Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0985 Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Pravidla a technika obsluhy
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku

Výukový matriál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
*Zdroj: Průzkum spotřebitelů Komise EU, ukazatel GfK. Ekonomická očekávání v Evropě Březen.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Dělení se zbytkem 3 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám.
Proč je důležité studovat Principy
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Dělení se zbytkem 6 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Dělení se zbytkem 5 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Název materiálu: OPAKOVÁNÍ 1.POLOLETÍ - OTÁZKY
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

Obor: H/01 Kuchař-číšník
Násobení zlomků – teorie a cvičení VY_32_INOVACE_19
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 2. a 3. Téma: Pěstování Rostlin
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_PEK248.
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Téma: Svět práce a financí Vypracoval: Ing. Milan Havlas
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 2. Téma:Odborné.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
Téma: Ověřování gastronomických dovedností a vědomostí
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV Ročník: 1. – 3. Téma:
Autor: Ondřej Šimeček Verze: 1.1.3
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. –
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:S.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Společenské chování Společenské chováníOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
TEST Společenské chování
Příprava místnosti a slavnostní tabule
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Společenská výchova – Společenská významnost
Transkript prezentace:

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma: Ověřování gastronom. dovedností a vědomostí Vypracovali:Ing. Romana Niklová Materiál: VY_32_INOVACE_407 Datum: Anotace:Multi choice (alternativní) testy STO 1A Obor: H/01 Kuchař-číšník

Pravidla pro práci s testem Nadepiš si na papír čísla 1-25 pod sebe a PODEPIŠ SE Piš odpověď tiskacím velkým písmem vždy jen A, B nebo C Správně je vždy jen 1 odpověď Odpověz vždy, je 33% šance, že se trefíš i když nevíš odpověď Hodnocení: co 3 chyby, to stupeň

1. Hygiena je: a/ péče o tělo b/ péče o čistotu a zdraví c/ péče o čistotu 2. Antiperspiranty jsou: a/ deodoranty b/ přípravky proti pocení c/ vůně na WC 3. Správná životospráva patří do: a/ osobní hygieny b/ pracovní hygieny c/ duševní hygieny 4. Ze šperků můžeme mít v obsluze: a/ prsteny, náušnice a řetízky b/ náušnice, řetízky a hodinky c/ snubní nebo zásnubní prsten a menší náušnice

5. Barva ponožek číšníků je: a/ černá b/ bílá c/ je to jedno, ale nenápadná 6. Školení bezpečnosti práce musí probíhat: a/ 1x ročně b/ 1x za půl roku c/ každé za 2 roky 7. První pomoc v bezvědomí: a/ zvednout hlavu, uvolnit košili, zjistit tep b/ uvolnit dýchací cesty, zjistit tep, stabilizovaná poloha c/ snažit se ho jakkoli probrat a dát napít 8. Do knihy úrazů se zapisuje: a/ každý úraz b/ úraz, který byl ošetřen lékařem c/ úraz, který způsobil pracovní neschopnost

9. Zdravotní průkaz musí mít: a/ pracovníci kuchyně a obsluhy b/ pracovníci hotelového a restauračního provozu c/ každý, kdo přijde v práci do kontaktu s potravinami 10. Při pozdravu první zdraví: a/ nadřízený podřízeného b/ podřízený nadřízeného c/ starší žena mladší ženu 11. Při podání ruky u stolu platí pravidla - kdo povstane?: a/ muž i žena vždy b/ pokud si podávají ruku 2 muži, mohou zůstat sedět c/ pokud si podávají ruku 2 ženy, musí vstát 12. Ruku podává jako první: a/ muž ženě b/ žena muži c/ mladší žena starší ženě

13. Společenské chování je: a/ soubor pravidel chování podle zvyklostí konkrétní země b/ slušné vyjadřování c/ chování ve společnosti 14. Při chůzi obcházíme: a/ vlevo b/ vpravo c/ podle možnosti 15. Při chůzi do schodů: a/ muž jde první aby zkontroloval neznámý prostor b/ žena jde první a muž za ní tak, aby jí mohl zachytit c/ žena jde první a muž za ní tak, aby na něj nespadla 16. V šatně: a/ muž i žena si pomáhají z a do kabátů b/ žena si svléká kabát sama, muž jí pomáhá při oblékání c/ muž pomáhá ženě z i do kabátu

17. V dopravních prostředcích nepustíme sednout: a/ paní učitelku b/ opilého pána c/ těhotnou ženu s dítětem 18. Při chůzi ze schodů: a/ muž jde první a žena za ním tak, aby jí mohl zachytit b/ žena jde první a muž za ní tak, aby jí mohl zachytit c/ žena jde první a muž za ní 19. Debaras je: a/ servis pokrmů b/ doplňování pečiva c/ sklízení inventáře 20. Číšník pomáhá z a do kabátu: a/ ženám i mužům b/ jen ženám c/ jen mužům

21. Plátěný ubrousek si host při jídle dá: a/ pod krk, aby se neušpinil b/ vlevo vedle talíře, aby ho měl po ruce na otření úst c/ na kolena 22. Suché pečivo při konzumaci k obědu: a/ volně a vkusně ukusujeme b/ odlamujeme sousta a ty rovnou konzumujeme c/ odlomíme půlku a ukusujeme 23. Při slavnostním obědě používáme příbory v pořadí: a/ z vnější strany směrem k talíři b/ z vnitřní strany směrem od talíře c/ nejsou pevná pravidla, volím tak, jak si myslím, že je to dobře 24. Při servisu dáváme kompot: a/ vlevo k vidličce b/ vpravo k noži c/ před masový talíř

YOU ARE THE CHAMPIONS!  END STO 1A 25. Servis pokrmů provádíme, pokud to prostor dovolí: a/ vždy zleva b/ vždy zprava c/ vždy zprava, jen při slavnostním banketu zleva