TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 4 Nejen textem živ je web – seznamy, obrázky a tabulky Martin Adámek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy HTML – vkládání objektů
Advertisements

TNPW1 Technologie pro publikování na webu
PRIPO Principy počítačů
Vkládání a úprava tabulek do Wordu 2003
Jazyk HTML. Zdrojový kód  Elementy obsah obsah př. důležité př. důležité př. př.
Štěpán Šípal Gymnázium Čakovice. Dnešní témata  Vznik XHTML a předchůdci  Základní prvky XHTML dokumentu  Tagy a atributy  Elementy a jejich druhy.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 8 Obtékání a sloupce Martin Adámek.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Přednáška č. 4 seznamy seznamy tabulky tabulky jejich sémantika jejich sémantika Ing. Martin Adámek Katedra informačních.
Technologie pro publikování na webu 1 Cvičení 3 Nadpisy a základní formátovací elementy.
Technologie pro publikování na webu 1 Ing. Jiří Štěpánek.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Přednáška č. 3 Úvod do XHTML Nadpisy a jejich sémantika Nadpisy a jejich sémantika Odkazy Odkazy –relativní,
Tvorba stránek  komu jsou stránky určeny  grafická úprava stránek  obsah  motivy vzhledu stránky
Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
CSS a HTML 5. HTML 5 HTML5 je nová verze specifikace značkovacího jazyka HTML, která přináší podstatné změny v technologiích webových stránek. HTML5 umožňuje.
TNPW1 Cvičení
Úvod do html kódu. Roman Hendrich
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
YMUSY1 Multimediální systémy 1 Cvičení 5 Formuláře a ovládací prvky.
Tvorba webových stránek II. Odkazy, obrázky, seznamy.
XHTML Tvorba webových stránek. Vývoj značkovacích jazyků HTML – HyperText Markup Language  Značkovací jazyk pro vytváření www stránek. Pomocí značek.
TNPW1 Cvičení
TNPW1 Cvičení
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 5 SFTPFormuláře Martin Adámek.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu
Jazyk HTML.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 3 Nadpisy Martin Adámek.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
HTML (XHTML) 2. 2 HYPERTEXTOVÉ ODKAZY Odkaz může ukazovat na různá místa v internetu, na další Vaše internetové stránky nebo obrázky či jiné dokumenty.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.10/Ku Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavla Kubínková CZ.1.07/1.5.00/ Validita stránek.
Tvorba WWW stránek HTML - XHTML Každá Internetová stránka (WWW stránka) je vytvořena pomocí programovacího jazyka HTML (Hypertext Markup Language). Každá.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Zadání databázového systému
PRIPO Principy počítačů
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č.1 Organizační úvod Subjektivní kvalita webu Martin Adámek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_257 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
ATNPW1 Technologies for web publishing Lecture no. 1 Organisation introduction Organisation introduction Entrance to HTML Entrance to HTML Ing. Martin.
Textový procesor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Pravidla a doporučení pro názvy souborů
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 7 Menu Martin Adámek.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_259 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
CO NÁS ČEKÁ ve cvičení 5 Oč. - KIT PEF CZU 1. O DKAZY Chceme-li, aby čtenář naší html stránky někam odklepnul..... Oč. - KIT PEF CZU.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 9 Boxmodel Martin Adámek.
WWW stránky – Úvod Mgr. Lenka Švancarová.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 2 Překlad URL na fyzickou adresu stránky Editor Macromedia Homesite „Hello world“ v XHTML (úvod do.
Vytvoření hypertextového odkazu
Základní pojmy (1) Nejpoužívanější internetové prohlížeče: Google Chrome (32.0.x), Mozilla Firefox (27.0), Internet Explorer (11.0.2), Opera (19.0.x),
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
MS Excel 2 Martin Kotlík Brno, 20. ledna 2015 Obsah předchozího semináře 1 1.Popis programu Excel 2.Základní dovednosti 3.Typy vkládaných dat 4.Formát.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.13/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Formuláře Formuláře uzavíráme do elementů Formuláře uzavíráme do elementů a a Tyto elementy jsou součástí jazyka XHTML, to znamená, že při použití v PHP.
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
Internetové publikování Doc. Ing. Petr Zámostný, Ph.D. místnost: A-72a tel.: 4222, 4167 (sekretariát ústavu 111)
Samostatná práce 2 Tabulky, seznamy, formuláře. CÍL Ověřit znalosti použití základních HTML konstrukcí –Tabulka –Seznam –Formulář.
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY Ing. Roman Danel, Ph.D.
e-Komunikace nevidomých občanů s veřejnou správou
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 8. Datum vytvoření:Únor.
Cvičení 2 - Řešení příkladu
Petr Šmíd Obsah prezentace Co je to XML ?
Přístupnost (bezbariérovost) důležité kritérium hodnocení expertní tým zrakově postižených uživatelů pod vedením RNDr. Hany Bubeníčkové a Mgr. Radka Pavlíčka.
Návrh a tvorba WWW Cvičení 1 HTML 5. Pracovní prostředí Vývojové prostředí NetBeans ( Webový server Apache (
1 Kurz XHTML a CSS Část 1: Náš první XTHML dokument a jeho publikace na internetu.
Název: VY_32_INOVACE_VDT_6B_7A Škola:
Organizační úvod, první webová stránka
VY_32_INOVACE_VJ32.
Transkript prezentace:

TNPW1 Technologie pro publikování na webu Cvičení č. 4 Nejen textem živ je web – seznamy, obrázky a tabulky Martin Adámek

TNPW1, cv. – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 2 Tip v případě problémů s validací stránky použijte u validátoru –direct input přímé vložení kódu do formuláře, přes schránku –file upload

TNPW1, cv. – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 3 Bodovaný úkol – dnešní zadání vytvořte validní XHTML stránku s použitím elementů –seznam číslovaný s vloženým nečíslovaným (nebo obráceně) –tabulka jakákoliv se sloučením buněk –přes řádky, přes sloupce a kombinovaně –celkem tedy 3 oblasti vzniklé slučováním, zbytek normální buňky –obrázek jakýkoliv, hlavně správně zapsaný se správným rozměrem –rozměry v XHTML kódu musejí odpovídat skutečným rozměrům obrázku –případné zmenšení skutečné! – ne jen v XHTML kódu ! se správně vyplněným alternativním textem (vlastnost „alt“) –pro mobilní uživatele (rychlost a cena připojení, paměť zařízení) –pro nevidomé uživatele –pro Google Images (SEO) ohodnocení úkolu: 2 body odevzdání do konce cvičení! – platí i pro příště

TNPW1, cv. – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 4 Bodovaný úkol – obecná pravidla (i pro všechny budoucí úkoly) na stránku vložte odkaz pro ověření validity stránku umístěte na server (lide.uhk.cz) ověřte si validitu stránky – stránka musí být validní podle XHTML 1,0 Strict –odstraňte případné chyby odkaz pošlete em –příjemce martin.adamek –předmět „TNPW cvičení č.“ (a číslo cvičení, dle této prezentace) –do konce cvičení úkol můžete použít i jako součást semestrálního projektu –ale při cvičení se zbytečně nezdržujte vytvářením smysluplného obsahu stránky

TNPW1, cv. – Ing. Martin Adámek (UHK-FIM-KIT) 5 Příště formulářeSFTP