých si může vybrat.

Jak se správně připravit? Způsob, jakým svůj materiál (životopis, průvodní dopis, další přílohy) vyvedete, je čistě na Vaší fantazii. Použijte reprezentativní desky či jiný způsob vazby. Obálka by měla obsah chránit tak, aby tento po absolvování poštovní přepravy, stále ještě fungoval tak, jak má. Na obálku napište adresu a jméno příjemce velice úhledně a ne příliš nápadně, zde se vyplatí určitá umírněnost. Držte se staré moudré zásady "Komu chybí temperament, použije ornament". Ale pokud pošlete CV spolu s průvodní dopisem jen tak v obálce a budou čisté, neomaštěné od kolegovy sekané, tak si myslím, že to taky stačí.

Jak se správně připravit? Naplánujte si cestu, aby nedošlo k tomu, že se opozdíte. To by mohlo vyvolat nervozitu na Vaší straně a pohovor by nemusel dopadnout úspěšně. Informujte se o důležitých faktech, jako je přehled o oboru a prostředí, v němž firma podniká, její konkurence, přibližný počet zaměstnanců atd. Snažte se získat informace nejen o konkrétní společnosti a nabízené pozici, ale rozhlédněte se i po pracovním prostředí, podívejte se na vybavení kanceláře a pochopitelně na lidi, kteří se po firmě pohybují. Většina společností má určitá pravidla komunikace a chování (např. oslovování mezi zaměstnanci) - všímejte si jich.

Jak se správně připravit? Zjistěte si, jak se firma prezentuje např. na internetu, informačními a reklamními materiály. Vnímejte, jak na Vás zapůsobí přijetí, první kontakt na recepci, celková atmosféra, průběh jednání a podobně. Předem si připravte dotazy, abyste pak nebyli zaskočeni, až k nim budete vyzváni. Správně se oblečte a upravte, protože tato skutečnost ovlivňuje, jak budete Vaším partnerem vnímáni, působí na utváření jeho prvního dojmu. Mimika a gestikulace by měla být přirozená, neuhýbejte očima. Také podání ruky by mělo být doprovázeno pevným stiskem (nikoliv bolestivým nebo způsobem "leklé ryby"). Pro případ potřeby mějte připravený kontakt na někoho, kdo o Vás může podat potenciálnímu zaměstnavateli kladné reference. S úsměvem jde všechno lépe a to platí i pro tak důležité skutečnosti, jako je přijímací pohovor ve firmě či interview v personální agentuře.

Informační a poradenské centrum ZČU Kontakt Informační a poradenské centrum ZČU Jungmannova 3, 306 14 Plzeň Tel.: 377 631 350-4 www.zcu.cz/pracoviste/ipc