Geografie Poloha: Střední Amerika Rozloha, moře, pohoří 111 000 km 2 (1,5x větší než ČR) 4000 ostrovů Délka 1 200 km (ČR 500 km), šířka 200 km (ČR 270.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Advertisements

L. VÍZA •KAŽDÝ ÚČASTNÍK MUSÍ DODAT PLATNÝ PAS (pas musí být platný ještě nejméně 6 měsíců od data návratu do ČR, tzn. nejméně do ) (pas bez.
Modrá planeta.
HANDOUTS FOR CZECH-US SKYPE MEETINGS. * letních kempů * Různé zaměření (ziskové, neziskové, náboženské) * Tradice především na východním pobřeží.
překlad ze slovenštiny a úprava: Váňová
AMERIKA Mexiko III2-Z7-I-17
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Slovensko.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
CESTOVNÍ RUCH Přednáška Celní a devizový zákon Kateřina Ryglová, Ústav marketingu a obchodu,
Tokio poloha Souřadnice: Nadmořská výška: 0 m n. m. Stát: Japonsko
IRSKO Robin Plch 8.A
Moldavsko.
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Island (Islandská republika)
Egypt. Egypt (Egyptská arabská republika) v severovýchodní Africe (malou částí též v Asii), ležící na Nilu na západě hraničí s Libyí, na jihu se Súdánem,
Střední Amerika ostrovní Státy
Michaela Zástěrová, Nela Štekerová
Usa.
Fidel Castro. "Vládce Ostrova svobody„ současný kubánský předseda vlády a předseda státní rady diktátor, zakladatel prvního komunistického státu na západní.
KUBA.
Portugalsko Info a obrázky.
Střední Amerika.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Evropa – poloha, povrch 5. ročník
VY_52_INOVACE_03/2/4_ZEMĚPIS Státy střední Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 –
PORTUGALSKO.
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Mexiko, státy Karibského moře, státy Jižní Ameriky
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
SLOVINSKO.
Osvobození od DPH U plnění, která jsou předmětem DPH, přichází v úvahu pouze 3 možnosti: 1. Uplatnění DPH podle příslušné sazby DPH a to u plnění, která.
AMERIKA poloha, rozloha, členění
ČERNÁ HORA. OBECNÉ VLASTNOSTI: Úřední název: Republika Černá hora Úřední název: Republika Černá hora Republika Crna Gora Republika Crna Gora Hlavní město:
Peru a Ekvádor.
Španělsko.
MALTA Repubblika ta‘ Malta
Mexiko Obr. 1 – Mapa Mexika
Bělorusko.
Malta.
Nejmocnější státy Evropy
Amerika – Střední Amerika
EVROPA Stát, který jsem si vybral(a) a doporučuji ho i vám navštívit Název mé fiktivní cestovní kanceláře JMÉNO: TŘÍDA DATUM.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Kuba.
Moldavsko Kamil Bulka Sexta. Poloha Moldavska východní Evropa mírné podnební pásmo sousedé: Ukrajina, Rumunsko.
MEXIKO. Poloha Leží na severu tzv. Latinské Ameriky Pobřeží má u Indického i Tichého oceánu Sousedními státy jsou na severu USA, a s Belize a Guatemalou.
Jihoamerické státy Peru Chile Bolívie.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_13_03B_Japonsko Téma: Zeměpis Ameriky a.
CYKLOSTEZKAMI PODÉL DUNAJE A VLTAVY „S kolem kolem vody…“ Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu Senovážné náměstí ČESKÉ BUDĚJOVICE.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Ameriky Ověření ve výuce: Třída:
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Kubě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: lokalizuje na mapě stát.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Chorvatsko Open Presentation.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
8. SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ
VY_52_INOVACE_Z Šablona.
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Ministerstvo zahraničních věcí České republiky Konzulární odbor
Kuba – Česká republika perspektivy obchodních vztahů
Regulační funkce spotřebních daní
STŘEDNÍ AMERIKA ostrovní část
OBLAST KARIBSKÉHO MOŘE
Transkript prezentace:

Geografie Poloha: Střední Amerika Rozloha, moře, pohoří km 2 (1,5x větší než ČR) 4000 ostrovů Délka km (ČR 500 km), šířka 200 km (ČR 270 m), pobřeží km Atlantský oceán, Karibské moře Floridská úžina- 180 km od USA Pohoří Sierra Sagua-Baracoa, Sierra Maestra (Pico Turquino m n. m.), Cordillera de Guaniguanico (mogoty)

Obyvatelstvo obyvatel Hustota zalidnění: 102 osob/ km 2 (ČR 103 osob/ km 2 ) Havana: obyvatel Jazyk Španělština Náboženství ateisté, římští katolíci, africká náboženství, judaismus

Státní zřízení Socialistická republika (komunismus) V čele předseda rady státu a předseda rady ministrů generál Raúl Castro Ruz Měna Kubánské peso (jako tuzexové bony) Kubánské konvertibilní peso

Celní a devizové předpisy Zákaz dovozu pro: Potraviny, pornografii, zbraně, výbušniny, drogy, omamné a psychotropní látky, videa, přehrávače DVD, satelitní antény, bezdrátové domácí telefony a satelitní přístroje, lehká motorová vozidla a motory, energeticky náročnější elektrické spotřebiče (mikrovlnné trouby, ohřívače, atd.).

Povolený dovoz pro: Věci osobní potřeby v rozumném množství odpovídajícímu době pobytu, předměty, jejichž hodnota nepřesahuje USD, až 10 kg léků, cestující starší 18 let:200 cigaret nebo 50 doutníků nebo 250 gramů tabáku a 3 litry vína nebo jiných alkoholických nápojů.

Očkování a další podmínky vstupu Žádné povinné očkování (doporučené je očkování proti žloutence typu A i B), při příletu - vyplnění zdravotního formuláře o momentálním zdravotním stavu cestovatele, nutné uzavření cestovního pojištění pro hrazení léčebných výloh na celou dobu pobytu.

Podmínky pro vstup Víza- Turistická karta 630 Kč Přihlašovací povinnost - zajištěné ubytování Cestovní pojištění Letištní poplatek

STARÁ HAVANA

NOVÁ HAVANA NOVÁHAVANANOVÁHAVANA

Pinar de Rio

Mantanzas

Centrální Kuba

Východní Kuba

Děkujeme za pozornost!