Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM ). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola Olomouc - Holice
Advertisements

VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Rodinné centrum Kamarád Nenuda o.s.: Enkaustika pro rozvoj osobnosti Mgr. Ivana Scharfová
Dům dětí a mládeže Valašské Klobouky, okres Zlín.
Základní škola Mikulov, Valtická č. 3,
Školní družina a internát „ÚSMĚV“ při ZŠ, Opava, Havlíčkova 1, p.o.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Školní parlament. ČLENOVÉ ŠP žáci tříd, z každé třídy hlavní parlamenťák a jeho zástupce v letošním školním roce nás je 28 SETKÁVÁME SE 1 x za.
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
ŠKOLNÍ DRUŽINA Školní družinu mohou děti navštěvovat denně od 6,00 hod. do 17, 00 hod. Prožijí zde čas plný her, soutěží a zábavy.
ZŠ JANOVICE ŽÁKOVSKÁ RADA. VOLBY DO ŽÁKOVSKÉ RADY zástupci 4. až 9.třídy zástupci 4. až 9.třídy každá třída si zvolí své dva zástupce se svým třídním.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Školní parlament ZŠ Masarova Brno. Historie Historie parlament u nás funguje již 15 let neustále pracujeme na jeho koncepci původně jej vedl jeden pedagog.
PROGRAM PARTICIPACE celorepublikový program umožňující dětem a mládeži spoluúčast na věcech veřejných participace vede děti a mládež k rozvoji komunikačních.
ADRESA: Dětské městské zastupitelstvo Sportcentrum – dům dětí a mládeže Olympijská PROSTĚJOV tel.:
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
Projekt Kreativní města Future City Game Snímek 2 „Rozvoj města stojí na pomezí řádu a chaosu. Nemá žádný počátek ani konec. Rozvoj města je.
Aktualizace Programu rozvoje města Dobřany Ukázka postupu zapojení veřejnosti do procesu strategického plánování Vojtěch Černý Agora Central Europe, o.p.s.
KOMPAS = sociálně preventivní volnočasový program pro děti ve věku 8 – 15 let Zaměřený na:KOMunikaci PArtnerství Spolupráci V současné době je program.
Kdo jsme ? Jsme skupina mladých a aktivních lidí, kterým není lhostejné dění ve škole, a umožňujeme svým členům podílet se na spolupráci se školou.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Dobrovolnická služba v muzeu a knihovně Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci - jak na to?“ podpořeného finančními.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Ústecký parlament dětí a mládeže (ÚPDM). při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v.
Koordinace Evropského roku dobrovolnictví /10 Michal Urban 31. ledna 2011.
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Základní škola Hlučín – Rovniny, okres Opava
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Žákovský parlament. Charakteristika Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením školy, školou a obcí Prostředník mezi učiteli a žáky, žáky a vedením.
Zkušenosti s projektem v letech 1999 – 2004 Mgr. Iva Koutná VSETÍN – město k životu Počátky Místní agendy 21 ve Vsetíně Zkušenosti s projektem v letech.
EMISE PROJEKT STUDENTŮ SLEZSKÉHO GYMNÁZIA, Opava, p. o.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
MAPOVÁNÍ ŠKOLY ŠKOLA PRO DEMOKRACII. PRÁCE S KRITÉRIEMI ♦ s materiálem škola pro demokracii jsme pracovali v měsících únor a březen ♦ do práce byli především.
Košatý strom poznání vyrůstá z aktivity, tvořivosti a spolupráce všech.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Školní parlament ZŠ Březová Jiří Bešťák Iva Kubelková Martina Zitková Koordinátor : Mgr. Jana Adéeová.
Možnosti začleňování globálního rozvojového vzdělávání do výuky Konference GRV, Praha Petra Gajová, ARPOK, o. p. s.
NPDM Národní parlament dětí a mládeže. Co je to NPDM ? Národní parlament dětí a mládeže spadá pod organizaci DUHA participace Byl založen v roce 1997.
Národní týden manželství „Manželství je víc než kus papíru“ únor, 2015.
Bezpečné klima na školách konference k projektu Kraje Vysočina 2017
ZACHRAŇ ŽIVOT S MĚSTEM JIHLAVA
Desatero problémů – „10P“
ZŠ 28. října, turnov Náš Parlament.
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
7. ROČNÍK HRAVĚ ŽIJ ZDRAVĚ
Aktuální informace o stavu
Vánoční Jarmark na ZŠ Svážná 9
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LANŽHOT Jitka Petrlová
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
ZŠ Staré Město.
Žákovský parlament 1.stupeň
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Studentský parlament Gymnázia Uničov
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
VSTUPNÉ: dospělí 40 Kč, děti do 15 let 20 Kč
PANDAMENT.
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Ústecký parlament dětí a mládeže ( ÚPDM )

při DDM při DDM účast zástupců ze základních a středních škol účast zástupců ze základních a středních škol v prostorách DDM v prostorách DDM za účasti koordinátora za účasti koordinátora schůzky 1x za týden schůzky 1x za týden

Činnosti ÚPDM organizace Dětských slyšení se zastupiteli města nebo zástupci významných podniků organizace Dětských slyšení se zastupiteli města nebo zástupci významných podniků pořádání výtvarných a literárních soutěží Znáte svá práva; Literární Ústí; Soutěž o nejlepší šk. časopis pořádání výtvarných a literárních soutěží Znáte svá práva; Literární Ústí; Soutěž o nejlepší šk. časopis pomoc při akcích pořádaných DDM – Karneval; Halloween; Den dětí; Den Země; … pomoc při akcích pořádaných DDM – Karneval; Halloween; Den dětí; Den Země; … snaha změnit něco na našem městě snaha změnit něco na našem městě

Hlavní myšlenka ÚPDM participace – zapojení se do institucí, řešení problémů demokratickým způsobem, zájem o problémy v našem městě a snaha řešit je participace – zapojení se do institucí, řešení problémů demokratickým způsobem, zájem o problémy v našem městě a snaha řešit je

Zajímáte se o dění v našem městě? Přijďte mezi nás! Do DDM!