Plán testů Tým FelPay. Testování a kvalita obecně Přispívá ke správné funkci systému Přispívá ke správné funkci systému Snižuje finanční a časové ztráty.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Černoch Michal Školoudová Lenka
Advertisements

Software Development Conference 2007 Vztah dodavatele a odběratele Zdeněk Borůvka.
Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
Stručný úvod do UML.
Přednáška č. 1 Úvod, Historie zpracování dat, Základní pojmy
Přednáška č. 3 Normalizace dat, Datová a funkční analýza
Systém včasného varování pro odhalení symptomů krize stavebního projektu Ing. Michal Vondruška K126.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
Zefektivňování, zvyšování výkonnosti a kvality Kaizen.
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Gecko mbH. Rostock, SRN –  V současnosti jsou používány nezávislé systémy pro jednotlivá oddělení a centrální systém SAP IS-H* MED.
Facility management ČSN EN
GORDIC ® + CA = vaše cesta ke zvýšení kvality a efektivity služeb DRMS FORUM Ing. Jakub Fiala vedoucí týmu CA Technologies programátor,
Týmová spolupráce s využitím Google Code
Palatinum Excellence Software na řízení firmy. 1.Proč Software Excellence 2.Představení Software Excellence 3.Jak zavést do praxe Obsah Prezentace.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Plánování zajištění jakosti produktu dle ISO/IEC 9126 Princip a představení praktického řešení Robert Pergl Česká zemědělská univerzita v Praze Provozně.
Kriteria pro testy Test stability systému Verifikační testy
Auditorské postupy Činnosti před uzavřením smlouvy
Modelovací jazyk UML. Jazyk UML je víceúčelový modelovací jazyk, který byl vyvinut speciálně pro účely softwarového inženýrství. Obsahuje formalizovaný.
Michael Juřek Software Architect Microsoft s.r.o.
Rozšíření jednouživatelské verze IS na víceuživatelskou Prezentace Diplomové práce Autor : Libor Tomášek Spoluautoři : Pobucký M., Drábek L. Vedoucí :
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
4IT445 – Testování a ladění v PHP Ing. Jan Mittner
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Luděk Novák dubna 2006 Proč a jak řídit informační rizika ve veřejné správě.
4. Lekce Dílčí procesy funkčního testování
Principy posuzování kvality software podle ČSN ISO/IEC Praha Ing
Business partnering a role (v) HR Iva Pechová Leden 2008.
Od zadání úlohy k programu Výpočetní systémy I 8. přednáška.
Zpráva o finanční stabilitě 2005
Dokumentace informačního systému
Letsim 1 letecký simulátor Prezentace projektu - 36SI.
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
Produkt Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
Vzdělávací technologie aplikace Jaromír Reger (L07155)
VirtualStage. Popis: n IS sdružující umělce n zprostředkovává virtuální koncerty, přednesy básní, či jiné kulturní akce n uživatel (umělec) zaplatí jednorázový.
Projekt z PA104 Richard Benkovský (139912, Jan Horák (143443, Miroslav Ligas (139542, Tomáš.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Reporting.
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Softwarové inženýrství semestrální projekt
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Počítač univerzální stroj na automatické zpracování informace programovatelný - program určuje využití (univerzalita) program - skupina příkazů, kterým.
Tvorba dotazníku Stanovení problému, stanovení cílů Sestavení plánu
Testování s TestComplete
FelPay Elektronický platební systém. 29. října 2008.
Detekce a odstraňování chyb Vývoj informačních systémů.
Databázové systémy Úvod, Základní pojmy. Úvod S rozvojem lidského poznání roste prudce množství informací. Jsou kladeny vysoké požadavky na ukládání,
Online nástroje pro sběr a administraci dotazníků Ladislava Suchá , Brno Zdroj obrázku: bredmaker, Sxc.hu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Struktura a Koncept portálu ČVUT, © 2013 IBA CZ, s. r. o. Agenda Teoretický průřez strukturou a konceptem Liferay portálu Company Sites Pages (stránky)
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
Návrh uživatelského rozhraní. Volba akcí uživatele – Systém menu Formát ukládání a modifikace dat – Vstupní formuláře Způsob formulování dotazů – SQL,
SOFTWAROVÁ PODPORA PRO VYTVÁŘENÍ FUZZY MODELŮ Knihovna fuzzy procedur Ing. Petr Želasko, VŠB-TU Ostrava.
Vypracoval / Roman Málek
Cloud computing v praxi
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Webová aplikace pro správu sportovního oddílu
Vytvořil Jaroslav Kudr pro OATGM
Tradiční metodiky vývoje softwaru
Redakční systém s integrací webových služeb
Tradiční metody vývoje softwaru
Web Application Scanning
ESET & Flexibee Igor Hák,
Transkript prezentace:

Plán testů Tým FelPay

Testování a kvalita obecně Přispívá ke správné funkci systému Přispívá ke správné funkci systému Snižuje finanční a časové ztráty Snižuje finanční a časové ztráty Zabezpečuje kvalitu výstupního software Zabezpečuje kvalitu výstupního software Odstraňuje lidskou „nedokonalost“ Odstraňuje lidskou „nedokonalost“ Jedná se o destruktivní činnost Jedná se o destruktivní činnost

Účel testů „Čím dříve začneme, tím dříve skončíme“ „Čím dříve začneme, tím dříve skončíme“ Určitě nechceme pracovat s neodhalenou chybou až do samotného konce Určitě nechceme pracovat s neodhalenou chybou až do samotného konce Cíle testování je zajištění kvality a bezpečnosti v celém průběhu vývoje projektu Cíle testování je zajištění kvality a bezpečnosti v celém průběhu vývoje projektu

Postup Testování Strukturální testování Strukturální testování Funkcionální testování Funkcionální testování Validační alfa test Validační alfa test Systémový test Systémový test Testování GUI Testování GUI

Strukturální testování Testuje, zda všechny cesty uvnitř modulů a knihoven správně fungují Využíváme metody white-box testing všechny cestu budou provedeny alespon jednou projde všechny cykly a podmínky prověří vnitřní datové struktury

Funkcionální testování Využíváme zde tzv. black-box testing, pomocí kterého provádíme integraci od nejmenších modulů, které jsou již strukturálně testovány, k mnohem větším logickým celkům. Jinak řečeno otestujeme moduly od zdola nahoru. Využíváme zde tzv. black-box testing, pomocí kterého provádíme integraci od nejmenších modulů, které jsou již strukturálně testovány, k mnohem větším logickým celkům. Jinak řečeno otestujeme moduly od zdola nahoru.

Validační test V našem projektu využijeme pouze alfa test V našem projektu využijeme pouze alfa test Celkově má validační test za úkol ověřit,zda vytvořený projekt splňuje zákazníkovy požadavky. Alfa testing je prováděn v prostředí softwarové firmy, které provádí zákazník Celkově má validační test za úkol ověřit,zda vytvořený projekt splňuje zákazníkovy požadavky. Alfa testing je prováděn v prostředí softwarové firmy, které provádí zákazník

Systémový test V našem projektu by se dalo říci, že se jedná o nejdůležitější část testování. V našem projektu by se dalo říci, že se jedná o nejdůležitější část testování. Systémový test zahrnuje znovuověřování chyb, obnova dat, stress testing, ale především security testing, který pro náš platební systém představuje hlavní prioritu. Systémový test zahrnuje znovuověřování chyb, obnova dat, stress testing, ale především security testing, který pro náš platební systém představuje hlavní prioritu.

Testování GUI Jedná se především o designové úpravy, které na základě připomínek od skupiny uživatelů doupravíme Jedná se především o designové úpravy, které na základě připomínek od skupiny uživatelů doupravíme Např. :velikosti formulářů, vzhled komponent, správná viditelnost, apod. Např. :velikosti formulářů, vzhled komponent, správná viditelnost, apod.

Unit test framework pro.NET Přináší eleganci, jednoduchost a zdravý rozum Přináší eleganci, jednoduchost a zdravý rozum Pro každý test je vytvořena vždy nová instance testovací třídy Pro každý test je vytvořena vždy nová instance testovací třídy Framework je snadno rozšiřitelný o vlastní atributy, kterými specifikujeme vlastní akce Framework je snadno rozšiřitelný o vlastní atributy, kterými specifikujeme vlastní akce Testování privátních členů bez nutnosti reflexe pomocí prohledávání tříd na přítomnost metod s atributem Test (TestFixture/TestClass atribut zrušen) Testování privátních členů bez nutnosti reflexe pomocí prohledávání tříd na přítomnost metod s atributem Test (TestFixture/TestClass atribut zrušen)

Vygenerování testovací třídy

Za pozornost Vám děkuje tým FelPay