Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HALOGENY.
Advertisements

VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
Test znalostí o kovech a nekovech
TŘÍDĚNÍ CHEMICKÝCH PRVKŮ I. Chemie 8. ročník
Základní vzdělání - 2. stupeň
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických výpočtech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák přečte chemické.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických prvcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák rozlišuje chemické.
ČÁSTICOVÉ SLOŽENÍ LÁTEK
POLOKOVY.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět :Chemie Ročník : 8. Téma.
VY_32_INOVACE_11_TŘÍDĚNÍ LÁTEK
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o chemických reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Aplikuje poznatky.
KOVY.
Název šablony Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název VM 8. ročník- Člověk a příroda – Chemie - periodická soustava prvků Autor VM Gabriela.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech
5.4 Většinu prvků tvoří kovy
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o vodě AutorIng. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák chápe důležitost vody pro.
Skupenství látek.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ohni
Základní škola praktická a základní škola speciální
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky se společnými vlastnostmi kovů a.
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o hydroxidech  Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák porovná vlastnosti.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o reakcích Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Žák vyčíslí správně základní.
Fyzika 7. ročník Pohyb tělesa Anotace
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o ropě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zhodnotí užívání fosilních.
ZÁSADY - HYDROXIDY.
OPAKOVÁNÍ UČIVA 8. ROČNÍKU
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kyselinách Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Porovná vlastnosti a použití.
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
CHEMICKÉ REAKCE A ROVNICE
VY_32_INOVACE_15_IONTY Anotace Vznik iontů Autor Mgr. Květuše Horáková
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o periodické tabulce prvků (PSP) Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o destilované vodě Autor Ing. Lenka Kalinová Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žák zná vlastnosti.
Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu
Anotace Seznámení nebo opakování tvorby času. – 2.část Autor Mgr. Ladislava Cagášková Jazyk Angličtina Očekávaný výstup Žáci zvládnou vyjádřit „anglický“
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Sloh - pohádky Hádej pohádku
VODÍK.
Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o oxidech
VZDUCH.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Otázky osobní, sociální zralost Základní škola praktická a základní škola speciální Heřmanův Městec.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: V/2 Název: Využívání.
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
CHEMICKÝ KUFR Chemické prvky
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda, Chemie Název: Opakování kovy a nekovy Autor: Zdeněk Fikejs Datum, třída: , 9.roč. Stručná anotace:Opakovací.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: VY_32_Inovace_ – Procvičování prvků Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu:
KOVY, NEKOVY, POLOKOVY obecně. KOVY elektrická a tepelná vodivost kovový lesk kujné, tažené kromě rtuti Hg pevné látky.
VY_32_INOVACE_ _DOSTALOVA Výpočty z chemických rovnic I Anotace Prezentace má za cíl seznámit žáky se základními postupy při řešení výpočtů z chemických.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Autor: Mgr. M. Vejražková
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
Periodická soustava prvků
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Rozdělení chemických prvků
Prvek = chemická látka složená z atomů (většinou nesloučených) se stejným Z charakterizován : značkou názvem protonovým číslem Z.
Transkript prezentace:

Anotace Prezentace určená k opakování a procvičování učiva o kovech, nekovech a polokovech Autor Ing. Lenka Kalinová JazykČeština Očekávaný výstup Rozpozná vybrané kovy a nekovy, předpokládá jejich vlastnosti. Rozliší výchozí látky a produkty. Zná název a složení důležitých slitin. Speciální vzdělávací potřeby Žádné Klíčová slova Kovy, polokovy, nekovy, slitiny, chemické změny Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělání - 2. stupeň Typická věková skupina 13 až 15 let Celková velikost 574 kB EU –

Kovy, nekovy a polokovy Ing. Lenka Kalinová

Rozdělení prvků PRVKY Kovy kovový vzhled, Kujné,tažné,vedou teplo a elektřinu, dají se opracovávat Polokovy mají jen některé znaky kovů,křehké, nejsou kujné, malá el. vodivost Nekovy mohou mít některé vlastnosti kovů, nemají kovový vzhled, nevedou teplo a el. proud

Změny chemických látek Vyjádření změn Slovně Vodík reaguje s kyslíkem a vzniká voda. Schématem vodík+kyslík=voda Modely částic Chemickou Rovnicí 2H2+O2 2H2O

Aktivita č. 1  Z následujících schémat chemických reakcí vytvořte chemické rovnice: a) H 2 + Cl 2 HCl b) S + O 2 SO 2 c) Zn + HCl H 2 + ZnCl 2

Slitiny kovů SLITINY DURAL (hliník + hořčík + další kov) BRONZ (měď + cín) OCEL (železo + kov) PÁJKA (olovo + cín)

Aktivita č. 2  Kovy  Polokovy  Nekovy  Vodík  Síra  Železo  Chlor  Měď  Kyslík  Germanium  Křemík  Hliník

Zdroje  Veškeré použité obrázky jsou z databáze PowerPointu