CZ.04.3.07/4.1.02.2/0342 Vytvoření učebního manuálu pro akreditovaný kurz „Manažer ISŘ se znalostí OH a krizového řízení“ CEMC – České ekologické manažerské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Systém ověřování a uznávání výsledků dalšího vzdělávání podle zákona č. 179/2006 Sb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
CZ / /0317 – Pražská firemní fakulta eLearningu Czech Efficient Learning Node, o.s. HKČR, APM, ČSSI Michal Zálešák, ,
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
OP JPD3 CZ / /0346 Odborné vzdělávání pracovníků v oblasti výstavby potrubních systémů pro přepravu nebezpečných a hořlavých médií Asociace.
CZ Středisko technických předpisů Žadatel – DANTO, a.s. Partner 1 – Ústav technického rozvoje a informací, spol. s.r.o. Partner 2 –
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.3.05/ Ing. Marek Bumbálek Krnov
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
CZ / /0355 EU Management – Vzdělávací kurzy a podpůrný nástroj pro projektový management a administraci projektů s vazbou na SF ČR
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Pilot ZUŠ „Podpora činnosti základního uměleckého školství
Podpora procesů uznávání
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / /0342 Vytvoření učebního manuálu pro akreditovaný kurz „Manažer ISŘ se znalostí OH a krizového řízení“ CEMC – České ekologické manažerské centrum Ing. Jiří Študent, ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1 Zaměření projektu Základní cíl –vytvoření kvalitního manuálu pro následné rekvalifikační kurzy Dílčí cíle projektu –1. vytvoření pracovní verze manuálu –2. ověření manuálu v praxi za pomoci pilotního rekvalifikačního kurzu –3. dopracování manuálu Současnost: –Dokončení cíle 1 a realizace dílčího cíle 2 –Název rekvalifikačního kurzu: Manažer integrovaného systému řízení se znalostí odpadového hospodářství a krizového řízení ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

3 1 Zaměření projektu Představení kurzu –Zahájení kurzu: –Ukončení kurzu: –Akreditace MŠMT –Počet vyučovacích hodin: 151 –Místo konání: hotel Pramen (Černý most) –Jednotlivé semináře: Legislativa ŽP, EMS, BOZP, JAKOST, Interní audity, Odpadové hospodářství, Krizové řízení, Environmentální reporting a účetnictví –Časové rozložení seminářů: každé úterý a čtvrtek (celkem 27 seminářů + 2 zkouškové) ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

4 1 Zaměření projektu Samotné ověřování manuálu: –Zaměřeno na: manuál (objem dat, vložení či odebrání informací, forma zpracování, konečný formát…..) lektora (kvalita přenášky, zaujetí …) Kurz (délka, organizace, umístění ….) –Hodnotící formulář povinně odevzdá každý účastník kurzu při předání osvědčení –Konstruktivní debaty ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

5 1 Zaměření projektu Problémy řešené projektem: –doposud nenastali jakékoliv komplikace s realizací projektu –podstatné změny: nejsou –nepodstatné změny: vznik nové pozice „koordinátor“ (odborné posouzení kapitol a lektorů) rozšíření manuálu o témata: REACH a Obchodování s povolenkami skleníkových plynů (rozšíření znalostí účastníků o nové oblasti) úprava rozpočtu ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

6 2 Cílové skupiny Charakteristika účastníků kurzu: –poradenské společnosti –OSVČ –podniky Přínosy pro cílovou skupinu: –získání aktuálních informací v oblasti systémů řízení s důrazem na životní prostředí –zvýšení kvalifikace a odborné způsobilosti Doprovodná opatření –stravovaní v místní školní jídelně (49,-/oběd, výběr za tří jídel) –občerstvení (káva, soda a čajíček) –doprava (hotel dobře dostupný automobilem i pěší chůzí od metra ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

7 3 Typy činností Typy činností realizované projektem –Vývoj metodiky vzdělávání pracovníků z praxe –Vývoj metodické příručky pro účastníky a lektory –Rekvalifikační kurz –Poradenská činnost pro účastníky kurzu ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

8 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy ISO 9001 Realizační tým: celkem 5 osob –Manažer, asistent, ekonomika, administrativa, koordinátor –Nakupované služby: autorské služby, kopírovací služby, lektorské služby, pronájem učebních prostor Dosavadní zkušenosti s řízením projektu –názor praxe, lektorské zabezpečení, názory posluchačů Rizika –přijatelnost pro praxi: intenzita + objem školení – výběr lektorů + jasné podmínky získání osvědčení + příprava ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

9 5 Zajištění publicity Výstavy a veletrhy: Vodka – EnviBrno + 4 Internet –Vlastní webové stránky – –Enviweb Odborné časopisy –Environmentální aspekty podnikání –Odpadové fórum Reklama v metru trasa „B“ (v září, 16 plakátků 50 x 50 cm) Další: např. Dispečink HK Praha, SP a odvětvové svazy ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

10 8 Výstupy a Výsledky Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE02124 PRODUKTY011 ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

11 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu –Opakování kurzu v dalším období 1 x do roka –Prohlubování vybraných předmětů směrem ke specializačním kurzům –Rozšiřování kurzu o další tématické okruhy Horizontální témata –Projekt je zaměřen zejména na udržitelný rozvoj ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

12 10 Doporučení pro další programovací období Náměty na zjednodušení administrace - Jeden Benefit pro žádost,monitorovací ukazatele a žádost o platbu -zrušení pracovních výkazů -zjednodušení rozúčtování účtů za telefon (např. mobil rozúčtování nad 2.000,-) ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost