Pyrenejský poloostrov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA
Advertisements

Polární oblasti Anotace
AnotaceMateriál tvoří prezentace. Vyjádření vlastnictví, popsat předmět, určit barvu. AutorMgr. Olga Medunová JazykFrancouzština Očekávaný výstup Naučit.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 20- opakování Evropy
Jižní Evropa.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 21- ŘeckoAnotace Prezentace, která se zabývá charakteristikou Řecka Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný.
REGIONY EVROPY JIŽNÍ EVROPA.
Pardubický kraj Anotace
Identifikátor: VY_32_INOVACE_Z.7.329
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 23- Španělsko
Španělsko.
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 24- Opakování Jižní EvropaAnotace Prezentace, která se opakováním států Jižní Evropy Autor Mgr. Kamila Bočková JazykČeština.
Step Anotace Prezentace zpracovává informace o travnatých oblastech stepích. Obsahuje křížovku, fotografie zástupců fauny a původního obyvatelstva. Autor.
Východní Evropa – Ukrajina
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 17- Rumunsko, Bulharsko AnotacePrezentace, která se zabývá charakteristikou Rumunska, Bulharska AutorMgr. Kamila Bočková.
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
Španělsko a Portugalsko Z_118_Evropa_Španělsko a Portugalsko
Tundra Anotace Prezentace zpracovává téma Tundra. Obsahuje informace o podnebí, fauně a flóře, ale také tradičních obyvatelích této přírodní krajiny. Autor.
Savany Anotace Prezentace zpracovává informace o savaně. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie zástupců fauny. Autor Mgr. Hana Korečková.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Předmět a očekávaný výstup
JIŽNÍ EVROPA STŘEDOMOŘSKÉ ZEMĚ.
Tajga, smíšené a listnaté lesy
Evropa: jižní Evropa VY_52_INOVACE_ Čap-Z 7.,8.48 Mgr. Kosík Lukáš
Tropické deštné lesy Anotace
Povrch České republiky
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
Jsou zásoby přírodních zdrojů na Zemi omezené?
ŠPANĚLSKÉ KRÁLOVSTVÍ 504 tisíc km2, 40 milionů obyvatel
STÁTY JIŽNÍ EVROPY a ITÁLIE.
Jižní Evropa.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Pouště Anotace Prezentace zpracovává informace o pouštích mírného i tropického pásu naší planety. Obsahuje zadání úkolu pro práci s atlasem, fotografie.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6 – 22- Portugalsko AnotaceSeznámení s Portugalskem AutorMgr. Kamila Bočková JazykČeština Očekávaný výstupŽáci si získají.
JIŽNÍ EVROPA.
JIŽNÍ EVROPA.
Španělsko a Portugalsko Autor: Mgr. Jana Kalandrová Škola: Základní škola Fryšták, okres Zlín Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/ Název.
Přírodní zdroje Česka Anotace
Indický oceán Anotace Materiál obsahuje zadání úkolů pro práci s atlasem. Vysvětluje, co jsou monzuny a tropické cyklóny. Součástí je mapa a fotografie.
Podnebí Anotace Prezentace zpracovává téma Podnebí a podnebné pásy. Obsahuje pracovní list zaměřený na faktory ovlivňující podnebí. Autor Mgr. Hana Korečková.
Jihovýchodní Evropa - Slovinsko
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/28 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy jižní Evropy a jejich hlavní města, vyhledá.
Autor: Mgr. Jana Kalandrová
Španělsko.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
Evropa – jižní Evropa úvod Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Stanislav Šindler Datum: Cílový ročník: 7.
STÁTY PYRENEJSKÉHO POLOOSTROVA
Česká republika: hospodářství, zemědělství, průmysl
Španělsko (Jižní Evropa) Autor: Mgr. Marian Solčanský Gymnázium K. V. Raise, Hlinsko, Adámkova , leden.
Jižní Evropa Kolébka evropské civilizace antika (Řecko, Řím) středověk (Portugalsko, Španělsko) Převažuje hornatý povrch místy zemětřesná činnost Subtropické.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_05 N á zev materi.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Středomořské země Řecko - Atény Portugalsko - Lisabon Itálie - Řím Španělsko.
J IŽNÍ E VROPA - OBLAST S TŘEDOMOŘÍ Autor: Hana Brýdlová.
VY_32_INOVACE_Fi_II_15 Název Jižní Evropa Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
VY_32_INOVACE_07-53 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Španělsko,
VY_32_INOVACE_07-54 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – Jižní Evropa (Itálie,
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada: Státy Evropy1 Ověření ve výuce: Třída:
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Transkript prezentace:

Pyrenejský poloostrov Anotace Prezentace zpracovává informace o Španělsku a Portugalsku. Obsahuje pracovní list pro práci s atlasem, mapy, fotografie. Autor Mgr. Hana Korečková Jazyk čeština Očekávaný výstup Žák umí s pomocí atlasu charakterizovat základní znaky Španělska a Portugalska. Speciální vzdělávací potřeby žádné Klíčová slova Řecko, Athény, Olymp Druh učebního materiálu prezentace Druh interaktivity kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 3,06 MB

Pyrenejský poloostrov Španělsko, Portugalsko

Španělsko

Španělsko Doplň s pomocí atlasu. Španělsko na západě hraničí s …… a na severovýchodě s ……, dále pak s Andorrou. Jedná se o monarchii, kde je panovníkem …… Povrch je převážně hornatý, nejvyšší horou je Pico de Teide na ………. Ostrovech Podnebí je ve vnitrozemí kontinentální a při pobřeží ………..

Pico de Teide Pyreneje

Sierra Nevada

Obyvatelstvo Hustota zalidnění

Obyvatelstvo Španělsko je mnohonárodnostní stát. ¾ obyvatelstva tvoří Španělé, dále zde žijí Katalánci, Galicijci, Baskové Jazyky: Španělština Katalánština Baskitština galicijština

Obyvatelstvo Převažují katolíci Separatistické snahy Baskitska – teroristická ogranizace ETA

Hospodářství Najdi v atlasu, jaké nerostné suroviny se ve Španělsku těží… Průmysl – hutnický - strojírenský – SEAT, AIRBUS Zemědělství – subtropické ovoce, olivy,…

Významná města

Madrid

Barcelona Chrám Sagrada Familia

Alhambra

Paella

Portugalsko

Portugalsko republika v minulosti významní mořeplavci a valká koloniální říše (Brazílie) Povrch – převážně nížiny, Meseta Podnebí – subtropické oceánské Hospodářství – průmysl – potravinářský (olivový olej, portské víno,rybí výrobky) -zemědělství – korkový dub - cestovní ruch

Pevnost v Guimarães, symbol portugalské nezávislosti Památník zámořských objevů v Lisabonu

Algarve pobřeží

Zdroje: cs.wikipedie.org