Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a případně zápisu v sešitě zopakují,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Mácová Lucie ANOTACE Seznamuje žáka s předpoklady pro různá povolání. Druh učebního.
Advertisements

Seřaď obrazce podle velikosti
Podmět a přísudek Český jazyk VY_32_INOVACE_ sada, ČJ
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Autorkami materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Mgr. Jitka Smékalová (text) a Mgr. Monika Chudárková (animace) ANOTACE Materiál seznamuje.
ANOTACE Žáci se seznamují s německými názvy zvířátek na fotografiích a své znalosti si ověřují přiřazováním názvů k obrázkům o odpověďmi na jednoduché.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová ANOTACE Žáci si nejdřív s pomocí učitele a zápisu či přehledu zopakují,
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.15 Anotace: Prezentace je zaměřena na slovesné kategorie rod a vid. Ke každé kategorii je uvedena stručná definice s příklady.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.12 Anotace: Prezentace je zaměřena na obohacování slovní zásoby slovy jednoznačnými, mnohoznačnými a citově zabarvenými. V závěru.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozdílem mezi obsahem a obvodem a zjistí jak vyvodit vzorec pro výpočet. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy.
Násobilka 3 VY_32_INOVACE_086, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACEPrezentace obsahuje příklady obrázků vytvořené v bitmapovém.
Násobilka 8 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 4 VY_32_INOVACE_087, 5. sada, M ANOTACE
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Druhy vět VY_32_INOVACE_06 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka,
Rozvoj slovní zásoby VY_32_INOVACE_ČJ-M 8.,9.12
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci s pomocí učitele zopakují, co jsou antonyma.
Výklad Výklad VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.15.
Věta jednoduchá- souvětí
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s funkčními styly. V pracovním listu pak žák se pokusí rozdělit texty podle jednotlivých stylů. Vzdělávací oblast: Český.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení s místním regionem, žák po zhlédnutí.
Zlomky Matematika VY_32_INOVACE_100 – 5.sada, M Anotace
Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.16 Anotace: Prezentace uvádí přehled a stručnou definici jednotlivých neohebných slovních druhů. Vzdělávací oblast: český jazyk.
ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a gramatického přehledu zopakují pravidla určování slovních druhů. Pak vybírají na interaktivní tabuli jednu ze tří vět.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s úvahou a její kompozicí. Žák se pokusí sám vytvořit jednoduchou úvahu. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.20 Anotace: Prezentace obsahuje tabulku s přehledem druhů vedlejších vět. V závěru je cvičení, na kterém si žáci mohou ověřit.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s proslovem a jeho kompozicí
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci čtou slabiky a hledají dvojice slabik, které tvoří slovo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si nejdříve zopakují s pomocí učitele učivo o podstatných.
ANOTACE PREZENTACE SEZNAMUJE S SESTROJENÍM GRAFU KVADRATICKÉ FUNKCE Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák sestrojí graf kvadratické funkce dle.
Count shapes Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Násobilka 6, 7, 8, 9 VY_32_INOVACE_090, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2, 3, 4, 5 VY_32_INOVACE_085, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy zájmen, žáci si pak.
VY_32_INOVACE_Čj-Ml 6.,7.04 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici zájmen a jejich dělení. Žáci si hravou formou procvičí pravidla pro psaní zájmena.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují druhy číslovek, žáci si.
Anotace: Prezentace seznamuje žáky s diskusí a jejími zásadami. Žák se pokusí sám vytvořit Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – gramatika Autor: Vlasta Lindovská
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Leona Jarošová Názvy částí těla – procvičování správných tvarů Český jazyk VY_32_INOVACE_478_24.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele zopakují podle učebnice, zápisů.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Nejdříve si žáci zopakují s pomocí učitele a přehledu určování.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jitka Smékalová ANOTACE Žáci si doplňováním jevu na interaktivní tabuli a následným.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr : Hana Bednářová ANOTACE Žáci dopočítávají - přidávají ovoce na misku podle zadaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s pojmy souvětí, spojka. Přiřazují spojky do.
Rozvrstvení a obohacování
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci vymýšlejí a zapisují jména, která by podle abecedního.
Druhy čar VY_32_INOVACE_382, 20.sada, M2 Matematika ANOTACE
Násobilka 7 VY_32_INOVACE_091, 5. sada, M ANOTACE
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
VY_32_INOVACE_432, 22. sada, Prvouka
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
Česká republika: hospodářství, zemědělství
Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura Mluvnice jazyka českého na 1. stupni ZŠ Věty oznamovací VY_32_INOVACE_01 Sada 22 Základní škola T.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k opakování a procvičování slovní zásoby.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci se seznámí s podstatnými jmény. Druh učebního materiáluDUM.
Násobilka 9 VY_32_INOVACE_093, 5. sada, M ANOTACE
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Bednářová Hana ANOTACE Žáci říkají abecedu a hledají písmena na ploše. Určují, která.
Násobilka 6 VY_32_INOVACE_089, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 2 VY_32_INOVACE_084, 5. sada, M ANOTACE
Násobilka 5 VY_32_INOVACE_088, 5. sada, M ANOTACE
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblečení – jednotné a množné číslo 2 Anglický jazyk 2. sada VY_22_INOVACE_72 AnotacePrezentace je určena k ověření znalosti.
Základní škola Čelákovice VY_32_INOVACE_027_Složené zlomky.
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
Procvičování porovnávání a sčítání zlomků
Písemné násobení desetinných čísel
Transkript prezentace:

Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka ANOTACE Žáci si s pomocí učitele a případně zápisu v sešitě zopakují, co jsou frazeologismy a jak poznají rčení. Na interaktivní tabuli vybírají ze čtyř možností správný význam rčení, následně se správné řešení zobrazí vizuálně. Pak vytvoří větu, kde rčení správně použijí. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žák si zopakuje, co jsou frazeologismy, jak pozná rčení, tříbí a obohacuje si slovní zásobu. Sám vytváří příklady vět s daným rčením. Pro koho je materiál určen2.stupeň ZŠ AutorMgr. Jitka Smékalová Datum vzniku Vzdělávací oblastJazyk a jazyková komunikace Slovní zásoba – význam rčení Český jazyk VY_32_INOVACE_063, 4.sada, ČJ

Frazeologismy Rčení Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

Která z možností nejlépe vystihuje význam tohoto rčení? Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

Až to zjistíš, použij ho správně ve větě. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

vzal nohy na ramena utekl zrychlil trénoval zpomalil utekl Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

mele páté přes deváté mluví nesouvisle mýlí se koktá zadrhává mluví nesouvisle Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

dělá z komára velblouda něco zveličuje dělá si z něčeho legraci něco zveličuje přetvařuje se nutí někoho k něčemu Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

ty (mluvíš) o koze, já o voze každý mluvíme o něčem jiném já se snažím, ty ne nejsme si sympatičtí každý mluvíme o něčem jiném každý obhajuje svůj názor Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

myslí na zadní kolečka myslí na zajištění do budoucna myslí na minulost něco si vymýšlí myslí na nejhorší myslí na zajištění do budoucna Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

vyhání čerta ďáblem nahrazuje špatnou věc ještě horší zbytečně se snaží bojuje o něco pere se nahrazuje špatnou věc ještě horší Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

namastil si kapsu získal hodně peněz nestál o peníze ušpinil se přišel o peníze získal hodně peněz Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka

slyší trávu růst zbytečně se znepokojuje výborně slyší špatně slyší zbytečně se znepokojuje je opatrný Autorem materiálu a všech jeho částí, není- li uvedeno jinak, je Mgr. Smékalová Jitka