Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/34.0199 2VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_12.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_02.
Advertisements

Kraje České republiky.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_04.
Liberecký kraj Vlastivěda 4. a 5. ročník.
LIBERECKÝ KRAJ.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_18.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAT_NO_1_01.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAT_NO_2_03.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_20.
Liberecký kraj.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Štěpánková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
zpracovaný v rámci projektu
Co se Ti vybaví, když se řekne Liberec, Liberecký kraj?
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Liberecký kraj-kraj sportu
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Česká republika Horopis V.
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Autor: Miroslav Přichystal Datum: Ročník: 9. ročník
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaZeměpis 8 NázevLiberecký kraj Klíčová.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Liberecký kraj Městská radnice.
Liberecký kraj Rozloha – km2 (nejmenší) Počet obyvatel –
LIBERECKÝ KRAJ.
Liberecký kraj L.
LIBERECKÝ KRAJ.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_15.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Liberecký kraj Ještěd = symbol kraje i města Liberec
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_17.
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_03.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_13.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_10.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAT_NO_1_02.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_09.
LIBERECKÝ KRAJ.
zpracovaný v rámci projektu
zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Liberecký kraj - procvičování
Název: Využívání informačních a komunikačních technologií ve výuce
Liberecký kraj.
VY_32_INOVACE_Ze z 1 Liberecký kraj Mgr. Tomáš Šantroch Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec 1, Lužická 920/7, příspěvková.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum :duben 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Autor: Andrea Kolářová
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Liberecký kraj Kraj pod Ještědem.
Transkript prezentace:

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_ B

Liberecký kraj Jméno autora (vč. titulu): Škola – adresa: Ročník: Předmět: Anotace: 1. ročník Zeměpis Mgr. Vladislava Buriánková OA a VOŠE Tábor, Jiráskova 1615 Obecné informace, obrázky nejznámějších míst, procvičení formou osmisměrky Tematická oblast: Česká republika

Obecné informace Nejmenší kraj. Hranici tvoří Lužické hory, Jizerské hory a Krkonoše. Uvnitř kraje najdeme Český ráj a Ještědsko-Kozákovský hřbet. Jedna z nejbohatších srážkových oblastí. Vodní tepnou kraje jsou Jizera a Ploučnice, pramení zde Lužická Nisa. Z nerostného bohatství se využívá stavební materiál a sklářské písky, dříve uran (dnes je těžba zastavena). Průmyslovými centry jsou Liberec, Jablonec n/J a Česká Lípa. Dříve dominoval textilní a sklářský průmysl, dnes se rozšiřuje automobilový průmysl se zaměřením na různé součástky, náhradní díly a doplňky. Zemědělství nemá celkem žádný význam, je zde minimum orné půdy. Z hlediska cestovního ruchu je kraj hodně navštěvován. Střediska zimních sportů jsou Harrachov, Rokytnice n/J, Bedřichov, Jizerka, Ještěd aj. Pískovcové skály a skalní města lákají turisty do Českého ráje, kterému dominují Trosky, Hruboskalsko a Maloskalsko. Kozákov je využíván pro paragliding a je z něj krásný rozhled do kraje. V okolí Máchova jezera se tyčí Bezděz a Ralsko. Nejznámější lázně jsou Libverda, Boskovské jeskyně najdeme u Semil. Hrady a zámky-Bezděz, Valdštejn, Trosky, Frýdland, Sychrov a další. Za návštěvu stojí i krajské město se známou ZOO a chovem bílých tygrů.

Okresní města Česká Lípa Jablonec nad Nisou Liberec Semily

Pojmenuj obrázky

Pojmenuj obrázky

Řešení 1. Ještěd 2. Máchovo jezero 3. Trosky 4. Zámek Sychrov 5. Hrad Bezděz 6. Radnice v Liberci 7. Panská skála 8. Mumlavský vodopád

Vyškrtej 10 pojmů-lyžařská střediska, hrady a zámky ERTZUJIVOP VSDFVEGOJE OCVKAŠBRIC HNBOLTMHZI CBEZDĚZCEN IPNÁŠDOYRT ŘIEKTROSKY DUCOEZYVAK EAKVJDSUJO BFOENULOBR

Řešení ERTZUJIVOP VSDFVEGOJE OCVKAŠBRIC HNBOLTMHZI CBEZDĚZCEN IPNÁŠDOYRT ŘIEKTROSKY DUCOEZYVAK EAKVJDSUJO BFOENULOBR

Zdroje