Úvod Obsahem této prezentace bude pojednání o technickém zhodnocení ◦ Co to technické zhodnocení je ◦ Jak se o technickém zhodnocení účtuje ◦ Jak se technické.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Advertisements

Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Dlouhodobý majetek - pořízení.
Rekonstrukce historického areálu FF MU
Projekt: Učíme se podnikat - rozvoj kompetencí k podnikání u žáků v počátečním vzdělávání, reg.č.: CZ.1.07/1.1.38/ Modul: Účetnictví a daně Téma:
Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Činnosti ve výrobním.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám 1 Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_UCE_015.
. VÝZNAMNÉ INVESTIČNÍ AKCE VÝZNAMNÉ INVESTICE. INVESTICE A OPRAVY => 40 mil. Kč 2012 – 2013.
Příprava rozpočtu a řízení projektu Prusinovice, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_265.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, , Karlovy Vary Autor: MARIE KRAUSOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_.
ÚČTOVÁ TŘÍDA 0 DLOUHODOBÝ MAJETEK
Technické zhodnocení Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Odpisy Michal Radvan Za využití přednášky JUDr. Mrkývky na téma Odpisy, FP III, podzim 2006.
Účtování dlouhodobého majetku „14“
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
EKONOMIKA DLOUHODOBÝ MAJETEK Ing. Hana Kročová
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý hmotný majetek - oceňování Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Majetek podniku Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Školní rok 2012/2013. Technika očima dětí Projekt financovaný z OP VK Posílení manuální zručnosti a technických dovedností Vylepšení školního vzdělávacího.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
DM.  Dlouhodobý majetek  Dlouhodobý majetek je svým charakterem ur č en k dlouhodobému pou ž ívání ve firm ě (déle ne ž jeden rok) a zárove ň  musí.
Daňové odpisování majetku
Rezervy na opravu hmotného majetku Podmínky (součást daňových výdajů) -Jedná se o opravu HM odpisovaného déle jak 5 let -Jde skutečně o opravu nikoliv.
Majetek podniku a zdroje financování
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
Úvod do podnikových financí 2. přednáška Majetková struktura podniku.
1 Hmotný a dlouhodobý majetek. 2 dlouhodobý majetek – účetní kategorie dlouhodobý majetek  hmotný  nehmotný  drobný dlouhodobým majetkem jsou samostatné.
Majetková (a kapitálová) struktura podniku
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1291Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma: Členění dlouhodobého majetku.
Odpisy Michal Radvan Za využití přednášky JUDr. Mrkývky na téma Odpisy, FP III, podzim 2006.
Odpisy Kristýna Chalupecká
ODPISY – TECHNICKÉ ZHODNOCENÍ
Vymezení majetku státu
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Rekonstrukce historického areálu FF MU Druhá etapa 2013 –
OCEŇOVÁNÍ MAJETKU Inovace profesního vzdělávání ve vazbě na potřeby Jihočeského regionu CZ.1.07/3.2.08/
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_Úč24.07 RočníkDruhý.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Charakteristika dlouhodobého majetku Členění: 1)Dlouhodobý hmotný majetek – pozemky, stavby, SMV nad Kč, pěstitelské celky, základní stádo a tažná.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření MŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
OCEŇOVÁNÍ DM Při nabytí dlouhodobého majetku přicházejí v úvahu tři způsoby ocenění a) pořizovací cena b) vlastními náklady c) reprodukční pořizovací cen.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_20-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Odpisy dlouhodobého majetku Bilanční právo
Účel a přehled přestaveb budov
EKONOMIKA 3. ROČNÍK Plán učiva Ekonomika
SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Č. P
Transparentní nástroj pro správu majetku
Digitální učební materiál
Zpracoval: Kratochvílová, Hrenáková,Janjič, Čampulka
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Facility management jako součást efektivní správy společnosti
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU ZÁKLADNÍ POŽADAVKY A DOPORUČENÍ
Daňové odpisování majetku
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Investiční majetek VY_32_INOVACE_41_828
Dlouhodobý majetek.
Účtování dlouhodobého majetku účtová třída 0
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Majetek podniku VY_32_INOVACE_44_895
EKONOMIKA VETERINÁRNÍ ČINNOSTI
Transkript prezentace:

Úvod Obsahem této prezentace bude pojednání o technickém zhodnocení ◦ Co to technické zhodnocení je ◦ Jak se o technickém zhodnocení účtuje ◦ Jak se technické zhodnocení odepisuje Musím poznamenat, že problematika technického zhodnocení je mnohem složitější, než bude znázorněno v této prezentaci a jak se o tom učí ve školách Nejsložitější je rozlišit, zda jde o technické zhodnocení nebo o opravu majetku

Technické zhodnocení Technickým zhodnocením je rekonstrukce, modernizace, přístavba, nástavba a jiná úprava dlouhodobého majetku (hmotného či nehmotného) Výsledkem každopádně je změna technických vlastností majetku, např. lepší výkon stroje, více prostor v budově apod.

Technické zhodnocení Technickým zhodnocením tedy je např.: ◦ Přistavení křídla budovy k budově stávající (nejedná se o samostatnou novou budovu) ◦ Výměna starého motoru v automobilu za nový, výkonnější ◦ Rozdělení místnosti v budově příčkami