Vývoj mobilních aplikací

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chytrý telefon jako osobní identifikátor
Advertisements

Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
mPO2S (mobilní POS terminál od O2)
1 PaySec pro neziskové organizace. 2 Co je PaySec  Internetový platební systém  Založený na předplacené peněžence  Otevřený klientům všech bank.
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
AUKRO – TRENDY V PODVODECH
Výběr vozidla do firmy – máme k dispozici všechny informace? Michal Krátký, Přemysl Žižka – DEN S FLEETEM DEN S FLEETEM – JARO 2010.
Bezpečnostní rizika mobilních zařízení Jak přijít o vše v jednom malém mobilu PhDr. Vojtěch Bednář.
Nastartuj svou kariéru u nás, pozemšťane.
Ekonomická gramotnost
Mobilní display kampaně
Tvoříme přitažlivá webová řešení webdesign redakční systémy internetové obchody řešení na míru mCommerce – nákupy v mobilech módní bublina nebo nový byznys?
Řízení vztahu se zákazníky integrované do ERP systému
Informační systémy a technologie
Správa firemních mobilních zařízení. Proč si pořídit Cortado Corporate Server? Komplexní správa a monitoring firemních mobilních zařízení, včetně zabezpečení.
a aktuální trendy v činnosti realitního portálu HyperReality.cz
Nové funkcionality systému Ing. Michal Pajr IZIP 2005.
SUAleph – podzim 2013 Mobilní aplikace pro přístup ke katalogu Knihovny UTB ve Zlíně Ing. Lukáš Budínský.
Online prodeje jako součást multikanálového přístupu v praxi
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Platební systém eBanky 2 Co je to Platební systém eBanky? Po platbě dobírkou nejrozšířenější platební systém na českém internetu Doposud jej aktivovalo.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Mobilní trh v číslech Internet Advertising Conference 2011 Pracovní skupina pro mobilní reklamu.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
, ShopRoku surfování na internetu web aplikace lokalizační služby cloud premium SMS IVR USSD i-banking NFC karty.
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Operační systém Android
Školní informační systémy
CIO priority | Priority IT v bankách a pojišťovnách| Lukáš Klášterský 1.
Internetový prohlížeč
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Tablety (mobilní zařízení)
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
Vstup Vstup do internetového bankovnictví je zabezpečen Klientským číslem a kódem PIN. Tyto údaje obdržíte v aktivačním balíčku k internetovému bankovnictví.
Šajnarová Sára, 5. A PROJEKT ARA. ZÁKLADNÍ INFORMACE Projekt spadá pod společnost Google Cíl: vytvořit vlastní modulární smartphone Začátek práce: 1.
Zubní víla s. r. o. ERP Money S5.  Robustní  Výkonný  Bezpečný  Pro větší společnosti  Řeší specifické požadavky  Garance nejvyšší kvality  Jazykové.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Nokia Czech Republic, s.r.o. Igor Šmerda, program manager.
Lukáš Budínský 歡迎庫. Malý test 美國戲劇 Malý test (73)-2.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MULTIFUNKČNÍ REZERVAČNÍ SYSTÉM – EUROAGENTUR HOTELS & TRAVEL, A.S.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
WEBOVÝ PROHLÍŽEČ. Charakteristika: Webový prohlížeč je počítačový program, který slouží k zobrazování a prohlížení World Wide Webu (WWW), tj. internetu.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_230 AutorMgr. Romana Rybiařová.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_14 Název materiáluPřímé bankovnictví.
VY_62_INOVACE_ – Přímé bankovnictví Autor Ing. Hana Sůvová
Internetový prohlížeč
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SOFTWARE Operační systémy.
Bohumil Havel MoodleMoot.cz 2016
Operační systém Windows
Elektronické bankovnictví
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Vývoj mobilních aplikací a jejich výhody
TICKET RESTAURANT® CARD
Chytrý zámek.
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Hybridní mobilní aplikace pro Android
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Business intelligence shapes security
HYPOTÉKY Odesílání obchodů na zpracování před konce roku 2015
4D přístup k integraci ve veřejné dopravě
Transkript prezentace:

Vývoj mobilních aplikací Martin Štýber Vývoj finančních služeb

Dobrý den, dnešní agenda je: Smartbanking – představení Způsob vývoje mobilních aplikací Funkcionality mobilních Budoucí vývoj smartbanking

Nezáživné info na začátek - Smartbanking v číslech Počet stažení 50 000 stažení (od ledna 2012) 30 000 aktivních klientů (použití aplikace alespoň 1x týdně) Nejoblíbenější funkce=základní funkce 1. Zůstatek (39 % uživatelů) 2. Příkaz TPS (v obj. 817 mio od ledna 2012) smartbanking

Smartbanking v parametrech Všechny hlavní platformy: iOS Android Windows Phone (léto 2012) 2 faktorová aktivace a autorizace požadavků Všechny hlavní funkce, které klient potřebuje smartbanking

Kdo používá smartbanking? (03/2012)

Jak vyvíjíme mobilní aplikace? Jaké funkcionality přinést klientům? Jaké jsou nejvyužívanější funkce v IB? Je funkce vhodná pro ovládání na chytrém telefonu/tabletu? Jaké funkce si přejí klienti? Požadavky na internetových fórech, sociálních sítích, apod. Reakce uživatelů v recenzích na marketech Reakce uživatelů přes Helpdesk Musí mít nová funkcionalita pozitivní business case? – NE vždy je to nutné smartbanking

Jak vyvíjíme mobilní aplikace? Náš přístup k vývoji funkcionalit na tabletu a smartphone Stejné funkcionality na smartphone a na tabletu? NE! Důležité je mít koncept budoucího vývoje na tablety a smartphones Příležitost využít větší displej k vývoji funkcí jen pro tablet Možnost složitějších formulářů například pro přímý prodej Větší možnosti v grafickém rozhranní a využití „cool feature“ efektu Drag and drop, Landscape/Portrait efekty, apod. smartbanking

Jak vyvíjíme mobilní aplikace? V ČSOB jsme změnili pohled na způsob projektového řízení a zrychlili jsme tak celé projektové řízení Vývoj aplikací smartbanking: Start projektu: 06/2011 Finální aplikace: 11/2011 iPhone, iPad, Android phone (ČSOB + PSB) V rámci agilního vývoje vyvíjíme pomocí metody SCRUM Vývoj je po technické stránce řízen certifikovaným „SCRUM masterem“ Vývoj probíhá v ucelených krocích – tzv. Sprintech smartbanking

Jak budeme vyvíjet mobilní aplikace? Důraz na bezpečnost Při každém release nové verze provádíme nezávislé penetrační testy, vždy jinou společností. Ještě v letošním roce zásadně zvýšíme bezpečnost aplikace Vylepšení připomínek minulých penetračních testů Celkové zvýšení bezpečnosti aplikace Modulární bezpečnostní řešení (přepoužitelnost v dalších aplikacích) Možnost uzavírání obchodů a nákupu produktů Využití jako alternativu k SMS klíčům pro IB penetrační testy smartbanking ČSOB a Era: DCIT, 12/2011 smartbanking

Na co dalšího se těšíme v tomto roce? Nová aplikace pro Windows Phone (léto 2012) Nové grafické rozhranní Plná optimalizace pro Metro design Optimalizace pro Android tablet (léto 2012) Grafické rozhranní dle posledních Google guidelines 2012 Nové funkcionality (podzim 2012) Na základě nejčastějších požadavků klientů Na základě analýzy potřeb uživatelů smartdevices Sledování světových trendů smartbanking

Na co dalšího se těšíme v tomto roce? PaySec platební metoda Plánujeme vytvořit jednoduchou a bezpečnou platební metodu, kterou budou obchodníci moci snadno implementovat do svých aplikací nebo mobilních webových stránek. V podstatě se jedná o přenesení platebních tlačítek do mobilu. Platební metoda bude vytvořena pro operační systémy iOS a Android. Platební metoda bude podporovat: Platby z účtu ČSOB/Poštovní spořitelny (prostřednictvím Smartbanking aplikací) Platební karty (prostřednictvím mobilní brány) Svázání platební karty s PaySec kontem podobně jako u PayPal, aby nebylo nutné přepisovat údaje z karty Platby z konta PaySec prostřednictvím aplikace PaySec v mobilu smartbanking

Thank you www.csob.cz www.erasvet.cz Infoline 800 300 300 Martin Štýber Výkonný manažer – Vývoj finančních služeb +420 603 800 079, mstyber@csob.cz www.csob.cz www.erasvet.cz Infoline 800 300 300 Member of KBC Era / Poštovní spořitelna je součástí Československé obchodní banky, a. s. 22.5.2012