LYŽOVÁNÍ disciplíny.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu
Advertisements

Trénink v tyčích Úvod Cílem závodního lyžování je co nejrychlejší projetí vytyčené trati, díky optimálně zvolené linii. Nejdůležitější předpoklady pro.
Historie běhu na lyžích
Předpokládaný počet účastníků:  1050 sportovců  238 trenérů  28 vedoucích výprav  cca 250 VIP hostů.  celkem cca Krajské výpravy:  všech 14.
FÁZE OBLOUKU.
Historie lyžování.
Tato prezentace byla vytvořena
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Mistrovství světa v lyžování Liberec Jedna z největších sportovních akcí v historii České republiky, která proběhla od 18. února do 1. března 2009.
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
S P O R T Y Z I M N Í.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
1 Netopilová Simona 4.I. 2 INFORMACE Naše cestovní kancelář Vám nabízí bohaté využití pro začínající i zkušené na více než 20 km upravovaných sjezdových.
< < < < < < < <<< <<<
SKOKY NA LYŽÍCH.
VYBAVENÍ PRO BĚH NA LYŽÍCH
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
CARVING.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
LYŽOVÁNÍ.
OLYMPIJSKÉ HRY.
DÁLKOVÉ BĚHY.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ V ČECHÁCH
Lyžařská výzbroj Výběr lyží Jak jsem schopný lyžař ? - začátečník
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
Zimní sporty.
ATLETIKA.
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
Jezdecký sport – koně Koně jsou velmi ušlechtilá zvířata. Většina lidí je používá do parkurového a drezurního sportu a ti jiní,kteří mají koně pro radost.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
Tato prezentace byla vytvořena
SNOWBOARDING.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Tato prezentace byla vytvořena
Akrobatická gymnastika
SEVERSKÁ KOMBINACE.
ALPSKÁ KOMBINACE.
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
R EGENERACE : JÍZDA V BOULÍCH Vypracovala: Kylarová Lenka,
Techniky běžeckého a sjezdového lyžování
Metodika jízdy v obřím slalomu a slalomu Nápravná cvičení pro odstraňování chyb v technice Jan Fiedler.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÉ ORGANIZACE
Snowboarding Šárka Kneblová.
Snowboarding. Snowboard  je prkno pevně připnuté k nohám jezdce, určené k sportovnímu využití na sněhu  dlouhé je přibližně cm (mělo by jezdci.
MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski jje hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, bbyla založena během.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_TĚLESNÁ VÝCHOVA _1.ZIMNÍ SPORTY TEMA: ZIMNÍ SPORTY ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_CJS.2.Ste.41_Olympiada_.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní činnosti Téma: In-line brusle Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno.
Běžecké lyžování. Běh na lyžích je sportovní závodní lyžařská disciplína, ve které je cílem zdolat danou trať na lyžích v co nejkratším čase. První závody.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_12_Výzbroj a výstroj TÉMA.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
jen pro vnitřní potřebu
Charakteristika linie jízdy a výkonnost Autoři: Jörg Spörri, Josef Kröll, Ch. Schiefmüller, Erich Müler 2010 International Congress on Science and Skiing.
Instruktor lyžování II.třídy (150) jen pro vnitřní potřebu
VY_32_INOVACE_14_ZIMNÍ SPORTY_ukázky zimních sportů
Instruktor lyžování III.třídy (50) jen pro vnitřní potřebu
Instruktor lyžování (150) jen pro vnitřní potřebu
Autoři: Tapani Keränen, Sima Intalainen,
Instruktor IV.třídy (Praktikant) jen pro vnitřní potřebu
Zimní olympijské hry Klikej.
Vážení sportovní přátelé, zejména pak příznivci sjezdového lyžování
Test lyžařských dovedností
Transkript prezentace:

LYŽOVÁNÍ disciplíny

MEZINÁRODNÍ LYŽAŘSKÁ FEDERACE francouzsky Fédération Internationale de Ski je hlavní mezinárodní organizace lyžařských sportů, byla založena během 1. ZOH v roce 1924 ve francouzském Chamonix národními reprezentacemi 14 států (bylo mezi nimi i Československo), dnes sdružuje 110 národních lyžařských asociací

LYŽAŘSKÉ DISCIPLÍNY dle FIS Severské lyžování (dříve klasické) běh na lyžích skoky na lyžích severská kombinace Akrobatické lyžování jízda v boulích akrobatické skoky na lyžích skikros Alpské lyžování (dříve sjezdové) slalom obří slalom super obří slalom sjezd alpská kombinace (sjezd + slalom) Snowboarding alpské disciplíny freestyle (U-rampa…) snowboardcross

rekreační forma sportovní forma

SLALOM z norského slova ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ SLALOM z norského slova slalåm (sla=svah,låm=lyže) nejkratší trať brány nejblíže u sebe (doporučená vzdálenost 13 m) SJEZD nejrychlejší disciplína alpského lyžování nejdelší trať závodníci obvykle překračují rychlost 130km/h

OBŘÍ SLALOM SUPER OBŘÍ SLALOM GS z angl. GIANT SLALOM trať delší než u slalomu brány dále od sebe závodníci dosahují vyšších rychlostí SUPER OBŘÍ SLALOM SUPER-G z angl.SUPER GIANT SLALOM trať delší než u obřího slalomu brány dále od sebe závodníci dosahují vyšších rychlostí většinou obsahuje i skokové a sjezdové pasáže

SEVERSKÉ LYŽOVÁNÍ BĚH NA LYŽÍCH KLASICKÝ STYL VOLNÝ STYL běží se v připravené stopě technikou tzv. střídavého běhu a jízdy soupaž VOLNÝ STYL běží se technikou bruslení

+ SEVERSKÉ LYŽOVÁNÍ SKOKY NA LYŽÍCH SEVERSKÁ KOMBINACE dříve tzv. ZÁVOD SDRUŽENÝ +

AKROBATICKÉ LYŽOVÁNÍ JÍZDA V BOULÍCH technicky náročná, agresívní a rychlá jízda s akrobatickými skoky na velmi strmé a boulovaté trati závodník předvádí v průběhu jízdy dva rozdílné skoky s minimálním vybočením ze směru nebo rytmu jízdy rozhodčí hodnotí techniku jízdy, skoky a čas http://www.youtube.com/

AKROBATICKÉ LYŽOVÁNÍ AKROBATICKÉ SKOKY závody sestávají ze dvou různých akrobatických skoků, které závodník provádí na připravených můstcích hodnotí se odraz, provedení a dopad   http://www.youtube.com/

AKROBATICKÉ LYŽOVÁNÍ SKIKROS disciplína, při které několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami (klopené zatáčky, skoky a terénní vlny) závody probíhají vyřazovacím způsobem   http://www.youtube.com/

SNOWBOARDING SNOWBOARDCROSS od roku 1998 součástí ZOH disciplína, ve které odstartuje současně skupina nejčastěji čtyř závodníků a ten kdo jako první protne cílovou pásku je vítěz rychlý kontaktní sport, při kterém často dochází ke kolizím mezi závodníky a k nebezpečným pádům trať není příliš dlouhá (700-1200 metrů), ale je plná zatáček, strmých sjezdů, úzkých průjezdů, nerovností, boulí, skoků a přírodních i umělých překážek

SNOWBOARDING FREESTYLE široká škála disciplin např. U-rampa (disciplína ZOH)  

SNOWBOARDING ALPSKÉ DISCIPLÍNY paralelní slalom, obří slalom, paralelní obří slalom, super-G 

LYŽOVÁNÍ je…… zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí páru lyží připevněných k botám pomocí lyžařského vázání jako alternativa k lyžím se dnes používá snowboard, jediná širší deska, ke které jsou připevněny obě nohy sportovní a rekreační aktivitou, původně ale sloužilo zejména k dopravě lyžování je mnoha odvětvími zastoupeno na zimních olympijských hrách