VRH KOULÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Rubikova kostka Tietz.
Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Stodůlky 1977 a 2007 foto Václav Vančura, 1977 foto Jan Vančura, 2007.
P ROGRAMOVÁNÍ MOTORŮ II.. Ú KOL 2 A. Naprogramujte robota tak, aby pohyboval se dopředu a pak se vrátil zpátky a zůstal na místě startu.
Doc. RNDr. Eduard Fuchs, CSc. VUT Brno
- podstata, veličiny, jednotky
Rozhodovací matice.
Vypracovala: Lenka Danihelková 5.B
Technika a biomechanika hodu míčkem, „granátem“ a oštěpem
Zadlužení, inflace, demografie
se tábořilo za první republiky 1 Jak se tábořilo „kdysi“  Staré kroniky  Historie  Album věnované ETS  Úryvky z Hlasatele.
Ručně vyráběný kalendář 2014 »» výsledky hlasování ««
Konstrukce, princip funkce a základní charakteristiky hydromotorů
Téma: SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ CELÝCH ČÍSEL 2
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
ATLETIKA - CHŮZE.
Významný směr v architektuře Evropy a USA z první poloviny 20. století Charakteristické pro tento směr je použití plochých střech, absence ozdob, převaha.
Světlo - - podstata, lom, odraz
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
VELKÁ PARDUBICKÁ Jan Freudl Konec Menu
JÍZDA V BOULÍCH.
Vodní záchranná služba – závodní činnost
VRH KOULÍ Nejmladší vrhačská disciplína do programu OH zařazena od r v Aténách. Cílem je vrhnout kouli z kruhu co nejdále do výseče, atleti nesmějí.

* Obsah kruhu Matematika – 8. ročník *
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Rekordy rejnoků Autorky: Simona Rýdlová, Aneta Vrzáčková 7. B.
VRTACÍ DLABAČKY.
ATLETIKA 2.
Dopravní značky Zde si vyzkoušíte zda si aspoň kapku pamatujete dopravní značky. Zkuste to bez pomoci rodičů, sourozenců či internetu. Zde najdete jen.
Země MODRÁ PLANETA.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
5. Měření a vytyčování úhlů
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
SHORT TRACK.
1 6 Predikce potřeby Servisní logistika prof. Ing. Václav Legát, DrSc. Technická fakulta ČZU v Praze Katedra jakosti a spolehlivosti strojů
Historie překážkového běhu
HOD KLADIVEM.
HOD OŠTĚPEM.
VY_32_INOVACE_11-16 Mechanika II. Tuhé těleso – test.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
SKOKY 1.
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ATLETIKA 4 - BĚHY.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Tato prezentace byla vytvořena
SKOKY 2.
Rozhodování, základní pravidla
CURLING.
HOD DISKEM.
HOD KLADIVEM.
Pravidla atletiky 2014/2015.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BOBY.
Halový víceboj mužů.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
Ženský halový atletický pětiboj
ŽENSKÝ ATLETICKÝ SEDMIBOJ
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_01 Mechanická.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Transkript prezentace:

VRH KOULÍ

Provedení I. Vrh koulí je lehkoatletická disciplína s velmi dávnou tradicí. Cílem je vrhnout kouli co nejdále, ale koulí se nesmí házet. Aby koulař získal co největší pohybovou energii, postaví se do zadní části kruhu zády k výseči, kam dopadá koule. Přiloží nářadí ke krku a ve chvíli vrhu se otočí do směru výseče čelem.

Provedení II. Někteří závodníci používají při vrhu techniku podobnou diskařské otočce oproti klasické technice sunu. Otočka, pokud ji závodník zvládá, umožňuje delší vrhy. Závodník nesmí při sunu či otočce šlápnout mimo kruh; aby byl výkon měřený, musí po vrhu opustit vrhač kruh v zadní polovině.

Technické parametry Velikost kruhu je 2,135 m. V místě, kde se kruh potkává s výsečí, je opatřen břevnem, které je 1,21 m dlouhé a 10 cm vysoké Váha koule pro muže je 7,26 kg a má průměr 13 cm, pro ženy váží koule 4 kg a má průměr 11 cm. Na základní škole se zařazuje výuka vrhu koulí do 8. a 9. ročníku a používají se koule o váze 4 kg pro žáky a 3 kg pro žákyně.

Historie Do programu OH je zařazen vrh koulí v roce 1896 jako nejmladší vrhačská disciplína Zpočátku se vrhalo bočním způsobem – finským pomalým nebo americkým rychlým. Do OH roku 1912 se vrhalo oběma rukama. Zádový způsob se poprvé objevil v roce 1953 a otočka v 70. létech minulého století. Nejdříve se vrhalo ve čtverci, který se posléze změnil v kruh.

Rekordy V mužské kategorii drží světový rekord Randy Barnes z USA z roku 1990 výkonem 23, 12 m Nejlepší světový výkon drží z roku 1987 Natalija Lisovská ze SSSR výkonem 22,63 m V tabulkách nejlepších světových výkonů je také československá závodnice Helena Fibingerová, která drží výkonem 22,50 m z roku 1977 halový světový rekord

A to je všechno …