Cíl Start Cíl Start.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

Povrch České republiky
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Česká republika Vodstvo Z_102_Česká_republika_Vodstvo
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
Start Cíl 8 Hlavní městem Filipín je… A) Kuala Lumpur B) Karáčí C) Manila D) Dháka.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6- vodstvo_CR
Přirozené nádrže Umělé nádrže Podzemní vody Minerální vody Řeky
Česká republika-1 poloha, rozloha…
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Ochrana přírody ČR Igor Dostal.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
VODSTVO ČR.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Opakování – přírodní poměry ČR
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU – 6 – reky_CR
Vodstvo Česka.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Česká republika Vodstvo
Autor: Mgr. Alois Javůrek Doctrina ZŠ Liberec
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Klikni na správnou řeku nebo vodní nádrž
HYDROLOGIE Mgr. Iva Lulayová.
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vodstvo ČR pro 4. ročník ZŠ
Vodstvo Řeky Jezera Rybníky Přehradní nádrže.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_277_ČR 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Příroda naší republiky
Přirozené nádrže Umělé nádrže Podzemní vody Minerální vody Řeky
Klikni na správnou řeku nebo vodní nádrž
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_04_Česká republika – vodstvo.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie České republiky Datum.
Vodstvo České republiky
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Jan Pravda NÁZEV: VY_32_INOVACE_02C_03_ Vodstvo České republiky TEMA:Česká republika.
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vodstvo České republiky
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
Opakování - přehrady
Člověk a jeho svět Vlastivěda Česká republika
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
Základní škola, Hradec Králové
Výukový materiál pro 8.ročník
Česká republika vodstvo.
zpracovaný v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Šárka Jandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_7C_11 TÉMA: Vlastivěda4
Transkript prezentace:

6 8 9 7 5 Cíl 3 4 2 1 Start

Správně je… Největším rybníkem na území ČR je Nesyt. Nejvíce rybníků se nachází v západních Čechách. Největší rozkvět rybníkařství u nás nastal ve 20. století. Jakub Krčín z Jelčan postavil rybník Rožmberk.

Výborně! Pokračuj

6 8 9 7 5 Cíl 3 4 2 1 1 Start Start

Správně je… V ČR převažují jezera tektonického původu. Největší jezero se nachází v Krušných horách. Máchovo jezero je největším jezerem ČR. Většina českých jezer leží na Šumavě.

Výborně! Pokračuj

6 8 9 7 5 Cíl 3 4 2 2 1 1 Start

Správně je… ČR náleží ke třem evropským úmořím. Území našeho státu náleží taktéž k úmoří Jaderského moře. Více jak polovina území ČR náleží k úmoří Baltského moře. Největší plochu povodí v ČR zaujímá řeka Morava.

Výborně! Pokračuj

6 8 9 7 5 Cíl 3 3 4 2 2 1 Start

Správně je… Nejdelší moravskou řekou je Bečva. Morava pramení v Hrubém Jeseníku. Dyje je levostranným přítokem Moravy. Bečva vzniká soutokem Rožnovské a Vsetínské Bečvy.

Výborně! Pokračuj

6 8 9 7 5 Cíl 3 3 4 4 2 1 Start

Správně je… Morava se vlévá do Váhu. Sázava se vlévá do Labe. Ohře se vlévá do Labe.  Berounka se vlévá do Ohře.

Výborně! Pokračuj

6 8 9 7 5 5 Cíl 3 4 4 2 1 Start

Správně je… Jihlava protéká Brnem. Vltava protéká Českými Budějovicemi. Morava protéká Břeclaví. Labe protéká Mladou Boleslaví.

Výborně! Pokračuj

6 6 8 9 7 5 5 Cíl 3 4 2 1 Start

Správně je… Přehrada Nechranice leží na Ohři. Přehrada Dalešice leží na Vltavě. Přehrada Nové Mlýny leží na Moravě. Přehrada Orlík leží na Sázavě.

Výborně! Pokračuj

6 6 8 9 7 7 5 Cíl 3 4 2 1 Start

Správně je… Největší přehradou v ČR je Orlík. Přehrada Orlík slouží jako zásobárna pitné vody pro Prahu. Orlík je nejobjemnější vodní nádrží v ČR. Orlík se nachází na řece Lužnici.

Výborně! Pokračuj

6 8 8 9 7 7 5 Cíl 3 4 2 1 Start

Správně je… Labe je nejdelší řeka na území ČR. Labe odvádí vody z ČR do Severního moře. Labe pramení v Jizerských horách. Labe má ledovcový režim odtoku vody.

Výborně! Pokračuj

6 8 8 9 9 7 5 Cíl 3 4 2 1 Start

Správně je… Nejvíce lázeňských měst na území ČR je na Šumavě. Vincentka vyvěrá v Mariánských Lázních. Nejteplejší pramen vyvěrá v Karlových Varech. V Poděbradech vyvěrá Hanácká kyselka.

Výborně! Pokračuj

6 8 9 9 7 5 Cíl Cíl 3 4 2 1 Start

Správně je… Mže spadá do úmoří Baltského moře. Lužnice spadá do úmoří Severního moře. Sázava spadá do úmoří Černého moře. Svratka spadá do úmoří Baltského moře.

Znovu od posledního úkolu Konec

A je to naše!

Seznam použitých zdrojů HOLEČEK, Milan. Česká republika: zeměpis pro 8. a 9. ročník základní školy a nižší ročníky víceletých gymnázií. 4., upravené vyd. Praha: Fortuna, 2005, 103 s. ISBN 80-716-8930-0 ŠÁRA, Pavel. [odpovědní red.:]. Školní atlas Česká Republika a Evropa. Vizovice: SHOCart, 2005. ISBN 978-807-2242-474. Česká republika: sešitový atlas pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Praha: Kartografie Praha, 2006, 32 s. ISBN 80-701-1870-9. Alkari. 20. září 2011 [cit. 2013-03-31]. Dostupné z: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Flag_of_the_Czech_Republic.svg?uselang=cs Použity kliparty z MS PowerPoint.