Příroda a já.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POČASÍ PODNEBÍ je okamžitý stav troposféry v určitém místě na Zemi, který lze vyjádřit pomocí tzv. meteorologických prvků je dlouhodobý stav troposféry.
Advertisements

ATMOSFÉRA.
Zemská atmosféra - stavba - soustředné vrstvy - různé vlastnosti
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Počasí a podnebí Počasí Podnebí ( klima )
SAVANY Mgr. Josef Koumar. SAVANY Mgr. Josef Koumar.
STEPI A LESOSTEPI Obr. 24 Autor: Josef Koumar.
AFRIKA Geografická poloha.
  CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_530_Př5     Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu                      
Rozlišujeme 5 základních klimatických pásem:
Co je to biom?.
Subtropický pás Subtropické lesy.
Cizokrajné ekosystémy
PODNEBNÉ PÁSY.
ENERGIÍ NABITÁ ATMOSFÉRA
Registrační číslo projektu
Biomy - popis.
ATMOSFÉRA atmosféra = plynný (vzdušný) obal Země Složení vzduchu:
Tlak a proudění vzduchu
Rostlinná produkce a prostředí
POČASÍ.
Sabina Skácelová ZŠ Ilji Hurníka 2010
Přírodověda 5.ročník podnebí podnebné pásy.
Za předpokladu použití psacích potřeb
FYZIKA ZEMSKÉ ATMOSFÉRY 3
Počasí.
ATMOSFÉRA Vzdušný obal Země Video: počasí, klima, tornádo a hurikán.
URČETE CO NEPATŘÍ MEZI METEOROLOGICKÉ JEVY URČUJÍCÍ POČASÍ
PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Atmosféra Opakování – znáte z P: vzdušný obal Země
Tropické deštné lesy Tropický deštný les, též tropický deštný prales, je zalesněný biom s trvale teplým a vlhkým podnebím. Obvykle se uvádí jako dolní.
Denisa Nechanická Radka Kopecká
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
PŘÍRODNÍ ZEMSKÉ PÁSY.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Lito- sféra Atmo- Hydro- Bio-
POČASÍ A PODNEBÍ Mgr. Petr Králík.
Hlavní světové ekosystémy (biomy)
Savany 9. března 2006.
Biosféra.
Křížovka - Tropický deštný les
Fytogeografické člení zemského povrchu
1. ročník technického lycea
PODNEBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Soutěž RISK HydrosféraAtmosféra Autorem materiálu a všech jeho částí je, není-li uvedeno jinak, Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu
Podnebné pásy I. – 5. ročník / tropický podnebný pás /
Počasí. obsah počasí sluneční záření, teplota vzduchu, vlhkost vzduchu, oblačnost, vodní srážky, tlak vzduchu, vítr předpověď počasí pozorování počasí.
Podnebí, podnebné pásy.
Současná biosféra. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Podnební pásy Elena a Eliška.
= vzdušný obal Země (atmos = pára z řečtiny) - zabraňuje výkyvům teplot na Zemi - chrání Zemi před kosmickým zářením, meteority - umožňuje život na Zemi.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Mgr. Andrea Brogowská Název prezentace (DUMu): Biomy Tematická oblast:Ekologie Ročník:1. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Mgr. L. Bernátová. Ekosystém je soustava živých a neživých složek životního prostředí na určitém území, jež se navzájem ovlivňují V naší přírodě se nachází.
Klasifikace klimatu podle Köppena. Konvenční klasifikace, RRR, T; 5 klimatických pásů: – A - vlhké tropické klima, – B - suché horké klima, – C - klima.
Biosféra. obsah  úvod  životní podmínky  vlivy působící na životní podmínky  závislost přírodních krajin na podnebí  kontrolní otázky.
Rozmanitost a ochrana přírody, vesmír, technika Název materiálu
PODNEBÍ Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PODNEBÍ SLOVÁCKA.
Jméno autora výukového materiálu
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
JAK SE RODÍ POČASÍ.
Název : VY_32_inovace_16 - PŘ – PODNEBNÉ PÁSY – TROPICKÝ PÁS
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
ATMOSFÉRA PLYNNÝ OBAL ZEMĚ.
OBSAH PODNEBNÉ PÁSY TROPICKÝ PÁS SUBTROPICKÝ PÁS MÍRNÝ PÁS POLÁRNÍ PÁS
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_15_Podnebné pásy
PODNEBÍ.
ATMOSFÉRA Plynný obal Země
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_21_PODNEBNÉ PÁSY
Transkript prezentace:

Příroda a já

Lesy Lesy jsou pro nás a zvířata velice důležité.Vyrábějí vzduch který my a zvířata dýcháme.V lesech také bydlí spoustu zvířat a roste tam hodně rostlin.

Voda Voda je velice důležitá tekutina bez které bychom nemohli žít.Voda je na světě víc než pevniny.Vodu potřebují i rostliny.

Pouště Pouště jsou velice horké. Jsou to pustá místa.Pouště bývají písečné,solné,ledové.Žijí tam také nějaká zvířata např. štíři a velbloudi

Příroda

Zvířata Je známo přes 35 kmenů mnohobuněčných. Zhruba polovina je výhradně mořských, všechny kmeny kromě Drápovců.Některá zvířata jsou velice milá ale některá jsou zase zlá.

Savany Savana je označení pro travnaté oblasti tropickýc a subtropických oblastí. Během roku je zde vyhraněné období dešťů a období sucha. V podobných klimatických podmínkách se vyskytují i zcela nebo částečně opadavé lesy. O tom, který vegetační typ převládne, rozhoduje klima a půdní podmínky. Traviny i dřeviny mají odlišné ekologické nároky, vzájemně se potlačují a tím vytvářejí podstatu savany.

Pralesy Prales (synonymum pro původní les) ve volnějším (a dnes častěji užívaném) pojetí je člověkem v podstatě neovlivněný les, kde druhová skladba a prostorová struktura odpovídají poměrům stanoviště, tzn. potenciálnímu přirozenému stavu (blíží se klimaxu). Za původní les (prales) lze označit i lesy, které byly v minulosti částečně člověkem ovlivněny, ovšem zásah neměl vliv na vybočení z přirozeného směru vývoje a stopy takového zásahu nejsou již dávno patrné. Termín prales lze ztotožnit s označením "les původní".

Počasí Počasí je okamžitý stav v ovzduší na určitém místě. Je dáno stavem všech atmosférických jevů pozorovaných na určitém místě a v určitém krátkém časovém úseku nebo okamžiku. Tento stav se popisuje souborem hodnot meteorologických prvků, které byly naměřeny meteorologickými přístroji nebo zjištěny pozorovatelem (např. teplota vzduchu, stav oblačnosti, rychlost a směr větru, déšť, sněžení apod.) Změny počasí jsou způsobeny především zemskou rotací. Ohromné masy vzduchu a vody vlivem zemské rotace mají na severní polokoulitendenci pohybovat se ve směru hodinových ručiček. Na jižní polokouli se tyto masy pohybují opačným směrem.