Socha Krista Spasitele

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Téma hodiny: Brazílie – opakování formou kvízu Předmět: Zeměpis
Advertisements

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
BRAZILIE RIO DE JANEIRO.
Vysoká škola finanční a správní, Kladno Aplikační software I – zápočet.
Rio de Janeiro - Brazilie
Brazilské Rio de Janeiro je prý nejkrásnějším městem světa
Nových sedm divů světa.
Autor: Vendy Nových 7 divů světa.
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
Letem světem světové zajímavosti z výšky.
Brazílie Základní údaje, přírodní podmínky, průmysl a zemědělství, historie, kultura, cestovní ruch Pokud chybí z obrázku odkaz „zpět“ do prezentace, pak.
Vypracovala: Iva Nejezchlebová
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
BRAZÍLIE.
VY_32_INOVACE_78_BRAZÍLIE - ZAJÍMAVOSTI
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Jižní Amerika Tropické země
AMERIKA – PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI
USA Zajímavosti.
Zde vás seznámíme s pár památkami celého USA ( s t r u č n ě )
Program Leonardo da Vinci – projekt mobility
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Kristus v Riu de Janeiro Píseň: Corcovado (Quiet Nights) ‏ Zpívá: Astrud Gilberto Posun myší cz vg Jeden ze sedmi nových divů světa Autor: Ney Deluiz.
статуя Иисуса Христа взирает на Рио- де-Жанейро Píseň: Corcovado (Quiet Nights) Zpívá: Astrud Gilberto Posun myší cz vg Одно из чудес света Autor: Ney.
Brazílie VY_32_INOVACE_27-06
Téma hodiny: Brazílie – socioekonomické poměry, brazilská města, hydroelektrárna Itaipú Předmět: Zeměpis Ročník: 2., 3. ročník Anotace: Seznámení se s.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Nových 7 divů světa Velká čínská zeď  Měla bránit Čínu před nájezdy Hunů  Táhne se stovky kilometrů kolem čínských hranic  Byla vybudována.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
NOVÝCH 7 DIVŮ SVĚTA.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_228_jižní Amerika I. AUTOR: Zdeněk Hořava ROČNÍK, DATUM: 7.,
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Zdeněk Bergman, G Teplice
VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie. BRAZÍLIE VY_32-INOVACE_17 Jižní Amerika - Brazílie.
BRAZÍLIE.
Sedm divů světa.
Socha se nachází v horní části Václavského náměstí.
Kanada.
Soutěž RISK Jižní Amerika Autorem materiálu a všech jeho částí je, není-li uvedeno jinak, Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Brazilská hudba Eva Michalisková, Tercie. Základní údaje  Hlavní město Brasilia  Počet obyvatel cca 199 miliónů  Rozloha státu km ²  Socha.
Socha Krista nad Rio de Janeiro Jeden z nových 7 divů světa.
Název školy: Základní škola Planá nad Lužnicí, okres Tábor
Nejkrásn ě jší vyhlídky sv ě ta Londýnské oko (Velká Británie).
Spustit hru Jak hrát Poznej stát Hra s desetinnými čísly Výukový materiál pro 6.ročník Autor materiálu: Mgr. Martin Holý Další šíření materiálu je možné.
Nejkrásnější města světa
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
VY_32_INOVACE_07_05_zeměpisná šířka a délka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
RIO DE JANEIRO.
Šablona VY_52_INOVACE_Z
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola, Hradec Králové
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
VY_32_INOVACE_ 19_BRAZÍLIE
Vzdělávací materiál: Brazílie Operační systém: Windows XP Professional
Kristus v Riu de Janeiro
Letem světem světové zajímavosti z výšky.
Cristo Redentor - Kristus Spasitel
Kristus v Riu de Janeiro
VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA
4. c Brazílie a severní sousedé
Kristus v Riu de Janeiro
BRAZÍLIE Obr. 1. BRAZÍLIE Obr. 2 Obr. 3 Hlavní město: Brasilia Hlavní město: Brasilia Největší a nejlidnatější stát Jížní Ameriky Největší a nejlidnatější.
Transkript prezentace:

Socha Krista Spasitele

Socha Krista Spasitele je socha na kopci Corcovado tyčící se nad brazilským městem Rio de Janeiro. Tuto sochu si roku 1921 objednala arcidiecéze v Riu de Janeiru. Socha je vysoká 39,6 m a váží 1145 tun. Je dílem francouzského sochaře Maximiliena Paula Landowského. Slavnostně odhalená byla 12. října 1931 jako památník brazilské nezávislosti na Portugalsku, vyhlášené roku 1822. 7. července roku 2007 byla zařazena do novodobého seznamu Sedmi divů světa..

Corcovado

Rio de Janeiro Rio de Janeiro je město ve stejnojmenném státu brazilské federace v jihovýchodní Brazílii. Město je známo karnevaly, sambou, nádhernými plážemi s bílým pískem (nejslavnější jsou Copacabana a Ipanema). Dále je známé gigantickou sochou Ježíše Vykupitele (Cristo Redentor), který je umístěn na hoře Corcovado a shlíží na celé Rio de Janeiro. Další známou dominantou města je Pao de Acúcar (Cukrová homole), která nabízí dechberoucí výhledy na město. Fotografie z RiaMěsto má 11 714 000 obyvatel a rozkládá se na území o velikosti 1 260 km². Je to druhé největší brazilské město hned po Sao Paulu a do roku 1960 bylo hlavním městem Brazílie. Rio de Janeiro je město karnevalů. Nejznámější světový karneval, který čerpá především z afro-brazilské tradice, se zde koná každý rok a je okouzlující svými kostýmy. Městu samotnému se v portugalštině přezdívá "Cidade Maravilhosa" (úžasné město) - obyvatelům města se přezdívá "Carioca". Město Rio de Janeiro (lednová řeka) bylo založeno Portugalci roku 1565 generálním guvernérem Brazílie Men de Sá v souvislosti s přípravou útoku na francouzskou pevnost Forte Coligny na ostrůvku Seripige v zátoce Guanabara, na jejímž pobřeží se dnes Rio rozkládá. Město bylo v portugalských kolonií největší město. 2. září 1947 zde byl ratifikován tzv. Rijský pakt.

Foto Ria de Janeira

Paul Maximilien Landowski byl francouzský monumentální sochař polského původu. Absolvent francouzské národní akademie, s jeho souchou Davida vyhrál v roce 1900 Prix de Rome. Mezi jeho další díla patří: Art Deco a Les Fantomes, který stojí na Butte de Chalmont v severní Francii. Jedno z nejznámějších děl spojené s Landowskim je Socha Krista Spasitele v Riu de Janeiru. Spolupracoval s ing. Heitor da Silva Costa. V roce 1933 – 1937 byl ředitelem Francouzské akademie v Římě.

Výborný Tomáš, 9.A