Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 30 – Světové hospodářství AnotaceOpakování světového hospodářství AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
Advertisements

Evropa: rostliny a živočichové
Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Pyrenejský poloostrov
Pardubický kraj Anotace
Stepi Velké obilnice světa.
vytvořený v projektu OP VK
Východní Evropa – Ukrajina
Voda - Nezbytná podmínka života na Zemi
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
STEPI Tereza Kalošová, 4.A.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Identifikátor materiálu: EU
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Tropické deštné lesy Anotace
Povrch České republiky
Rostlinstvo a živočišstvo Evropy
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
ANOTACE ANOTACE Šablona: ICT Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Lesy – přírodní bohatství Země
Stepi.
Identifikátor materiálu: EU - x - x
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí, vegetace Ameriky
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Amerika – Přírodní krajiny
Poznej volně žijící zvířata
Anotace Obyvatelstvo Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci popíší složení, rasy a rozmístění obyvatelstva Ameriky Speciální.
Pedosféra Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
Biosféra Stepi Jan Dušek.
Volně žijící zvířata – pole, louka, les
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Stepi Poznáš zvířata stepí?
Klimatické a přírodní krajiny Ameriky
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních.
ŠABLONY 32 VY_32_INOVACE_18_22_ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ EVROPY.
Evropa rostlinstvo a živočišstvo
Podnebné pásy – mírný pás
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA -prezentace
STEPI.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Čtyřsměrka – příbuzenské vztahy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_15
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Stepi TÉMATICKÝ CELEK: Přírodní obraz.
Polární pás Co zde roste? Žije? Polární pustiny trvalé zalednění
Základní škola, Hradec Králové
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
14. f Vegetace mírného pásu
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Stepi (a lesostepi) mírného pásu V mírném pásu Suché podnebí, nízké srážky → → neumožňují růst stromů Kvalitní černozemě Travní porost.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Transkript prezentace:

Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup žák umí dané oblasti ukázat na mapě, charakterizovat podnebí v těchto přírodních krajinách a uvést zástupce fauny Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova step, prérie, pampy Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 1,04 MB

Křížovka – doplň 1/3A+1/6B+1/9C+1/6D=4 A - Živočich z čeledi jelenovitých žijící v létě v tundře ___________ B – přírodní krajina v subpolárním PP s kamenitou půdou, na níž rostou mechy a lišejníky ______________ C – společenstvo živé a neživé přírody _____________ D – počátek vodního toku ____________

O krajině slavných indiánských časů STEP O krajině slavných indiánských časů

Step Travnatá krajina s ojedinělými stromy a keři Rozšíření v mírném podnebném pásu s nedostatkem srážek (kontinentální podnebí) Půdy jsou úrodné (černozemě) – obilnice světa)

Step Různé názvy: Prérie – Severní Amerika Pampy – Jižní Amerika Pusta - Maďarsko

Step v Kazachstánu

Fauna Bizon (Severní Amerika) Hlodavci Hadi Hrabaví ptáci Vidloroh Kočka stepní…

Bizon

Vidloroh americký

Koroptev

Kapybara

Kojot prérijní

Původní obyvatelé Severoameričtí Indiáni – život spjat s lovem bizonů

Zdroje: http://cs.wikipedia.org