Francie Přírodní bohatství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

David Šaffek Aneta Tarabíková 04.B
Geografická charakteristika Střední Evropy I.
Přírodní a civilizační rizika
Severní Evropa.
Poloha Krajské město: Brno Počet obyvatel:
Francie.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Island Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Evropa – Hospodářství Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník: 7.
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vatikán,Monako a Lichtenštejnsko
Identifikátor: VY_32_INOVACE_Z.7.329
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Francie.
Francie Francie.
FRANCIE.
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Rumunsko, Bulharsko 21. prosince 2005.
USA – hospodářský obr.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Polská republika Vlastivěda – 5. ročník
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
Švýcarsko Krátká Josefína 8.A
FRANCIE Geografické údaje.
Přírodní a civilizační rizika
Jihomoravský kraj.
Mojžíš Pavla Jiráková C4A.
Česká republika: Českobudějovický kraj Hospodářský zeměpis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka,
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Střední Evropa Z_127_Evropa_Střední Evropa
FRANCIE Jan Dušek.
FRANCIE ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA.
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
Francie Petra Kovaříková 8.A
FRANCIE.
Plzeňský kraj Rozloha – km2 Počet obyvatel –
Evropa – Západní Evropa
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Francie Z_125_Evropa_Francie
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 8_2_ZMP_15 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 2. ročník Anotace Evropa.
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Kateřina Brychtová VII.A 2010/2011
PLZEŇSKÝ KRAJ Ludmila Langrová, Sinika Výšková- 9.A
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
Monaco Monacké knížectví
KANADA.
Velká Británie a Francie Vlastivěda – 5. ročník
Německo.
Francie Miroslav Chmelka.
Martin VRZALA. * 1. Obyvatelstvo * 2. Hospodářství, těžba * 3. Průmysl * 4. Zemědělství * 5. Doprava * 6. Hlavní oblasti.
Základní data Rozloha kraje –7 561 km² Srovnání krajů - ???
Itálie Portugalsko Jižní Evropa Španélsko Recko.
FRANCIE ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA Další informace ZDE.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Francie (Západní Evropa)
ZÁPADNÍ EVROPA Otázka: Které státy řadíme mezi státy západní Evropy?
Francie Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_01_ZEMĚPIS Téma: Německo Ročník: 8. Číslo projektu:
Francie B. Hofmanová. Základní údaje: km, 60 mil. obyv. ( Francouzi, Alsasané, Korsičané, Bretaňci + černoši a Arabové ) regiony a departementy.
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Transkript prezentace:

Francie Přírodní bohatství

Francie oplývá přírodními památkami, různorodost míst je výjimečná (parky, zahrady, lesy, cestovní ruch) Francie má vyspělé průmyslové hospodářství a silné zemědělství. Nejdůležitějšími odvětvími jsou výroba automobilů, letecký průmysl, informační technologie, elektronika, odvětví chemických a farmaceutických látek a módní průmysl.

národní parky Národní park Cévennes Národní park Écrins Národní park Vanoise Národní park Réunion

Národní park Cévennes

Národní park Écrins

Národní park Vanoise

Národní park Réunion

chráněná místa ve Francii 10 národních parků 290 přírodních rezervací přes 100 000 ha území spadajících pod ochranu pobřeží 48 regionálních přírodních parků

lesy pokrývají 15 mil. ha 27% je veřejným majetkem státu a obcí poškození lesů z kyselých dešťů, znečišťování ovzduší průmyslovými a automobilovými emisemi, znečištění vod městskými odpady, zemědělské přívaly

zahrady francouzská zahrada je typická jednoduchostí vyznačuje se hlavně vůní bylinek na zahradách nebývají jenom květiny a byliny ale i keře a nařezaná polena dříví např. zahrada u zámku na Loire zámecká francouzská zahrada: Želiv

zahrada u zámku na Loire

francouzská zámecká zahrada: Želiv

výškové extrémy nejnižší bod: Řeka Rhone delta -2 m  nejvyšší bod: Mont Blanc 4807 m hranice se Švýcarskem a Itálií je lemována pohořím Alp s nejvyšší evropskou horou.

přírodní zdroje metropolitní Francie: uhlí, železná ruda, bauxit, zinek, uran, antimon, arsen, uhličitan draselný, živec, fluorit, sádry, dřevo Francouzská Guyana: ložisek zlata, ropy, kaolin, niobu, tantalu

rybolov významný je i chov ryb ryby jsou pak zařazeny do francouzského jídelníčku loví se: tuňák, štika, candát, pstruh,…

využívaná půda orná půda: 35% pastviny: 20% lesy: 27% ostatní: 18%

přírodní nebezpečí metropolitní Francie: záplavy, laviny, sucha, lesní požáry v jižním okolí Středozemního moře  zámořské departementy: hurikány (cyklony), záplavy, vulkanická činnost (Guadeloupe, Martinique, Réunion)

cestovní ruch Francie patří k nejnavštěvovanějším zemím na světě navštěvovanost zvyšují krajiny francouzských velehor, středočeských poloh, krasových i vinařských oblastí a pobřeží

nejčastější navštěvovaná přírodní místa Azurové pobřeží: Cannes, Nice Marseille, St. Tropez, Monako Rekreační oblasti jižního pobřeží: Languedoc-Roussillon ( Arles, Nimes, Mountpellier, La grande Motte) Francouzské Alpy Francouzské Pyreneje Normandie Údolí řeky Loire Údolí řeky Rhóny

zdroje: http://europa.eu/about-eu/countries/member-countries/france/index_cs.htm http://www.topglobus.ru/francie-statistika-info-stat-zeme-zemepis-cestovani http://ee.rendezvousenfrance.com/cs/priroda-ve-francii http://www.magazinzahrada.cz/zahradni-inspirace/francouzska-zahrada-s-vuni-bylinek.html http://www.crsplzen.cz/novinky/162.html http://cs.wikipedia.org/wiki/Hlavn%C3%AD_strana https://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi&ei=9VaVU4b4M6n64QSz-oHADQ&ved=0CAQQqi4oAg

autoři: Martina Pavlů Veronika Konečná Děkujeme za pozornost!