IRSKO Robin Plch 8.A 9. 12. 2008.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Polsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Advertisements

Švédsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Rakousko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Srbsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Dánsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Bulharsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Velká Británie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Maďarsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Musilová Tereza VIII.A /2009
Moldavsko.
Střední ř Evropa.
LITVA Lucie Cyrusová Druhá
Velká Británie.
Dánsko Richard Hladík.
Island (Islandská republika)
BULHARSKO.
Nela Lachmanová VIII.B Makedonie Nela Lachmanová VIII.B
SRBSKO.
Rumunsko.
IRSKO. Základní údaje Oficiální název:Irsko – Ireland - Eire Počet obyvatel: ( ) Poloha: leží v Z Evropě na 5/6 rozlohy ostrova Irsko,
BELGIE.
Nizozemí Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Slovinsko Petra Filipová 8.B
Lucembursko Jan Dařílek VIII.B 7.12.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Francie.
ŠVÝCARSKO.
Portugalsko Info a obrázky.
Severní Evropa II Mgr. Petr Králík.
Dánsko Geografické údaje.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Bělorusko Daniel Knápek 8.B
VIETNAM Originální název: Cong Hoa Xa Hoi Chu Nghia Viet Nam
BENELUX.
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Francie Petra Kovaříková 8.A
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník 1 Ukrajina.
Arménie znak vlajka.
MAĎARSKO.
Referát-Německo Aleš Novotný 8.A
Irsko Počet obyvatel : President :Michael Higgins Jazyk :angličtina , irština Rozloha : km² Poloha :53° 0′ s. š., 8° 0′ z. d.
SLOVINSKO.
LITVA.
Lotyšsko Nikola Žabová 8.B
Švédsko.
Írák.
Malta.
DÁNSKO.
Lotyšská republika Latvijas republika Kressl Martin 7.F.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
Irsko Autor: Bařinková Kristýna Třída: Druhá Rok: 2012/2013.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_295 _Polsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Velká Británie.
Maďarsko, Polsko, Slovensko
Antonín Košíček Sára Šobková
Maďarsko Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Švýcarsko Učivo 8. ročníku Název školy
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Vlastivěda, Polsko Autor: Mgr. Marta Samlerová Název.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
JAPONSKO. POLOH A Japonsko má 4000 ostrovů v Tichém oceánu.Jap. od pevniny dělí Japonské moře a Korejský průliv. Rozloha: km2.
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Česká republika
Transkript prezentace:

IRSKO Robin Plch 8.A 9. 12. 2008

Hlavní město: Dublin Rozloha: 70 273 km² Státní zřízení: republika Vlajka: Znak státu:

Poloha: stát se nachází v severozápadní Evropě Sousedící státy: Skotsko, Anglie, Francie, Španělsko Pohoří: Povrch Irska je převážně rovinný, v minulosti modelovaný ledovcem. Na severu a na jihu jsou vrchoviny a pahorkatiny, na východě žulové hory. Irsko má hustou říční síť a velké množství jezer. Podnebí je typické oceánské s dostatkem srážek. Teplé zimy a poměrně chladná léta. Průměrná lednová teplota je 4°C, v červenci dosahují teploty 17°C. Velký roční výskyt srážek. Reliéf: nejvyšší bod - Carrauntoohil (1 041 m), nejnižší bod - Atlantický oceán (0 m) .Shannon (368 km)= nejdelší řeka

Hospodářství: - sklizeň: pšenice, oves, ječmen, brambory, cukrová řepa - chov dobytka: skot, ovce, prasata, drůbež Průmysl: - těžba: černé uhlí, zemní plyn, zinek, olovo

Obyvatelstvo Počet obyvatel: 4 062 235 Hustota zalidnění: 52 obyv./km2 Národnostní složení: Irové 95 %, Angličané, Walesané Náboženství: katolíci 92 % Úřední jazyky: keltština, angličtina

Turistický ruch Turisté cestují za strmým svahem (250m)‏ Wicklow Mountains, také do hlavního města Dublinu.

Shrnutí Hlavní město: Dublin Rozloha: 70 273 km² , Obyvatelstvo: Irové , povrch Irska je převážně rovinný Hospodářství: - sklizeň: pšenice, oves, ječmen, brambory, cukrová řepa Zemědělství: - chov dobytka: skot, ovce, prasata, drůbež Průmysl: - těžba: černé uhlí, zemní plyn, zinek, olovo

http://www.zemepis.com/Irsko.php http://cs.wikipedia.org/wiki/Irsko Použitén zdroje: http://www.zemepis.com/Irsko.php http://cs.wikipedia.org/wiki/Irsko