Poznáte Xilinx ? Robotické prázdniny 6.0 Bratislava 7.9.2006.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nasazení CAD v elektrotechnice
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
HRADLOVÁ POLE REKONFIGUROVATELNÁ ZA PROVOZU ZAŘÍZENÍ Soběslav Valach Ústav automatizace a měřicí techniky, FEKT, VUT Brno, Czech Republic.
1 Nový projekt Přechod na nové řešení O čem bude třeba rozhodnout.
Licenční politika Pro výuku devátého ročníku ZŠ Vypracoval: S.V.
Jak vzniká mobilní stránka Seznamu
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
OEMFPPOpen Open Value (s omezeným rozsahem) Open Value (pro celou společnost)OVSSelect PlusEAEAS Zákaznický profil Organizace kupující nový počítač nebo.
Alternativa k MS Office leden Historie OpenSource Office Star Office –německá firma Star Division od roku 1994 OpenOffice –StarOffice přechod k.
Vestavný modul pro počítačové vidění využívající hradlové pole Diplomová práce, Bc. Jan Šváb ČVUT Praha, Fakulta Elektrotechnická.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_133_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Tato prezentace byla vytvořena
Přínosy a druhy počítačových sítí. Jednou z nejvýznamnějších technologií používaných v oblasti výpočetních systémů jsou již řadu let počítačové sítě.
Vektorová a bitmapová grafika
USB porty a jejich využití
Definování prostředí pro provozování aplikace dosud jsme řešili projekt v obecné rovině aplikace bude ovšem provozována v konkrétním technickém a programovém.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Analogový a digitální zvuk a jejich rozdíly
WBI Systems a.s. Barákova Říčany T: F: E: W: SQL Server 2008 R2 Základy licencování.
Počítačová síť a typy sítí
Maturitní okruh č. 7. Odstínit aplikace od specifik HWSpráva procesůSpráva pamětiSpráva souborůSpráva vstupů a výstupůSpráva sítěSystém ochrany a bezpečnostiSystém.
ELEKTRICKÝ PROUD V POLOVODIČÍCH
Historie operačních systémů Fiala Filip, 4.C. 50. léta Počítače bez OS Programy se psaly pro konkrétní počítače, často v binárním kódu Až ke konci 50.
Operační systémy.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Diskové systémy.
Vlastnosti číslicových součástek
Počítačová grafika – rastrová grafika
Počítačová grafika.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
Modelování a simulace MAS_02
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Technická fakulta ČZU Laboratoř výpočetních aplikací.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Dokumentace informačního systému
FPGA Actel – PLICE based Semestrální práce z předmětu AP Vypracoval: Zdeněk Suchomel
Procesor Procesor je ústřední výkonnou jednotkou počítače, která čte z paměti instrukce a na jejich základě vykonává program. Pokud bychom přirovnali počítač.
* Obecně lze říci, že software je programové vybavení počítače např.: * BIOS * Operační systém * Aplikace * Ovladače * Je software důležitý? * Zatímco.
Tato prezentace byla vytvořena
Tomáš Martínek Technologie FPGA Tomáš Martínek
Začátky mikroprocesorů
D S P V D I A G N O S T I C E A Ř Í Z E N Í AUTOR : Ing. Zdeněk Macháček PROJEKT : Digitální signálové procesory v diagnostice a řízení.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Co je Design for Manufacture and Assembly?
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Architektura počítače
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Mikroprocesor.
ALTERA Stratix – LE až 7427 Kbitů RAM tři bloky RAM pamětí rychlé DSP bloky až 12 PLL (4+8 rychlých) až 16 globálních hodin a 22 zdrojů podpora.
GPGPU Výpočty pomocí grafických procesorů Zpracoval Martin Přeták.
XILINX 3000, 4000 Obvody 2. generace FPGA 0,25  m technologie až hradel frekvence do 100 MHz Minule:
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
Programovatelná logická pole. Pokud chceme realizovat určité funkce, pak se vždy jedná o nějakou předem specifikovanou součást či součásti, které jsou.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Řešení rozhodovacího problému Volba kancelářského software (Microsoft Office vs. Open Office) v prostředí podniku Autor: Dalibor Kaláb Ročník II: 2006/2007.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Vypracoval / Roman Málek
Počítačové sítě – drátové i bezdrátové
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Tato prezentace byla vytvořena
ALU Aritmeticko-logická jednotka
Logické funkce a obvody
Operační Systém Operační systém je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti počítače při jeho.
Textový Editor.
Integrované logické členy
Logický výraz VY_32_INOVACE_08_153
1. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Transkript prezentace:

Poznáte Xilinx ? Robotické prázdniny 6.0 Bratislava

Díky programovatelným polím si každý může vyrobit vlastní zákaznický integrovaný obvod šitý přesně na míru dané aplikaci s minimálními náklady. Základní pojmy Všechny programovatelné součástky se souhrnně označují PLD, což znamená Programmable Logic Device. Číslicové programovatelné součástky je možné podle vnitřní struktury rozdělit do tří skupin. První skupinu budu označovat klasické PLD, druhou komplexní PLD a do třetí skupiny patří obvody typu FPGA.

PLD – Programmable Logic Devices Obvody této kategorie jsou charakteristické vnitřní strukturou podle následujícího obrázku.

Obvody typu PAL (Programmable Array Logic) mají strukturu podle výše uvedených obrázků. Některé starší typy neměly například výstupní registry, takže byly vhodné spíše pro kombinační logiku. Zástupci této kategorie jsou obvody PAL, GAL a PALCE. Obvody typu PLA (Programmable Logic Array) mají obecnější strukturu než PAL na horním obrázku. Mají totiž programovatelnou nejenom matici logických součinů, ale i následující matici logických součtů.

CPLD Complex Programmable Logic Device

Product Comparison Table Features CoolRunner-II XPLA3 XC9500XL/XV XC9500 Core Voltage / Macrocells I/Os I/O Tolerance 1.5V, 1.8V, 2.5V, 3.3V 5.0V 5.0V (XL), 3.3V, 2.5V, 1.8V (XV) 5.0V, 3.3V TPD / ƒ max (fastest) 3.8/ /213 5/222 5/100 Ultra Low Standby Power 28.8µW* 56.1µW Low power mode Low power mode I/O Standards LVTTL, LVCMOS, HSTL, SSTL LVTTL, LVCMOS LVTTL, LVCMOS LVTTL, LVCMOS FeaturesCoolRunner-IIXPLA3XC9500XL/XVXC9500 Core Voltage / Macrocells I/Os I/O Tolerance1.5V, 1.8V, 2.5V, 3.3V5.0V5.0V (XL), 3.3V, 2.5V, 1.8V (XV)5.0V, 3.3V T PD / ƒ max (fastest) 3.8/3234.5/2135/2225/100 Ultra Low Standby Power28.8µW*56.1µWLow power mode I/O StandardsLVTTL, LVCMOS, HSTL, SSTLLVTTL, LVCMOS

XC9500XL Product Overview Feature/Product XC 9536XL XC 9572XL XC 95144XL XC 95288XL Macrocells Usable Gates8001,6003,2006,400 T pd (ns) ƒ SYS (MHz) Package User I/O PC4434 VQ4434 VQ TQ TQ PQ CS CS BG FG CS

FPGA Field Programmable Gatte Array

FPGA Xilinx

Spartan-II

Výhody používania CPLD, FPGA zapojení se obvodově zjednoduší výsledná DPS je podstatně jednodušší neboť lze optimálizovat vývody PLD vzhledem k zbývajícím obvodům výsledná konstrukce je technologický jednodušší a levnější běžně se dosahuje lepší odolnosti proti rušení vlastní zařízení méně vyzařuje v případě obvodových úprav lze většinou vše řešit pouhým přeprogramováním PLD zjednoduší se servis a opravy

Využitie CPLD, FPGA DSP, software-defined radio, aerospace and defense systems, ASIC prototyping, medical imaging, computer vision, speech recognition, cryptography, bioinformatics, computer hardware emulation DSPsoftware-defined radioaerospacedefenseASIC medical imagingcomputer visionspeech recognitioncryptographybioinformatics computer hardware emulation

Vývojové prostředky Pokud chce člověk začít pracovat s obvody FPGA musí si tedy obstarat základní programové vybavení od výrobce obvodů a případně další software od třetí strany. Kromě nástrojů pro syntézu je velmi výhodné používat ještě simulátor, čímž se může předejít chybám již v průběhu návrhu. Ceny vývojových prostředků jsou však velmi vysoké (ceny licencí na jeden rok se obvykle pohybují od 1000 do 2000 USD). Firma Xilinx nabízí pro FPGA s menší hustotou logiky mnohem levnější alternativu. Vývojový systém ISE WebPACK je totiž zadarmo. Tento vývojový systém pro FPGA firmy Xilinx je omezenou verzí jejich kompletního systému. Omezení se však týká pouze velikosti hradlových polí pro které je možno prostředí použít. Navíc neobsahuje některé rozšířené součásti jako například plnohodnotný editor výsledného propojení. WebPACK je i přesto plně funkční a plnohodnotný návrhový systém. Kromě vlastního prostředí WebPACK je možné zdarma získat i omezenou verzi HDL simulátoru ModelSim XE, což je verze s předkompilovanými knihovnami primitiv pro FPGA Xilinx. Omezení simulátoru spočívá ve zpomalení jeho funkce pro velké návrhy. Simulátor je tedy opět plně funkční, pouze doba simulace složitého návrhu je několikanásobná oproti plné verzi.