E-learning ve výuce na SŠ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠKOLNÍ ZPRÁVY O PŘEDBĚŽNÝCH VÝSLEDCÍCH MZ V ROCE 2011 PRVNÍ Z KROKŮ VYUŽITÍ STÁTNÍ MATURITY PRO ZVÝŠENÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ NA SŠ.
Advertisements

E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Projekt „Učme se podnikat!“ Žadatel: LAG Podralsko o.s.
Vzdělávací technologie kurzu podnikatelství pro techniky
Systém Drupal a nejen školní weby
Zkušenosti s CMS Moodle na OPF SU František Koliba prezentace: Petr Korviny.
Martin Weiter, Petr Zdílna, Karolína Černá, Miroslava Krčmová
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
CIT Pavel POMEZNÝ Centrum informačních technologií Ostravská univerzita v Ostravě /cit.
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
E-learning a studenti kombinovaného studia VŠ projekt do předmětu E-learning Lucie Jirků, UČO květen 2004.
Organon Interaktivní webová aplikace pro výuku logiky
LMS Unifor Live! Inovace kombinovaného studia. Teoretická část (45 minut) Definice pojmů Přihlášení do LMS Unifor Live! Program.
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Distanční studium na OPF SU František Koliba Petr Korviny.
Tvorba webových aplikací
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Představení e-learningového prostředí Moodle
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
E-Learning Strategie společnosti Microsoft pro podporu vzdělávání
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
Úvodní setkání Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D.
Jazyk PHP Programovací jazyk PHP (Hypertext preprocessor) je skriptovací jazyk, který běží na straně serveru. KLIENT - SERVER Server posílá do vašeho počítače.
Elektronická žákovská knížka Autor: Matěj Liederhaus Vedoucí projektu: Klára Císařová.
Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy eDoceo Multiplatformní, řídící systém elektronického vzdělávání pro školy Tomáš Hrdonka.
Aneb proč to dělat složitě, když to jde jednoduše S Datronem proti proudu.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Elektronický registr oznámení Zpracoval(a): Mgr. František Rudecký
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
ELearning 2007 On-line kurz Tvorba distančních studijních textů Petr Korviny.
CMS Moodle Petr Korviny Témata příspěvku úvod o CMS Moodle úvod o CMS Moodle tvorba kurzu tvorba kurzu správa kurzu (z pohledu lektora,
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Konference škol vyučujících IT a IE
2. LMS Unifor. E-learning vzdělávací proces, využívající informační a komunikační technologie k tvorbě kurzů, k distribuci studijního obsahu, komunikaci.
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
KL Free IS Informační systém pro regionální síť KLfree.net.
Zkušenosti s nasazením svobodného software při výuce
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Distanční vzdělávání na VŠFS
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
Katedra počítačů ČVUT FEL
Softwarové inženýrství semestrální projekt
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Projekt LISp-Miner Milan Šimůnek. Milan Šimůnek – Projekt LISp-Miner2 Obsah Význam databází a uchovávaných informací Proces dobývání znalostí z databází.
I NOVACE VÝUKY INFORMATICKÝCH PŘEDMĚTŮ VE STUDIJNÍCH PROGRAMECH O STRAVSKÉ UNIVERZITY Z DOKONALOVÁNÍ GRAMOTNOSTI AKADEMICKÝCH A OSTATNÍCH PRACOVNÍKŮ OU.
Tvorba e-learningových kurzů v LMS Moodle
Kurz Adobe Dreamweaver CS6 v LMS Moodle
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Informatika (1) Počítač - základní pojmy HW a SW4 OS MS-DOS, Windows 95, 982 Org. souborů na disku, operační paměť2 Aplikace Malování, Word8 Základy programování.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
Univerzita Karlova v Praze Lékařská fakulta v Plzni Oddělení OVAVT Jestliže chcete oživit systém Vaší výuky, „online learning systém“ Vám nabízí? Jednoduché.
ORSOFT RADNICE OPEN – ÚVODNÍ SEZNÁMENÍ Petra Hoffmanová.
Univerzitní informační systém III., Lednice 2004 eLearningový systém ELIS Roman Malo
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
as4u advanced system for you
SW počítače - operační systém
Demoverze QI Informace pro partnery DCC
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Transkript prezentace:

E-learning ve výuce na SŠ Využití LMS Moodle pro zkvalitnění výuky odborných předmětů na SŠITSP Brno

E-learning Různá pojetí e-learningu Vzdělávací proces s využitím multimediálních technologií, Internetu a dalších elektronických médií (K. Květoň) LMS, např. Tutor MicrosoftClassServer Workplace VŠ IS/LMS – Barborka, IS MU... Moodle a jiné

Seznamte se s Moodle E – learningová aplikace (LMS) Volně šiřitelný sw s otevřeným kódem (GNU/GPL) Unix, Linux, Windows, Mac OS X, Netware (PHP) Databáze MySQL, PostgreSQL, MS SQL, Oracle

Naše požadavky na e-learning CO UMÍ MOODLE CO POTŘEBUJEME Zpřístupnit studijní materiály Zadat úlohy na procvičení Ověřit znalosti Vytvořit nový materiál, vložit připravený – www stránka, pdf, textový soubor, tabulka, video,... Nahrát soubor, vložit text Testy – uzavřené i otevřené úlohy různého typu

Naše požadavky na e-learning CO UMÍ MOODLE CO POTŘEBUJEME Pracovat v týmu Komunikovat se studenty Upozornit na termín Vyhodnotit test, úlohu, studenta Pracovat s různými skupinami Fóra, chat, diskusní skupiny, nástěnka Kalendář (všechny studentovy kurzy) Průměrný výsledek, položková analýza, export, graf rozložení, celkové výsledky studenta....

Proč Moodle Umí vše co potřebujeme Nulové pořizovací náklady Přívětivé uživatelské prostředí Jednoduchá obsluha, intuitivní ovládání Dokumentace, nápověda, školení v českém jazyce...

Proč Moodle Oblíbený, rozšířený nástroj (většina VŠ, mnoho SŠ, další instituce), lokalizovaný pro české prostředí Možnost propojení se stávajícím IS školy (SAS) Návaznost na ŠVP Možnost rozšíření na další obory

Jak Moodle pracuje Základní jednotkou je kurz Kurz je rozdělen na oddíly (tematicky nebo časově) Oddíly obsahují různé moduly (studijní materiály, příklady, testy, úkoly, otázky k zamyšlení...) Oddíly lze skrývat, zveřejňovat, přesunovat Každá činnost se dá načasovat

Jak Moodle pracuje Uživatelé musí mít účet (správce) Musí být do kurzu přihlášeni (učitel v kurzu, tvůrce kurzu) Každý uživatel má přidělenu roli, z ní vyplývají jeho práva Kurzy lze zpřístupnit hostům bez přístupových práv

Struktura kurzu a modulu Kurz členěn tématicky na oddíly Každé téma (oddíl) tvoří relativně malý, ale ucelený blok (znovupoužitelnost) (K. Květoň) Jednotná šablona studijních materiálů Každé téma obsahuje také činnosti studentů – úkoly k odevzdání, test(y) pro ověření znalostí Vítáme aktivitu studentů (zajímavé příklady, ročníkové práce, programy atd. rádi zveřejníme)

MOODLE NA SŠITSP ostrá verze - již běžící kurzy http://www.sspbrno.cz/moodle/ zkušební prostor pro pokusy http://student.sspbrno.cz/moodle/ ukázka http://www.sspbrno.cz/moodle/course/view.php?id=2

ZDROJE INFORMACÍ www.moodle.cz http://docs.moodle.org http://cit.osu.cz/dokumenty/virtualni_osu_cz-moodle-workplace.pdf