N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška. Historie Office pro Windows 1983 - Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš 1990 - Uveden.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Advertisements

Metodický návod jak pracovat s kancelářským SW Microsoft Office
Textový procesor (MS Word)
Tabulkové procesory (MS Excel)
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Microsoft 5. Windows Live Essentials. Co je Windows Live Essentials ? Balíček moderních aplikací Dostupný zdarma V českém jazyce Další vývoj.
Kancelářské balíky Historie a současnost.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Kateřina Svobodová a Markéta Pospíšilová
Digitální učební materiál
Operační systémy a aplikační servery Tomáš ZACHAT SPŠ Praha 10, STIC.
Small Business PC: Windows Vista Business and Microsoft Office Professional 2007 Jméno prezentátora Datum.
OPERAČNÍ SYSTÉMY Hanuš HOLZER 2 EPi. Kancelářské programy Linux ( Ubuntu, Slax ) & Windows Vista.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
IT Začátečníci Modul 5 MS POWERPOINT.
Microsoft Office PowerPoint
{ Microsoft Office 2010 Vytvořil: Petrásek Jan Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jak vytvořit prezentaci
Prezentace v Powerpointu
Název a adresa školy Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm nábřeží Dukelských Hrdinů Rožnov pod Radhoštěm Název operačního.
Excel 2007.
Výukový program:Obchodní akademie Název programu: Program PowerPoint Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Textový procesor (MS Word)
Úprava grafických objektů –klipartů ve Wordu 2010.
Úprava grafických objektů –obrázků ve Wordu 2010.
Základní škola Třinec, Slezská 773 Microsoft Office System 2007
Jak vytvořit prezentaci
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Operace s grafickým objektem ve Wordu 2010
Power Point– popis prostředí
Předplatné pro více zařízení Katka Office 365 pro domácnosti* Office 365 pro vysokoškoláky* Office 365 Small Business Premium Trvalá práva pro 1 PC nebo.
Identifikátor materiálu: EU
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
2OP381 Manažerská informatika 1
Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
VY_32_INOVACE_51_Microsoft_Office_2010. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní.
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Tabulky v textu VY_32_INOVACE_10_2_15_AP.
INFORMATIKA 8 MS Excel III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
Drahoš Dvořák Solution Specialist – Office system Office není jen Word, Excel, Powerpoint.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Ivana Topolová VŠE v Praze
MICROSOFT OFFICE 2007/2010. Důvod změny Inovace technologií Nové možnosti použití Kompatibilita Ukončení tech. podpory starších verzí Office 2003 –
Textový editor Maturitní téma č.12 (prostředí textového editoru, nastavení zobrazení dokumentu, zásady pořizování textu v počítači)
Tvorba dynamických prezentací Vytváření účinných, dynamických diagramů a schémat SmartArt Použití grafických témat Nové nástroje a efekty pro tvary, text.
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy.
MS PowerPoint Pokročilé efekty a práce s multimédii.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Anotace: Kancelářský balík od firmy Microsoft je nejčastěji používané řešení ve firmách i domácnostech. Žáci získají přehled o tomto produktu, získají.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
TEXTOVÝ EDITOR Karin Tylšerová. Textový editor je software, kterým je možné editovat prostý text. Neobsahuje žádné informace o formátování, jako je použití.
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 1. část
Microsoft FRONT PAGE Šablona 32 VY_32_INOVACE_19_10_Front Page.
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Druhy aplikačních programů – rozdělení podle účelu 1
Software Počítače - rozdělení podle účelu
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Textový Editor.
Textový editor Lada Juráňová.
Transkript prezentace:

N OVINKY V O FFICE 2010 Miroslav Drška

Historie Office pro Windows Word 1.0 pro MS- DOS – první textový editor, který používal myš Uveden Office 1.0 pro Windows Word 2.0 – první ze známých textových editorů nabízející vlastnost „táhni a pusť“ pro snadné přesouvání textu Office se zařazuje mezi nejprodávanější software Office 4.2 pro Windows – obdržel zatím nejvyšší hodnocení v historii časopisu PC Computing

Historie Office pro Windows Office 95 – první plně 32-bitová verze Office Office 97 – v této verzi se poprvé objevil asistent „Sponka“ a také Outlook Office 2000 –obsahuje adaptivní menu, ve kterých se nepoužívané položky automaticky skrývají Office XP – od této verze vyžadují Office aktivaci Office 2007 – obsahuje nové grafické uživatelské rozhraní s pásem karet

Verze Office 2010 Nekomerční užití Office Home and Student Home and Business Office Professional Firemní užití Office Standard Professional Plus Ultimate

Novinky napříč celou sadou Office 64bitová verze Na dokumentech lze pracovat v PC, v telefonu a prohlížeči Ukládání dokumentů na web pro společnou práci a sdílení Přehledné dialogové okno Backstage TM pro nástroje otvírání, ukládání, tisk, sdílení, publikování dokumentu. Galerie pro vkládání obsahu zkopírovaného do schránky Bohatší galerie SmartArt Nové možnosti editace grafiky - obrázků, fotografií a videa

Word 2010 Všechny výskyty hledaného slova v dokumentu v přehledném okně Náhled vložení Obnovení souboru omylem zavřeného před uložením Nové vizuální efekty textů – stín, sklon, záře odraz Fotoeditační nástroje pro úpravu vložených fotografií

Excel 2010 Sparklines – minigrafy uvnitř každé buňky „Slicers“ – jednodušší ovládání filtrů kontingenční tabulky Zdokonalené podmíněné formátování – jednodušší nastavení vizualizace, zobrazení negativních hodnot Zobrazení kontigenčních grafů nezávislé na zobrazení kontingenční tabulky Doplněk PowerPivot pro analýzu rozsáhlých množin dat 64bitová verze Excelu rychleji zpracuje rozsáhlé sešity Publikace „živých“ sešitů Excel na SharePoint

Powerpoint 2010 Grafické úpravy fotografií a obrázků na úrovni fotoeditorů Bohaté možnosti editace a formátování vloženého videa Prezentování v reálném čase na internetu Zdokonalené animace přechodů snímků a animace objektů Členění snímků prezentace do sekcí

Příklad - Editace videa

Zdroje 1.Word 2010 Walkthrough New Features ExtraWindows - Novinky v Microsoft Office Mr Excel & excelisfun Trick 23: Excel 2010 New Functions NISMINI – služby, spol. s r.o.