Somálsko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Asie Rozloha: 44, km2 Největší země: Rusko
Advertisements

Španělsko Referát 5.B.
Itálie.
Zimbabwe
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ STÁTY SEVERU A JIHU.
Projekt „ Státy Evropy - EU“
HLAVNÍ OHNISKA NAPĚTÍ VE SVĚTĚ
Persie a muslimský svět
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Česká Republika Počet obyvatel: Rozloha : km2
Afrika – obyvatelstvo a sídla
JIHOZÁPADNÍ ASIE = „BLÍZKÝ VÝCHOD“
Libye.
Asie bývalé státy SSSR Slaninová Beáta.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
RUMUNSKO România Zípek Jan 3.C.
Obyvatelstvo a sídlo.
Francie.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Oficiální název: Malajsijská federace Hlavní město: Kuala Lumpur Rozloha: km2 Počet obyvatel: 24,5 mil. (2002) Oficiální jazyk: Malajština (Bahasa.
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
Kamerun.
People‘s Republic of Bangladesh
Kypr.
OBYVATELSTVO ASIE.
OBYVATELSTVO ASIE.
KUBA.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
Al-Džumhuríja al-Irákíja
Andorra.
Veronika Šturcová Druhá
Island.
1.Hlavní město 13.Kultura 2.Rozloha 15.Zeměpisné podmínky 3.Nejvyšší bod 4.Časové pásmo 5.Obyvatelstvo 6.Státní útvar 7.Mezinárodní identifikace 8.Název.
Albánská republika Republika e Shqipërise
RUSKO Jan Vaněk.
Finsko Suomen tasavalta.
Název kraje Obr. Typický prvek kraje - přírodní. Znak a vlajka a mapa kraje v rámci ČR.
Maledivy Martin Hroch.
Ukrajina, Bělorusko, Moldavsko
Jihoafrická republika
Rozšíření Islámu v dnešní době
Česká Republika.
MAKEDONIE.
Geografické údaje Řecka
Viet Nam.
Rozmístění obyvatelstva
Základní údaje Oficiální název : Republic of Kenya
Írák.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, základní.
Francie Miroslav Chmelka.
LIBYE Vypracoval: Petr Svojanovský.
IRSKO Michaela Rolencová, 9.B 2014/2015.
Malajsie.

Ročníková práce Dostálová Kateřina 3.a.
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
ARABSKÝ POLOOSTROV Jiří Korec SEXTA 2008/2009. O Arabském poloostrově…  Křižovatka mezi Evropou a Asií  Rozloha: km²  Na JZ ohraničen Rudým.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Mongolsko. Mongolsko-obecné údaje Hlavní město je Ulánbátar 2,7 miliónů obyvatel Rozloha: km² Hustota obyvatel: 1,8 obyv. ob. / km² V hlavním.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
Afrika.
USA AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_16_Z7_Skála
Blízký východ, Zakavkazsko, Střední východ
Mikronésie.
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Státy Evropy Švédsko Michal Man A (2018/19)
Kuvajt
Transkript prezentace:

Somálsko

Hlavní město Hlavní město: Mogadišu Počet obyvatel: 982000 15% celkového obyvatestva Probíhá občanská válka Nejvíce obětí v oblasti Sii-Sii 144 mrtvých

Obyvatelstvo Celkem 9 milionů obyvatel 60% z nich není trvale usazeno. 25% zemědělci 15% obývá Mogadišu většina sunnitští muslimové

Občanská válka

„viník“ občanské války je Svaz islámských soudů. v roce 2006 byl svaz donucen k ústupu 2007 začátek partyzánských nepokojů 8.1.2007 bojuje i armáda USA pro podezřívání svazu ze spoluprácí s Al- Kájdou

Hospodářství Země patří mezi nejchudší státy světa HDP činí 600$ na osobu Zásoby ropy zůstavají nevyužité. Elektřinu do měst dodávají majitelé naftových generátorů

Historie Území začali obývat jako první Somálské kmeny pak pronikl do oblasti Islám. V 15. století se značně obrátil vývoj V roce 1960 rozděleno na dvě kolonie 1978 válka s Etiopií 1995 nestabilní situace ve státě (trvá do teď)

Fakta Rozloha: 637657m2 Časové pásmo: +3 hodiny Hustota zalidnění: 12 ob./km2 Náboženství: Islám Prezident: Šaríf Ahméd Měna: Somálský šillink

Konec Státní znak Somálska