VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_05 Povrch a vodstvo Ameriky - pracovní list
Advertisements

VY_32_INOVACE_65_TEST OBECNÁ GEOGRAFIE AMERIKY
Autor materiálu: Mgr. Dagmar Nogová Datum vytvoření: září 2013
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
Grand canyon Lukáš Nečas
JEZERA AMERIKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Jana Vítková Materiál: VY_52_INOVACE_PV13.17 Téma: Zeměpis světadílů -
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor výukového materiálu:
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
AMERIKA.
Do vln Niagary hledí tulák starý, na svou první lásku vzpomíná….
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Vodopády Radim Maciuch VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc
AMERIKA Vodstvo III2-Z7-I-05
Severní a jižní Amerika (North & South America)
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
Roman černý 7.Třída Vlastní text Délka pobřeží včetně ostrovů je km. Představují obrovskou zásobárnu sladké vody. Objem vody je 22.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_024.
NIAGARSKÉ VODOPÁDY ZE STRANY USA A KANADY.
SEVERNÍ AMERIKA PODNEBÍ A VODSTVO
AMERIKA podnebí a vodstvo
AMERIKA Kanada – Hospodářství a sídla III2-Z7-I-09
Kontinentální drift.
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
SEVERNÍ AMERIKA -VODSTVO A PODNEBÍ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
Kanada povrch a přírodní krajiny
Amerika vodstvo autor: Mgr. Jana Mikešová
Vodstvo Severní Ameriky
Vodstvo Amerika.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Základní škola Lednice Břeclavská 510
VODSTVO AMERIKY Většina světadílu je odvodňována do Atlantského oceánu, řeky ústící do Tichého oceánu a do Severního ledového oceánu mají méně vody a jsou.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
U S A stát NEW YORK CANADA provincie ONTARIO NIAGARSKÉ VODOPÁDY JSOU SOUČÁSTÍ VODNÍ CESTY Z AMERICKOKANADSKÝCH VELKÝCH JEZER DO OCEÁNU. NIAGARSKÉ VODOPÁDY.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL: VY_32_INOVACE_06_Z67_01 ŠkolaZákladní škola T.G. Masaryka Komárov, okres Beroun Jméno autoraMgr. Borovský Štefan Datum vytvoření
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Šárka Hájková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ZE7_VODSTVO AMERIKY TÉMA: Vodstvo Ameriky Vodstvo Ameriky.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena SEVERNÍ AMERIKA.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Amerika – slepá mapa.
Název školy: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín Autor: Mgr. Alena Černá Název: VY_32_INOVACE_Z_17_USA Číslo projektu:
AMERIKA Vodstvo.
5. AMERIKA - VODSTVO VY_32_INOVACE_12_Z5
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_11_IV_Z9_Severní_Amerika.
JEZERA AMERIKY Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Niagarské vodopády VY_32_INOVACE_18_38
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
AUTOR: Mgr. Marcela Maršálková NÁZEV: VY_52_INOVACE_01_F+Z _34
Amerika – Vodstvo AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Jméno autora: Bc. Petra Musilová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Markéta Dorovínová , 8.třída
AMERIKA - VODSTVO.
VODSTVO AMERIKY Většina světadílu je odvodňována do Atlantského oceánu, řeky ústící do Tichého oceánu a do Severního ledového oceánu mají méně vody a jsou.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky Většina světadílu je odvodňována do Atlantského oceánu, řeky ústící do Tichého oceánu a do Severního ledového oceánu mají méně vody a jsou kratší Hlavní americké řeky: Amazonka : -vzniká soutokem několika řek pramenících v Andách, je nejdelší řekou na světě – délka 7025 km -v ústí je široká 250 km, díky šířce toku mohou námořní lodi plout až 1500 km proti proudu do města Manaus. VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky Mississippi : největší řeka Severní Ameriky, významná dopravní cesta úmoří Atlantského oceánu Řeka Sv. Vavřince : důležitá dopravní cesta, spojuje Velká kanadská jezera s Atlantským oceánem, tvoří hranici mezi Kanadou a USA Ostatní významné řeky : Orinoko, Paraná, Uruguay, Yukon, Colorado, Mackenzie VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky JEZERA VELKÁ KANADSKÁ JEZERA VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

Hořejší jezero – největší, má podobnou rozlohu jako ČR Největší vodní plochou v Americe jsou Velká kanadská jezera na hranicích mezi Kanadou a USA. Jsou tvořena pěti jezery vzájemně propojenými řekami a kanály. V jejich okolí je hustě zalidněná průmyslová oblast. Hořejší jezero – největší, má podobnou rozlohu jako ČR Michiganské jezero Erijské jezero Ontario Huronské jezero VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky Niagarské vodopády nachází se mezi Erijským jezerem a jezerem Ontario ve skutečnosti jsou vodopády dva - na kanadské straně Kanadská podkova a na americké straně tzv. Americký vodopád výška 52 m turisté se mohou nechat svézt pod vodopády po řece Niagaře výletními loděmi, je jich 5 vodopády lákají také sebevrahy a odvážlivce k překonání ohromné masy vody VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

Americký vodopád a Kanadská podkova – dvě části Niagarských vodopádů VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky

VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mouths_of_amazon_geocover_1990.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grlakes_lawrence_map.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Great_Lakes_from_space.jpg http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=niagarsk%C3%A9%20vodop%C3%A1dy&ex=2#ai:MP900400550| http://office.microsoft.com/cs-cz/images/results.aspx?qu=niagarsk%C3%A9%20vodop%C3%A1dy&ex=2#ai:MP900442316| VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky