16.9.2009 Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Advertisements

European Commission Enterprise and Industry Enterprise Europe Network v České republice 16. mezinárodní sympozium Inovace
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Exportní strategie ČR ve vztahu k Rio+20
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
1 Podpora exportu a ekonomických zájmů České republiky v zahraničí Nový koncept Ministerstva zahraničních věcí ČR Ministerstvo zahraničních věcí České.
Svaz průmyslu a dopravy ČR Seminář „Programy a nástroje EU využitelné českými podniky“ Blanka Jakubcová.
Potravinářské veletrhy a výstavy ve východních teritoriích
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Představení komory, akce, projekty
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii 3. Česko-asijské fórum 2. březen 2009.
Exportní strategie České republiky Exportní úspěchy podniků Moravskoslezského kraje Ing. Petr Adrián, MBA poradce pro řízení podpory exportu MPO konference,
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
Management v zemích východní Evropy a Ruska PEF MZLU v Brně Ústav marketingu a obchodu Ústav managementu Autor prezentace: Ing. Zuzana Tománková Řešitelský.
Evropská výstavy patentů a vynálezů Konaná u příležitosti Průmyslového veletrhu Ostrava 24. –
Výroční konference Enterprise Europe Network Praha Služby pro podnikatele na Kontaktních místech HK ČR.
1 Konference ZASTUPOVÁNÍ ZÁJMŮ V EU Senát Parlamentu České republiky Praha, 11. listopadu 2008 Ing. Roman Línek Člen Výboru regionů EU vicehejtman Pardubického.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
BusinessCem Praha, 13. prosinec 2011 HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY A PODPORA PODNIKATELSKÝCH AKTIVIT.
European Commission Enterprise and Industry Služby sítě Enterprise Europe Network.
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
Ondřej Hradil Brusel, 24. května 2007 CEBRE - Česká podnikatelská reprezentace při EU.
ASIA INVEST Podpora podnikatelských kontaktů v Asii Česko-asijské fórum 3. březen 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje – partner poradenské sítě pro podnikatele ENTERPRISE EUROPE NETWORK.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Exportní konference, Zapojení Svazu průmyslu a dopravy ČR do naplňování Exportní strategie Exportní konference,
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Možnosti financování životního prostředí z Evropských strukturálních fondů Zuzana Matoušková 3. ÚFŘP.
Etiopie, Keňa Obchodní příležitosti pro české zemědělství a potravinářství Praha, 7. dubna 2016.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
RuskýBusiness Day Ruský Business Day Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje AKTIVNÍ REGIONÁLNÍ ZAHRANIČNÍ POLITIKA PROSAZOVANÁ ZLÍNSKÝM KRAJEM.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Má české potravinářství ještě nějakou budoucnost? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Produkce odpadů obce ORP Šumperk
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: oftalmologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/11 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: pracovní lékařství 2007–2016 NZIS REPORT č. K/27 (08/2017)
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: zdravotnická dopravní služba 2007–2016 NZIS REPORT č. K/32 (08/2017)
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
ZDRAVOTNICTVÍ ČR: Stručný přehled činnosti oboru: gastroenterologie 2007–2016 NZIS REPORT č. K/2 (08/2017)
Podpora podnikatelských kontaktů v Asii
SLUŽBY CZECHTRADE PRO EXPORTÉRY
Česká republika územní členění.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
Vyjmenuj tři kraje ČR podle velikosti VY_32_INOVACE_03
MEZINÁRODNÍ OBCHOD Žádná země nevyrábí vše, zboží si země mezi sebou směňují, vzniká zahraniční (mezinárodní) obchod.
ODBOR AZYLOVÉ A MIGRAČNÍ POLITIKY
Transkript prezentace:

Ing. Zdeněk Kočárek MSV Brno Export mimo Evropskou unii, jak na to?

30. červenec jediná podnikatelská reprezentace zřízená zákonem síť integrující více než 12 tisíc členů komory prostřednictvím: – 58 regionálních složek (okresních, regionálních a krajských komor) – 82 oborových složek (začleněných živnostenských společenstev) Hospodářská komora ČR

30. červenec vyhledávání obchodních příležitostí registr produktů a služeb tuzemských firem poptávky zahraničních firem nabídky zahraničních firem Business Contact System (BCS) World Trade Centers Association - OnLine (WTCA - OnLine) obchodní příležitosti v Kaliningradské oblasti Ruské federace Podpora podnikatelského prostředí na HK ČR

30. červenec připomínkování legislativy Regionální exportní místa Czech Trade zastoupení Hospodářské komory v Bruselu (CEBRE) participace na projektu Czech POINT ověřování a certifikace (ATA karnety, certifikáty o původu zboží) FITPRO - Český národní orgán pro usnadňování procedur v mezinárodním obchodě zahraniční podnikatelské mise Podpora podnikatelského prostředí na HK ČR

30. červenec Aktuální informace: Od je v projektu REM zapojeno pouze 8 regionálních míst (došlo ke sloučení): o Jihomoravský kraj a kraj Vysočina o Královéhradecký, Pardubický a Liberecký kraj o Ústecký a Karlovarský kraj o Plzeňský kraj o Moravskoslezský kraj o Jihočeský kraj o Zlínský kraj o Olomoucký kraj Sloučená REM budou rozvíjet spolupráci i s těmi KHK, ve kterých fyzicky nesídlí Proto je zaveden režim pravidelných návštěv v sousední KHK, organizace konzultačních dnů, účast na akcích komory Regionální exportní místa

30. červenec Podnikatelské mise HK ve 2.pol Akce / ZeměTermínZaměření na obory Libye – podnikatelská mise říjen 2009 (bude upřesněno) petrochemie, projekty a subdodávky pro stavebnictví, energetiku, telekomunikace, technologie životního prostředí (spalovny, čističky odpadních vod), zdravotnická technika a materiál, cestovní ruch Srbsko, Černá Hora, Kosovo – podnikatelská mise energetika, ekologie a technologie životního prostředí, infrastruktura, stavebnictví, strojírenství. Saúdská Arábie – podnikatelská mise zařízení pro energetiku a vodní hospodářství, elektrotechnika, zdravotnická technika a materiál, služby a cestovní ruch Sýrie - podnikatelská mise a prezentace v regionech říjen - listopad 2009 (bude upřesněno) zařízení pro energetiku, těžbu a zpracování ropy a plynu, chemický průmysl, dopravní infrastruktura a prezentace dalších konkrétních firem se zájmem o syrský trh Turecko – Podnikatelská mise s představiteli Senátu PČR listopad 2009 (bude upřesněno) dopravní infrastruktura, energetika, těžba surovin, technologie pro ochranu životního prostředí a odpadové hospodářství, důlní technika, subdodávky pro automobilový průmysl, bezpečnostní a obranný průmysl, výstavba turistické infrastruktury, služby a cestovní ruch Čína a Malajsie – projekt PEACE (v rámci EU- programu ASIA INVEST) 26.– obnovitelné zdroje energie, úsporná řešení pro stavebnictví

30. červenec Prioritní regiony a teritoria: Vietnam země arabského světa země Balkánu Turecko Zahraniční aktivity 2010

Ing. Zdeněk Kočárek ředitel zahraničního odboru Děkuji za pozornost!