Power Point– správa prezentace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS PowerPoint a možnosti využití
Advertisements

VY_32_INOVACE_54_MS_Word_ III. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Výpočetní technika Akademický rok 2013/2014 Letní semestr Novák Petr
European Computer Driving Licence
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Vzhled prezentace - šablony
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Informatika A Microsoft PowerPoint 2007.
Power Point– pracujeme se snímky
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.17 PowerPoint – snímky
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Tvorba prezentací v programu PowerPoint Autor: ing. Jaroslav Mochan
Microsoft Office PowerPoint
FINÁLNÍ ÚPRAVY A PŘEDVÁDĚNÍ PREZENTACE
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Excel – Vzorce Ing. Bohumil Bareš. Principy vytváření vzorců Můžeme je zadávat ručně nebo pomocí průvodce, kliknutím na ikonu, která spustí dialogové.
Excel – editace ( formát ) buněk
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Prezentace v Powerpointu
Formuláře v MS Word 2007 Martin Lubas xlubm
postup tvorby prezentace
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_11.
Microsoft Powerpoint Microsoft Word.
1.První spuštění a popis hlavní obrazovky Tla č ítko Office – nejpou ž ívan ě jší volby, seznam posledních dokumentu Panel rychlý p ř ístup – p ř idání.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Power Point– popis prostředí
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Excel – Grafy Ing. Bohumil Bareš.
Tlačítka akcí. Do prezentací můžeme vkládat tzv. tlačítka akcí.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
INFORMATIKA 7 Číslování stránek III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
WORD 2010 Popis prostředí – 2. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Přechody a animace VY_32_INOVACE_7C21. Pravidlo Důležitý je obsah prezentace, přechody a animace mají být příjemným, nikoliv rušivým doplňkem! Nekombinovat.
Word – základní práce s wordem.
Mgr. Karel FischerZáhlaví a zápatí1 Dokument ve Wordu si můžeme zobrazit ve dvou základních zobrazeních : a) Zobrazení NORMÁLNĚ b) Zobrazení ROZVRŽENÍ.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
HYPERTEXTOVÉ ODKAZY V PowerPointu 2010.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
Vzdělávací technologie Ing. Kateřina Kostolányová, Ph.D.
Hypertextový odkaz Program nabízí možnost jako všechny aplikace OFFICE svázat libovolný text s jinými soubory či snímky. 1)Označíme libovolný text 2) a)
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: MS PowerPoint Číslo DUM: III/2/VT/2/2/32 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
VYTVÁŘENÍ e-LEARNINGOVÝCH MATERIÁLŮ Přednáší Mgr. Jaromír Kozel
Tabulkový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Jak na PowerPoint prakticky PowerPoint 2010 Ing. Jiří Suchomel tel.: PowerPoint 20101Snímek.
Prezentace III/ TUM - C Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary, Šmeralova 336/15, příspěvková organizace Datum: Ročník:6.,
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
PowerPoint Program na vytváření prezentací Pozadí snímků  Pravým tlačítkem klikneme do snímku a otevřeme Formát pozadí.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE
PowerPoint.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_11_16_PowerPoint.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Power Point– správa prezentace Ing. Bohumil Bareš

SPRÁVA PREZENTACE Způsob ukládání prezentace je obdobný jako u dokumentů ostatních programů z balíku MS Office. Rozlišujeme mezi prvním uložením, průběžným ukládáním a funkcí Uložit jako. Průběžné ukládání: Ctrl+S nebo První uložení nebo uložení na jiné místo: karta Soubor – Uložit jako – Dialogové okno Uložit jako

Dialogové okno Uložit jako

Volíme v dialogovém okně Uložit jako v položce Uložit jako typ. Prezentace aplikace PPT 2010: *. pptx Prezentace aplikace PPT 97-2003: *. ppt Předvádění aplikace PPT 2010: *.pps (spustí se rovnou běh prezentace) Dokument PDF: *.pdf (pouze pro čtení)

Tisk prezentace Prezentaci můžeme vytisknout v nejrůznějších podobách. Tisk provádíme přes kartu Soubor –položka Tisk Tisk snímků prezentace (i s poznámkami) Tisk podkladů pro lektora – tj. dva a více snímků na stránku. Na stránku s podklady je možné vložit záhlaví/zápatí, datum, číslo stránky apod.

PŘECHODY A ANIMACE Přechody a animace slouží k zatraktivnění prezentace. Jedná se o pohyblivé efekty, které se týkají buď celého snímku –přechody, nebo jednotlivých objektů na snímku (texty, obrázky, grafy…) –animace. Zajímavých efektů je v PPT spousta. Při jejich nastavování však myslete na to, že obsah vaší prezentace je pořád důležitější.

Přechody mezi snímky Zvolený přechod můžeme použít na aktuální snímek nebo zvolit Použít u všech I když nenastavujeme efekt přechodu – zatrhnout přejít na snímek Při kliknutí myší - jinak bychom museli používat Enter

Možnosti v nastavení přechodů Kliknutím na libovolný přechod jej pak na aktuálním snímku vidíme v náhledu Vybraný přechod lze ještě upravit v možnostech efektu Přechody lze ovládat kliknutím myší nebo nastavit časování (za jak dlouho se objeví další snímek). Aby fungovalo časování, je nutné ho mít zaškrtnuté na kartě Prezentace

Animace Animace jsou rozdělené do čtyř základních skupin podle jejich „časového“ umístění –počátek, zdůraznění, konec a dráhy pohybu Každou animaci lze ještě upřesnit po kliknutí na ikonu Upravit Vyzkoušení průběhu animace tlačítkem Přehrát

Nastavení prezentace

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi www.ecdl.cz