Jak efektivně využít BIG DATA pro práci v HR?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
ECVET v Programu celoživotního učení
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Ústřední knihovna FSS MU ÚK FSS MU, místnost 1.30, Martin Krčál Sociální sítě sdílejte, komunikujte a spolupracujte online.
Cesta ke kvalitě v praxi
Strategie personálně-poradenské společnosti La Brava
Případová studie: UNIC-Services Ltd. Firma UNIC-Services  Založena roku 1993 IT pracovníkem, jménem Saara Remes-Ulkunniemi  Firma nabízí vzdělávací.
© 2008 IBM Corporation Webov á ře š en í Petr Kunc Tom áš V á vra
Člen skupiny HVB Group E- HVB Bank Petra Slabá, HVB Bank Czech Republic a.s. Lucie Melicharová, learn2grow s.r.o.
Celostátní síť pro venkov
Ing. Jiří Šilhán.  řízení a podpora spolupráce  správa dokumentů  správa dalších typů dat  správa obsahu - Content Management System (CMS)  řízení.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Využití programu Learning Space při přípravě výukové jednotky pro distanční vzdělávání Kateřina Kostolányová.
Jako intranet Bc. Jan Beneš. Intranet - obecná funkcionalita  sdílení dokumentů  diskusní fórum  databáze kontaktů  novinky a aktuality  firemní.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Další vzdělávání učitelů v oblasti ICT Aktivity Domu zahraniční spolupráce Pavla Šabatková vedoucí odboru primárního vzdělávání DZS.
Oracle a svět HCM Alexandr Pomazal Senior Sales Manager.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Proškolení studentů k projektu Inovace a podpora praxí VŠPJ
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
Digitální komunikace jako nástroj zvyšování kvality
© 2009 IBM Corporation Lotus SW Přehled produktů Petr Kunc,
Internet jako nástroj vlivu ? Dana Bérová
e-learning Lucie Rohlíková
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Přínosy Knowledge managementu z pohledu manažera
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace Operační program Rozvoj lidských zdrojů Opatření 3.2.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Systémové pojetí hospodářské organizace 1 ECM – Řízení podnikového obsahu (Zdroj: Gála, Pour, Toman: Podniková informatika. Praha: Grada 2006) řízení podnikového.
Get Social. Do Business. ©2011 IBM Corporation IBM Connections přehled produktu Tomáš Vávra Petr Kunc.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
„Teleworking aneb Práce na dálku“, Praha IBM Learning: „Success is Making Others Successful“ © 2007 IBM Corporation Virtual Working Jana Pradlová.
Obchodní akademie Chrudim. Další vzdělávání ve spolupráci s úřadem práce.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
IBM Global Services © Copyright IBM Corporation 2002 Internet ve státní správě a samosprávě, Programy „Blended Learning“ pro zaměstnance.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Implementace EQAVET v ČR
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
MoReq2 Ing. Miroslav ŠIRL Hradec Králové.
knowledge management, řízení znalostí, management znalostí
Ekonomický rozvoj měst a regionů Projekty CityRegio a CityRegio II Seminář „Zapojení ČR do Nadnárodní spolupráce a zhodnocení programu Interreg IIIB CADSES“
1 Řízení znalostí z pohledu práva Seminář č. 4. Opakování Software pro tvorbu projektu jako platforma pro přenos znalostí – pro tým připravující projekt.
ECM – Enterprise Content Management
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
6. Profesní kompetence jako pracovní způsobilost Dagmar Svobodová.
Personální plán pro podnikatelský plán
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Studijní návštěvy LifeLongLearning Programme Eva Síkorová, odbor politiky zaměstnanosti MPSV.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
NKK Praha CAF-Externí zpětná vazba ověření efektivního fungování úřadu Mgr.Stanislav Loskot, MBA Mgr.Stanislav Loskot, MBA AQE advisors a.s.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Národní ústav odborného vzdělávání Aktuální úkoly v příštím období Jitka Pohanková Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol Špindlerův Mlýn,
Minikonference Gymnázium Brno - Řečkovice 17.červen 2010
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MČ Praha 3
Cíle, vize a obsah projektu PPUČ
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Inclusive Senior Education through Virtual U3A – ISEV
Složení centra. Složení centra Cíl: síť - spolupráce Proškolení pedagogů pro práci s nadanými Identifikace. Tvorba struktury práce s nadanými na škole.
Transkript prezentace:

Jak efektivně využít BIG DATA pro práci v HR? Martin Švík, PhD. – ECM Technical Professionals

Agenda Human Resources a BIG DATA Nástroje spolupráce a znalostního managementu Spolupráce BigData Analytics Znalostní management Reference Otázky a odpovědi

Jaký je IBM cíl? Human Capital Management Jak BIG DATA zapadají do této koncepce? Watson a BIG DATA

Nástroje spolupráce a znalostního managementu

Nová éra vnitřního fungování podniků? Do firem nastupuje generace 80.-90. let (Millennials) Noví lidé mají nové návyky, požadavky, očekávání a potřeby Sdílet, komunikovat, otevřeně diskutovat, ptát se, sdružovat se, spolupracovat,… BigData Doplnění tradičních struktur a přístupů o interní sociální síť.

Hlavní přínos? Změna myšlení Koordinace (Coordination) Direktivně (a často jednosměrně) řízená práce. Kooperace (Cooperation) Řízená spolupráce v rámci jednotlivých skupin. Kolaborace (Collaboration) Organická spolupráce napříč skupinami a tématy.

Jaký to má vliv na rozvoj a vzdělávání? Klesá význam tradiční formy školení a vzdělávání Odborníci, experti, lektoři jsou spíše v roli „průvodců“ Push model je nahrazen Pull principy Kontinuita Sjednocenost Flexibilita Lidé (s kontextem) Znovupoužitelnost Organičnost

Pilíř – Kontinuita Přemostění oddělených školení a seminářů „Aktivování“ účastníků, zapojení po celou dobu kurzu

Pilíř – Lidé s kontextem Lidé přestanou být anonymními čísly v tabulce nebo systému Profesní informace Vazby a kontakty Témata a oblasti Kolegové Poslední aktivita Společné skupiny a kurzy Další zájmy

Pilíř – Znovupoužitelnost Opětovné využití osvědčených a ověřených postupů, materiálů a šablon

Alternativní přístupy a možnosti Vzdělávání, učení a osobní rozvoj jako hra, gamification principy

Reference

IBM HR BIG DATA Reference – Internal Tens of petabytes of Data Online CV Online vzdělávání – Update CV Online spolupráce Online vyhledávání/analýza 360 degree of employee, Collaboration

Vyhledávání a analýza Employee Engagement, Collaboration, Knowledge Management Talent Detection Virtual Teaming

Virtuální spolupráce

Spolupráce Změna myšlení Adopce

Implementace - IBM IBM Connections/Sharepoint … IBM Watson Data Explorer BIG DATA – profily, nasdílené dokumenty, komentáře, webové stránky ….

Jak může IBM pomoci HR s naplněním koncepce Human Capital Management a BIGDATA? Knowledge Management System Platforma pro spolupráci 360° zaměstnance Detekce talentů Zapojení zaměstnanců do spolupráce Virtuální spolupráce – teaming IBM Watson IBM Connections IBM Kenexa

Děkuji za pozornost Martin Švík, PHD – IBM ECM Technical Manager for CEE E: martin.svik@cz.ibm.com M: 737 264 389 cz.linkedin.com/in/martinsvik/