Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Význam malých vodních ploch pro krajinu
Advertisements

Voda a její okolí.
Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
HYDROSFÉRA.
Základní vzdělání - 2. stupeň
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
 VY_32_INOVACE_16_12  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni
Východní Evropa – Ukrajina
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Hydrosféra Filip Bordovský.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková.
Tropické deštné lesy Anotace
Hydrosféra oceánská voda
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Identifikátor materiálu: EU
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Lesy – přírodní bohatství Země
Identifikátor materiálu: EU - x - x
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
AnotaceZařazení vody do systému látek AutorMgr. Květuše Horáková Jazykčeština Očekávaný výstup Žák se seznámí a utřídí druhy vod, způsoby čištění vod,
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Úloha dopravy v hospodářství
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Afrika – poloha, rozloha
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Česká republika: vodstvo
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Oceány a moře vlnění útesy život v oceánu.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Voda je velmi důležitá pro život! Bez vody člověk vydrží mnohem kratší dobu než bez jídla.Před mnoha miliony let se život vyvinul právě ve vodě.
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
AUTOR: Mgr. Ladislava Kobzová
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
VY_32_INOVACE_
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Hydrosféra – vodní obal země.
Transkript prezentace:

Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi Anotace Prezentace na téma Voda – nezbytná podmínka života na Zemi obsahuje náměty pro práci s atlasem, poukazuje na nezbytnost ochrany vody na planetě, možnosti využití oceánů, moří, přehradních nádrží a dalších zdrojů vody. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák chápe význam vody (slané i sladké) pro člověka a nutnost ochrany pitné vody Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova voda, oceán, moře, vodohospodářství Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 424 kB

Nezbytná podmínka života na Zemi Voda Nezbytná podmínka života na Zemi

Voda Jedním ze základních přírodních zdrojů Umožňuje život na Zemi Voda – sladká - slaná

Práce s atlasem Je na Zemi více vody sladké nebo slané? Kde je soustředěna sladká voda? Kde slaná? Které oceány tvoří hydrosféru Země? Jak se nazývají okrajové části oceánů? Která moře omývají břehy Evropy? Který ledovec na Zemi je největší?

Pitná voda Spotřeba neustále vzrůstá Které oblasti na Zemi mají nedostatek pitné vody? Spotřeba vody ve vyspělých oblastech je mnohonásobně vyšší než v zemích rozvojových. K čemu vodu využíváš? Neplýtváš zbytečně touto cennou tekutinou? Jak můžeš vodou šetřit?

Přehradní nádrže Pro zajištění dostatku vody se v některých oblastech budují přehradní nádrže K čemu přehrady slouží?

Význam přehradních nádrží Zásobárna pitné vody, vody pro průmysl a zemědělství Vyrovnávání vodních stavů (ochrana před povodněmi a udržování minimální hladiny řek) Výroba elektrické energie Doprava Rekreace…

Lipno

Vodohospodářství Zabývá se optimálním využíváním vodních zdrojů a čistěním pitné vody atd. Co se děje s vodou, kterou využijeme v domácnosti (odteče po spláchnutí WC, umytí nádobí atd.)? Můžeme tuto vodu znovu využít?

Oceány a moře Jak můžeme oceány a moře využívat? Je potřeba tyto vodní plochy chránit? Co se může stát v případě velkého znečištění (např. havárie tankeru)?

Práce s atlasem Spoj čarou… (součástí kterého oceánu je moře…?) Atlantský oceán Indický oceán Tichý oceán Severní ledový oceán Barentsovo moře Arabské moře Sargasové moře Korálové moře Karibské moře Karské moře Japonské moře

Rybolov Oceány člověk využívá i jako zdroj obživy – rybolov a lov dalších darů moře

Zdroje: http://cs.wikipedia.org