INDIE Andrea Stejskalová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jižní Asie VY_32_INOVACE_4.1.Ge2N.11/Mč VY_32_INOVACE_2.2.NJ2.01/Ng
Advertisements

ASIE – OBYVATELSTVO A HOSPODÁŘSTVÍ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
BĚLORUSKO Nikola Burkoňová.
FRANCIE - HOSPODÁŘSTVÍ
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
IRSKO Robin Plch 8.A
Indie leží v jižní Asii Tichý Oceán Tichý Oceán Tichý Oceán
Parlamentská republika
NIZOZEMSKO Nikola Burkoňová.
Jižní Asie Přibližná mapa Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/13_ZEMĚPIS J a JV Asie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: III/2 – Inovace.
Indie.
VY_32_INOVACE_Dj Indie-prezentace
STAROVĚKÁ INDIE.
MONGOLSKO Nikola Burkoňová.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
VENEZUELA Veronika Jeřábková.
INDIE.
Jižní Asie Se rozkládá na poloostrově Přední Indie a v přilehlých regionech a ostrůvkách v Indickém oc. Tvoří ji Indická tabule, která se připojila v III.horách.
RAKOUSKO.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_179 Názevindie Téma hodinyStáty jižní.
ARGENTINA Natálie Vašková.
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
INDONÉSIE Natálie Vašková.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Jižní Asie Anotace Prezentace zpracovává informace o regionu Jižní Asie i jednotlivých státech této oblasti. Obsahuje mapy, fotografie a křížovku. Autor.
VY_32_INOVACE_12 Asie - Jižní Asie
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
JIŽNÍ ASIE.
VY_52_INOVACE_03/2/12_ZEMĚPIS
Mimoevropské regiony – Jižní Asie – Indie
Identifikátor materiálu: EU
Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Jižní Asie.
VY_52_INOVACE_03/2/11_ZEMĚPIS
Německo.
Hospodářství - průmysl a zemědělství Soňa Medlová, 3.C
INDIE.
VY_32_INOVACE_13 Asie - Jižní Asie - pracovní list
JIŽNÍ ASIE Indický subkontinent.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Indie Tadž Mahál hinduismus.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_032_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KARLA KLÍČE HOSTINNÉ AUTOR: DOBIÁŠOVÁ MICHAELA NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_ C 13_STÁTY JIŽNÍ ASIE TÉMA: ASIE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Antonín Košíček Sára Šobková
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
INDIE (Indická republika)
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Autor: Mgr. Božena Andrašková Název : VY_32_INOVACE_8C55D6_Indie, Čína
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Název materiálu: VY_12_INOVACE_D.6.Si.11_Staroveka_Indie Datum:
VY_32_INOVACE_D6.14   Autor: Mgr. Nováková Jana
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
JIŽNÍ ASIE AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_23_16_Z7_Skála
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_JIŽNÍ ASIE
NÁZEV: VY_32_INOVACE_10 Světadíly
INDIE VE STAROVĚKU s. 137.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Periferie světa, nebo sídlo budoucí velmoci?
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
VY_32_INOVACE_142_Státy jižní Asie
Transkript prezentace:

INDIE Andrea Stejskalová

Indie

Základní informace Hlavní město: Nové Dillí Počet obyvatel: 1 188 000 000 Rozloha: 3 287 590 km² Jazyk: angličtina, hindština Časové pásmo: +4.30 od České republiky Státní zřízení: republika Měna: indická rupie Sousední státy: Bangladéš, Barma, Čína, Bhútán, Nepál, Pákistán, Srí Lanka

Velká města Dillí Kalkata Margao Ágra Šimla Bombaj Hotely v Indii

Náboženství - hinduismus Hinduismus vyznává asi miliarda lidí v Indii. Jejich cíl je osvobodit se z koloběhu zrození (mókša). Celý život se starají o svou karmu, aby byla čistá. Mají mnoho bohů (Višnu, Šiva, Brahma,..) Posvátná kniha Védy. Reinkarnace, jóga, kasty. Jeden ze znaků hinduismu

Zemědělství - dříve Dříve obyvatelé využívali častých záplav řek. Pěstovali pšenici, ječmen, sezam, bavlnu, rýži a chovali koně, ovce a skot. Kráva byla tak užitečná, že ji prohlásili posvátnou. Pěstovali bavlnu, která byla materiálem pro výrobu látek. posvátná kráva kvetoucí sezam

Zemědělství - dnes Pro Indii je zemědělství velmi důležité, protože zaměstnává 64% obyvatel. Nejvíce se pěstují obilniny a chová skot. Indie je jedním z největších producentů neloupané rýže, pšenice, čaje a tabáku. Další významné plodiny: ječmen luštěniny olejniny hořčice různé ovoce kešu oříšky brambory zelenina. rýže

Průmysl V průmyslu pracuje 16% obyvatelstva. Textilní průmysl zpracovává bavlnu, vlnu a hedvábí. Produkují uhlí, ale jeho kvalita je poměrně nízká. Indie je bohatá na železnou rudu, bauxit, vápenec a manganovou rudu. V těžbě vysoce kvalitní listové slídy je první na světě. průmyslová část technické stavby

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Hinduismus http://i.lidovky.cz/09/101/lngal/ABC2e26f8_prumysl.jpg http://ireferaty.lidovky.cz/307/4852/indie-zemedelstvi http://www.znanje.org/i/i21/01iv04/01iv0419/bombaj10.jpg http://www.zas.cz/david/fotky/indie61.jpg http://www.cestovani-indie.cz/zeme_info.php?idZeme=110&klic=1273 http://www.vejnar.com/zvirata/krava.jpg http://www.techtydenik.cz/tech_zpravy/1260808719.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Farmer_plowing.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sesamum_indicum_1.jpg http://www.cestovani-indie.cz/zeme_info.php?idZeme=110&Klic=1272