ZEMĚ naše planeta Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti - CZ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Krajské město: Ústí nad Labem
SADA č. VIII Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA VIII_ČJS, DUM 11 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Název: Co vím.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
ZEMĚ VE VESMÍRU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Planety
Autor: Mgr. Zdeňka Krmášková
Prezentace v aplikaci PowerPoint
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_171 NázevSlunce Téma hodinySlunce.
STAVBA ZEMĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Země ve vesmíru Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 9. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se vznikem a stavbou Země a jejím postavením ve Sluneční.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Stavba a vznik Země Projevy života
výpočet obvodu a obsahu
č. 14 – Planeta Země, svět na mapě - povrch
výpočet obvodu a obsahu
Př_165_Geologie_Vznik a stavba Země
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.14 Název pro školu:
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
prezentace pro 4. ročník ZŠ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZEMĚ VE VESMÍRU 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Křivánková. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
Zlínský kraj krajské město Zlín.
ZEMĚTŘESENÍ A SOPEČNÁ ČINNOST
Neživá příroda - vzduch
Škola 1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko Autor
Oběh vzduchu na Zemi Název školy
Proč? … je na Zemi život? Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
Název Atmosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
Globální cirkulace atmosféry
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
MAGNETICKÁ SÍLA A GRAVITAČNÍ SÍLA
Magnetické vlastnosti látek
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Název Litosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast
Planeta Země - Litosféra
města, památky, zajímavosti
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Vnitřní stavba Země Pevné těleso Země se skládá: 1) Zemské jádro
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Pro 5. ro č ník základní školy 2. č ást – písmo a obrázek Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Stavba zemského tělesa
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ivana Nejedlá Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
OBRATLOVCI Ryby a obojživelníci.
Karlovarský kraj Krajské město Karlovy Vary Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z6/C.
Krajské město: Jihlava
VNITŘNÍ GEOLOGICKÉ DĚJE
Měsíc Název školy Gymnázium Zlín - Lesní čtvrť
2. část – neživá příroda Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
samostatný kraj i krajské město
rostliny, které se rozmnožují výtrusy, jsou zelené, nekvetou
KRAJINNÁ SFÉRA.
VY_V/2_INOVACE_13_Země ZEMĚ Miroslav Kaňok. OBSAH ZeměZemě Použité zdrojePoužité zdroje.
Stavba zemského tělesa
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
Pří_221_Vesmír_Planeta Země Autor: Mgr. Martina Vaculová
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
Transkript prezentace:

ZEMĚ naše planeta Z á kladn í š kola Nový Jič í n, Komensk é ho 68, př í spěvkov á organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně ke konkurenceschopnosti - CZ 1.07/1.4.00/ – ICT 2

Vznik vesmíru – před 15miliardami let

Vznik Země – před 4,7 miliardami let BJc0 BJc0

Vznik měsíce – před 4,5 miliardami let po srážce Země s tělesemTheia

Stavba Země Vnitřní jádro je pevné Vnější jádro se skládá z horké tekutiny Zemský plášť - vrstva hornin Zemská kůra – vrchní vrstvy hornin

Magnetismus Země Země je velký magnet. Má magnetické pole. Magnetické pole vzniká rotací vnějšího jádra a jeho třením o vnitřní jádro. Magnetické pole chrání Zemi před vniknutím částic slunečního větru do zemské atmosféry. (atmosféra – vzdušný obal Země).

Země je velký magnet má dva magnetické póly – severní a jižní má také dva zemské póly magnetické póly jsou jinde než zemské póly a mohou měnit své místo magnetické póly mají svůj vliv při vytváření polární záře

Magnetické pole ld.OGG

Využití magnetického pole První užití magnetů souviselo s potřebou orientace ve stepích a pouštích (před lety) Později se kompasy využívaly i při mořeplavbě Kompas je přístroj k určování severního směru. Busola je podobná kompasu, doplněna zařízením pro určování azimutu (pochodového úhlu). Někteří ptáci využívají zemské magnetické pole k orientaci při svém tahu na zimoviště.

Zdroje obrázků: Všechny obrázky jsou dostupné z pod licencí Publicwww.commons.wikimedia.org domain [cit ] snímek 1: snímek 2: snímek 3: snímek 4: snímek 5: snímek 7: snímek 8: Zpracovala: Mgr. Vlasta Foltová Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, p. o. pro 5. ročník ZŠ Vzdělávací oblast Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody