RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Trénink v tyčích Úvod Cílem závodního lyžování je co nejrychlejší projetí vytyčené trati, díky optimálně zvolené linii. Nejdůležitější předpoklady pro.
Advertisements

Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
LYŽOVÁNÍ BEZPEČNÝ POHYB NA LYŽÍCH
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
S P O R T Y Z I M N Í.
příprava na dopolední výcvik
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
< < < < < < < <<< <<<
SKOKY NA LYŽÍCH.
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
TOUR DE SKI. HISTORIE Tento etapový závod vznikl v roce 2006 Uskutečňuje se pravidelně na přelomu dvou roků Jde o sérii 7 až 9 závodů v běhu na lyžích.
RYCHLOSTNÍ KANOISTIKA
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
ČESKÉ DÁLKOVÉ BĚHY. JIZERSKÁ PADESÁTKA Nejznámější český závod je Jizerská padesátka Běhá se od roku 1968 klasickou technikou Účastní se jej až 6000 závodníků,
RYCHLOBRUSLENÍ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
SPORT PRO NEVIDOMÉ A JEHO POČÍTAČOVÁ PODPORA
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
SNOWBOARDING.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Rychlost těles.
BOBY.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
Michal Jáně - vodní slalom
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
PARALELNÍ SLALOM. Paralelní slalom Jedná se o závod dvojic Závod má dvě tratě – modrou a červenou Obě tratě jsou postaveny identicky Závod je vždy vypsán.
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu Nápravná cvičení pro odstraňování chyb v technice Jan Fiedler.
BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ
DIDAKTIKA LYŽOVÁNÍ.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_70_PRV1
jen pro vnitřní potřebu
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Zimní sport pro vás a pro vaše psy.
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
ODM Olympiáda dětí a mládeže.
Rychlostní disciplíny - kraul Tereza Kousalová
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Klement, Vojtěch Horváth, Henrich
Zimní olympijské hry Klikej.
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Test lyžařských dovedností
Transkript prezentace:

RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2

Superobří slalom Superobří slalom se označuje také jako Super G (podle anglického Super Giant Slalom) Jedná se o nejmladší disciplínu v závodech ve sjezdovém lyžování, jezdí se od roku 1983 Jde o kratší závod než je sjezd, ale delší než obří slalom Stejně tak je to i s rychlostí – je nižší než při sjezdu a vyšší než při obřím slalomu

Superobří slalom II. V super G se objevují rovněž skoky přes terénní nerovnosti Branky vytyčující trať jsou blíž za sebou než u sjezdu a více ovlivňují jezdeckou stopu sjezdařů Závod se jezdí jednokolově Vítězem se stává závodník, který dosáhne nejrychlejšího času

Superobří slalom III. V závodech v Super G se dokáží prosadit jak specialisté sjezdaři, tak slalomáři Zatímco ve sjezdu se jezdí tréninkové jízdy, aby se závodníci seznámili s tratí, super G si mohou pouze prohlédnout při prohlídce trati Ta probíhá pouze kolem vytýčené tratě

Konec prezentace